Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Gardenstore & Bagaren och Kocken.

Grillning är ett sätt att laga mat på som alltid får ögon att tindra lite speciellt. Förutom att smaken blir annorlunda så är det något med doften och sprakandet från grillen som inger en mysfaktor på hög nivå. Men det behöver inte ens vara eld för att grillningen ska locka. Det går lika bra att få igång kompisgänget med en gasolgrill, eller varför inte en kombinerad kol- och gasolgrill? Allt i ett. Glöm inte bort att investera i en stektermometer för att köttet ska bli rätt.

Kombinerande grillar eller gasolgrillar kan kännas nymodiga men det finns redan teknologi som gör att grillarna kliver ett steg upp i evolutionen. Du kan kontrollera luftflöde, tända grillen snabbare eller använda dig av en app. Eller så kanske du vill ha en grill med en extra snygg ochovanlig design som kan låta dig laga mat på flera olika vis? Från den enkla klotgrillen till grillning med app. Vad önskar du?


Drömprodukten: Big Green Egg Kolgrill 2XL

Big Green Egg Kolgrill 2XL

Vacker, annorlunda och kapabel till att laga flera matslag samtidigt för tio personer och uppåt. Drömprodukt som heter duga!


Mellanprodukten: Weber Performer Deluxe GBS 57 cm Kolgrill

Weber Performer Deluxe GBS 57 cm Kolgrill

Är det en gasolgrill eller en kolgrill? Här är grillen som är både och! Stabil, hållbar och med den där klassiska skönheten.


Budgetprodukten: Klotgrill Loke 47 cm

Klotgrill Loke 47 cm

Smidigt och lätt kan du flytta runt grillen till den plats som för dagen är bäst. Priset till trots har den allt du behöver för grillningen.


Specialaren: Everdure Kolgrill HBCE4KGEU 4K graphite

Everdure Kolgrill HBCE4KGEU 4K graphite

Framtidens kolgrill är här! Vill du vara först med det senaste inom kolgrillar så kan du här imponera med den modernaste teknologin.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Big Green Egg Kolgrill 2XL

Big Green Egg Kolgrill 2XL

Vad är väl priset på en dröm med en skönhet som du troligen blir ensam om i grannskapet? Big Green Egg Kolgrill 2XL är långt ifrån en budgetvariant, men hur sätter man ett pris på design och funktion som är i en klass för sig själv? Med sina stadiga 192 kg i vikt och en grillyta på 74 cm är det här grillen som du kan ha till en mängd olika typer av matlagning. Här kan du grilla, röka eller steka mat som räcker till tio personer eller fler.

Varför inte ordna en gratäng i ugnssäker form samtidigt som du grillar både kött och grönsaker? Grillen är i form av ett mörkgrönt ägg och har dubbla lager glasering för att skydda lite extra mot väder och vind. Det finns också finesser som gjutjärnsreglage för värmereglering till toppen och ett praktiskt enhands-handtag.


Mellanprodukten: Weber Performer Deluxe GBS 57 cm Kolgrill

Weber Performer Deluxe GBS 57 cm Kolgrill

Kan du inte bestämma dig för om du vill ha en kolgrill eller gasolgrill? Varför inte köpa både och? Weber Performer Deluxe GBS 57 cm Kolgrill har på kort tid blivit en riktig favorit genom sin kombination av både brikettgrill och gasolgrill i ett. Det är också en grill som har allt i finesser och utrustning. Förutom den hållbara och vackra porslinsemaljerade ytan på lock och balja så är handtagen glasfiberförstärkta i termoplast.

Det finns också en värmesköld vid handtag och en termometer, samt en avtagbar CookTimer. Med ett belagt grillgaller och elektronisk tändning är detta en produkt som vet sin plats. Vagnramen är i kraftigt stål och för att hjälpa till med den ultimata doseringen så medföljer det en måttbägare till briketter. Grillytan är 57 cm och höjden 109 cm. En produkt som pryder varje grill-vänligt hem!


Budgetprodukten: Klotgrill Loke 47 cm

Klotgrill Loke 47 cm

Det är något speciellt med att grilla. Troligen är det våra gener som minns tider när vi bodde i grottor och tillagade mat över öppen eld under stjärnornas stilla sken. Säg att du ska grilla och plötsligt är det ett ljus av förväntan som tänds i ögonen på familj och vänner. Men det behöver inte vara en avancerad och dyr grill för att du ska kunna svänga ihop allt du önskar.

Klotgrill Loke 47 cm är en stabil och hållbar klotgrill som trots sitt låga pris kan få vara i din tjänst under många år. Grillen är så pass smidig och liten att du lätt kan flytta runt den på altanen eller i trädgården, beroende på väder och vind. Men det är ändå en grill som lätt räcker till både familjen och några vänner. Köp till ett skydd som täcker grillen när den inte används, för ökad hållbarhet. 


Specialaren: Everdure Kolgrill HBCE4KGEU 4K graphite

Everdure Kolgrill HBCE4KGEU 4K graphite

Listans specialare Everdure Kolgrill HBCE4KGEU 4K graphite har kallats för framtidens kolgrill. Här finns finesser som du inte visste tillverkades, som exempelvis Fast Flame Ignition för snabb upphettning av kolen samt en touch display för enkel styrning. Men inte nog med det, för här har tillverkaren verkligen gått stort in med ett noga uträknat luftflöde, för höjning och sänkning av värmen. Här finns också en specialkonstruerad form som möjliggör en förbättrad värmespridning.

Självklart tillkommer det även en app där du kan få all information om grillningen samt tips, recept och varningar. Redan där kan priset vara befogat, men det tillkommer dessutom tillbehör som grillgaller i rostfritt stål, pizzasten och vattenbehållare. Grillen har även en utseendemässig design som är både klassisk och vacker. Så det är lätt att förstå varför grillen både är och ser ut som en riktig specialare!


Bubblare

Dangrill Klotgrill Ø 57 CM med termometer

Dangrill Klotgrill Ø 57 CM med termometer

Som bubblare nummer ett har vi valt en klassisk klotgrill, som sägs vara den bästa formen för en rejäl värme. Dangrill Klotgrill Ø 57 CM med termometer har ett ventilationshål vid sidan om termometern på locket, vilket ger en enkel och smidig kontroll av temperaturen och syretillförseln. Det här är en både nätt och robust grill som med sin grillyta på 54,5 cm räcker mer än väl till för både familjen och lite större bjudningar. Grillen är lätt att flytta dit du vill med hjälp av sina hjul och sin låga vikt.


Kolgrill Vinson 300 Landmann

Kolgrill Vinson 300 Landmann

Grillen som kan hantera direktgrillning, indirekt grillning, barbecue och smoking hamnar förstås som bubblare nummer två. Kolgrill Vinson 300 Landmann sticker iväg mot mellansegmentet prismässigt, men det du får är också det där lilla extra i kolgrillar. Grillen har alla traditionella funktioner som den optimala rundade formen, handtag och är tillverkad i stål. Men här finns också med även en fronthylla, termometer på locket och en skorsten. Ta grillningen till en högre nivå och prova maträtter som du aldrig kunnat göra tidigare med denna kombination av klassisk grill och dagens teknologiska framsteg.


Weber Go-Anywhere Bärbar Brikett-/Kolgrill

Weber Go-Anywhere Bärbar Brikett-/Kolgrill

Slipp små och tråkiga engångsgrillar och satsa på en rejäl kolgrill som är lätt att ta med på utflykter! Med listans bubblare nummer 3, Weber Go-Anywhere Bärbar Brikett-/Kolgrill, får du en grill som räcker till hela sällskapet. Med en grillyta på 41 x 25 cm kan du lätt tillaga maten till både familjen och vännerna. Grillen är också mycket liten och praktisk att ta med i bilen eller husvagnen. Formatet är fyrkantigt, vilket är utrymmeseffektivt, och du kan tillaga mat med både direkt och indirekt värme. Liten, kompetent och praktisk.


Boretti Barilo Kolgrill

Boretti Barilo Kolgrill

Sist på listan hamnar en riktig raket i högsta kvaliteten! Boretti Barilo Kolgrill kommer från matlandet Italien och har här skapat en kombination av design och funktion som inte kommer göra dig besviken. Grillytan är väl tilltagen med sina 84 x 41 cm, vilket gör att du kan tillaga flera olika livsmedel samtidigt. Vill du enkelt flytta grillen så är handtagen värmeresistenta och inuti finns 3 olika kolskivor som gör att du kan anpassa temperaturen lätt och smidigt. Locket har en termometer för temperaturkontroll och vikten är på stabila 47 kg. En dröm för hemmagrillaren!


Sammanfattning

Vill du ha en lätt grill som du kan ta med på utflykten eller i husvagnen? Ska det vara en traditionell grill eller en med lite mer finesser? Behöver du kunna flytta grillen beroende på väder eller vill du ha en mer permanent stående grill? Kanske har du svårt att bestämma dig och vill ha både kolgrill och gasolgrill i en och samma? Idag finns det kolgrillar som passar för alla smaker och plånböcker och som till och med kan få dig att prova nya saker som exempelvis rökning eller barbecue. Det finns en hel värld att välja bland!

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa kolgrillen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Grillning är roligt men det ska även vara funktionellt, så välj därför en grill först och främst efter storlek. Ska det vara en grill som räcker till familjens behov eller har du ofta gäster som kräver större grillyta? Har du funderingar på att vilja prova på lite andra tillagningar som exempelvis rökning, så passa på att köpa en grill som klarar det, när du ändå handlar

Vad är en bra grill?

Köp en grill som klarar av mängden du vill kunna grilla på en gång och sättet du vill kunna tillaga maten på. Det som är bra för dig är en grill som underlättar för dig att tillaga dina favoriter på ett enkelt sätt. 

Vad är en dålig grill?

Om du väljer mellan finesser och storlek så gå alltid på storlek. Det finns inget tråkigare än att hela sällskapet inte kan äta samtidigt.

Källor
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/big-green-egg-kolgrill-2xl/
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/weber-performer-deluxe-gbs-57-cm-kolgrill/
  • https://www.byggmax.se/klotgrill-loke-47cm-p70400002
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/everdure-kolgrill-hbce4kgeu-4k-graphite/
  • https://www.gardenstore.se/klotgrill-dangrill-57-cm
  • https://www.byggmax.se/kolgrill-vinson-300-landmann-p7041343
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/weber-go-anywhere-barbar-brikett-kolgrill/
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/boretti-barilo-kolgrill/

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Big Green Egg
Produktnamn
Kolgrill 2XL