Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Granngården,Verktygsproffsen, Söderströms, Hemmy, Proffsmagasinet & Gardenstore.se.

Har du någon gång passerat en park och sett hur lätt löven samlas ihop av en rejäl och kompetent lövblås? Kanske har du drömt om att skaffa en egen lövblås och slippa räfsa löv med blåsor och ryggvärk som resultat? Du kan hitta en lövblås för dina behov till betydligt lägre pris än du säkert kan tro. Så satsa på en lövblås för enklare trädgårdsarbete eller önska dig en i present.

Vill du ha en lövblås med högt tryck? Kanske vill du ha den där speciella lövblåsen som till och med kan rensa hängrännsorna? Eller räcker det med en till mycket lågt pris som ändå kan göra sitt jobb? Idag finns det lövblåsare för alla slags trädgårdar och behov, har du snö finns det också snöslunga du kan investera i. Det enda du behöver göra är att bestämma dig för vilka behov du har och vad det är som du vill förenkla i din trädgårdstillvaro.


Drömprodukten: Ryggburen lövblås Stihl BR 800 C-E med styre

Ryggburen lövblås Stihl BR 800 C-E med styre

Den bekväma och kraftfulla lövblåsen som kan användas av både proffs och privatpersoner för ett fullgott resultat.


Mellanprodukten: MAKITA EB5300TH

MAKITA EB5300TH

Maskinen som ger dig allt du i grunden behöver hos en lövblås. Lite enklare och lättare men med många fördelar.


Budgetprodukten: Lövblås Black & Decker 18V Utan Batteri

Lövblås Black & Decker 18V Utan Batteri

Lätt, enkel och mycket prisvärd lövblås som tack vare sin batteridrift är miljövänlig och håller lägre ljudnivå.


Specialaren: Husqvarna 320iB Komplett Batterilövblås

Husqvarna 320iB Komplett Batterilövblås

Det miljövänliga, tysta och lätta kraftpaketet som kommer att bli omtalat i grannskapet, men ändå håller ett rimligt pris.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Ryggburen lövblås Stihl BR 800 C-E med styre

Ryggburen lövblås Stihl BR 800 C-E med styre

En lövblås med hög kapacitet och som är enkel och behaglig att använda hamnar förstås som listans drömprodukt. Ryggburen lövblås Stihl BR 800 C-E med styre är en mycket stark lövblås med praktisk sidostart direkt från ryggen. Med en blåskraft som är extremt hög är det ändå en mycket bränslesnål lövblås som håller för långa pass.

https://youtu.be/drv6OFP2xDE

Vikten är 11,7 kg och avlastas mycket behagligt med det vadderade bärsystemet som har både höft- och bröstspännen. Spridningen av vikten i samspel med styret gör att det är lätt och smidigt att arbeta långa pass utan besvär. Blåskraften är 41 N, lufthastigheten är 107 m/s, tankvolymen är 2 l och arbetstiden per tank består av ca. 82 min. Vibrationerna är endast 3,5 m/s2, vilket är mer än väl inom gränsvärden. Att maskinen är behaglig, kompetent och har ett rimligt pris gör den till ett toppval.


Mellanprodukten: MAKITA EB5300TH

MAKITA EB5300TH

MAKITA EB5300TH är en ryggburen lövblås som trots sitt lägre pris ändå kan slåss med listans mer avancerade lövblåsar. Här presenteras en miljövänlig 4-taktsmotor som är bensindriven och som har en separat oljetank. Blåskraften är hög och lövblåsen fungerar lika bra på skräp och löv som på pudersnö. Det är en fördel som gör att lövblåsen även kan användas under vintertid och som kan göra att du håller gångar och uppfarter rena.

Blåshastigheten är 82 m/s, bränsletanken rymmer 1,8 l och den maximala luftmängden är 900m3/h. Det innebär att det är en mycket kompetent lövblås som håller för arbete under längre tid. Maskinen har en mycket god vibrationsdämpning trots sin enkelhet, och vikten ligger i mellanskiktet med sina 8,9 kg. Manual finns att ladda ner vid behov och i det stora hela är det en lövblås som gör skäl för sitt namn och sin plats här på listan.


Budgetprodukten: Lövblås Black & Decker 18V Utan Batteri

Lövblås Black & Decker 18V Utan Batteri

Priset är så pass lågt att det förvånar, men Lövblås Black & Decker 18V Utan Batteri är ingen lövblås som skäms för sig. Tvärtom! Med en enkel knapptryckning startar ett vrålåk med en lufthastighet på ända upp till 209 km/h. Det innebär att det är en lövblås som gör sitt jobb och som också gör det med en mycket låg ljudvolym, på grund av sin batteridrift. Laddningstiden är 300 min och effekten är 18 V.

Batteri och laddare är tillval, men produkten håller ändå ett mycket lågt pris för sin kompetens. Vikten är mycket låg med sina endast 1,7 kg och därför är maskinen mycket enkel att arbeta med under lite längre pass. Handtaget är mjukt för att underlätta greppet och skapar en behagligare upplevelse. För de mindre uppdragen, eller den mindre trädgården, är detta en mycket prisvärd och bra produkt.


Specialaren: Husqvarna 320iB Komplett Batterilövblås

Husqvarna 320iB Komplett Batterilövblås

Vill du ha en lövblås som har det där lilla extra? Då presenterar vi Husqvarna 320iB Komplett Batterilövblås. Det är en lövblås som har allt du kan önska och mer därtill! Med ett pris i mellansegmentet får du ändå en mängd funktioner och finesser utöver det vanliga. Batteridriften innebär att lövblåsen är miljövänlig och tystgående. Men det innebär också att den har en låg vikt som gör den behagligare och lätt att använda.

Förutom lövblåsning kan du städa garaget, torka bilen, rensa hängrännor eller blåsa undan snö. Du startar maskinen enkelt med ett knapptryck och därefter startar en fartkontroll för lätta uppdrag. Behöver du lite extra tryck? Då använder du dig av boost-knappen. Vikten utan batteri är endast 2,4 kg och lufthastigheten är 46 m/s. Det enda du behöver oroa dig för är alla grannar som vill låna lövblåsen framöver!


Bubblare

Ryggburen Lövblås Bensin Stihl BR 700 Inkl Styre & Bröstspänne

Ryggburen Lövblås Bensin Stihl BR 700 Inkl Styre & Bröstspänne

Om man är villig att satsa så finns Ryggburen Lövblås Bensin Stihl BR 700 Inkl Styre & Bröstspänne som ligger på en lite högre nivå prismässigt. Det är en extremt stark lövblås som bärs på ryggen, har en lufthastighet på 88 m/s och en vikt på 11,5 kg. Gällande komfort och ergonomi är detta en lövblås som ligger i toppen. Här får du en bärsele med justerbara axelremmar, en ryggdyna som är mjuk och andas, samt ett kraftigt höftbälte. Komforten fortsätter i styret som har ett gummerat grepp och är enkelt att sköta med bara en hand.


DEWALT DCM572N XR FlexVolt

DEWALT DCM572N XR FlexVolt

Vill du ha en lövblås med variabel hastighetskontroll och en låsfunktion som ger ökad kontroll? DEWALT DCM572N XR FlexVolt har en kolborstfri motor som levererar en blåshastighet på hela 195 km/h. Det gör att du får en lövblås som hanterar även större mängder avfall väl och som dessutom har en böjd rörkonstruktion som i förlängningen hjälper till att reducera trötthet. Med 54 V och en tillsats som ökar sugkraften om du så önskar, så är detta ett mycket bra köp i den nedre delen av prisnivån. Den passar för alla trädgårdar.


Lövblås Bosch ALB 36 LI SOLO (utan batteri & laddare)

Lövblås Bosch ALB 36 LI SOLO (utan batteri & laddare)

Inte långt från listans budgetval i prisnivå hamnar en stabil och funktionell lövblås i form av Lövblås Bosch ALB 36 LI SOLO (utan batteri & laddare). Tillverkaren har satsat på en lövblås som levererar mer än vad det låga priset kan antyda. Designen har en grund i god ergonomi och fokus ligger på en balanserad viktfördelning. Allt för att underlätta användande under kortare och längre stunder. Batteriet är på 36 V och lövblåsen har ett variabelt fläktvarvtal för olika slags trädgårdsarbeten. Vikten är 2,6 kg. 


Black and Decker – GW3030-QS

Black and Decker - GW3030-QS

Listans sista bubblare hamnar även den i den lägre delen av prissegmentet, men här har tillverkaren ändå lyckats få in en hel del finesser och funktioner. Black and Decker – GW3030-QS har en uppsamlare på hela 50 liter och en fläkt som minskar bullernivån samtidigt som den ökar sugkraften. Blåshastigheten är på imponerande 418 km/tim och lövblåsen klarar därför av att ta bort även våta trädgårdsavfall. Detta är en nätdriven lövblås på 3000W och med en vikt på 3,7 kg. Ett riktigt kompetent kraftpaket som passar även för de största trädgårdarna.


Sammanfattning

Även om den dyraste lövblåsen inte har smärtsamt högt pris så är det ändå förvånande hur mycket som går att få in gällande funktion och komfort i alla prisklasser. Det som skiljer sig mellan de olika produkterna är kraften i lövblåsen och hur hög komforten är. Men som tillverkare har man tänkt till och sett till att med ökad vikt och kapacitet så ökar även graden av komfort och användarvänlighet. Men idag kan du också använda en lövblås till mer än att flytta runt löv. Blås bort snö eller rensa takrännorna med din lövblås och underlätta vid alla trädgårdssysslor året runt.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa lövblåsen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en lövblås?

Tänk noggrant igenom vilka behov du har och hur stora ytor du kommer att använda lövblåsen till. Satsa hellre på högre ergonomi, komfort och kraft än vad du tror att du behöver. Det är nämligen mycket vanligt att du upptäcker att du kan använda lövblåsen till mer än vad du ursprungligen tänkt dig.

Vad är en bra lövblås?

Alla lövblåsar gör sitt jobb, men det som är bra för dig är om den också klarar av alla dina uppgifter lätt och smidigt. Tänk därför noggrant igenom dina behov och vilken styrka som lövblåsen kan behöva ha.

Vad är en dålig lövblås?

Löv som inte flyttar sig eller smärtor i kroppen är det som kommer få dig att ångra ditt köp. Välj därför gärna en lövblås som passar för dina behov och som dessutom har lång garanti och goda servicemöjligheter.

Källor
  • https://www.granngarden.se/ryggburen-lovblas-stihl-br-800-c-e-med-styre/p/1266286
  • https://www.verktygsproffsen.se//skog-tradgard-rengoring/tradgardsmaskiner/lovblas/makita-eb5300th-luftblas-qe14501
  • https://www.gardenstore.se/lovblas-black-decker-18v-utan-batteri
  • https://soderstroms.nu/produkt/320ib-batterilovblas-komp-husqvarna
  • https://www.gardenstore.se/lovblas-stihl-br-700
  • https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/tradgardsmaskiner/batteridrivna-tradgardsmaskiner/lovblasar/dewalt-dcm572n-xr-flexvolt-luftblas-utan-batterier-och-laddare-qe11802-2
  • https://www.gardenstore.se/lovblas-bosch-alb-36-li-solo-utan-batteri-laddare
  • https://hemmy.se/Black-and-Decker-GW3030-QS
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Stihl
Produktnamn
BR 800 C-E med styre