Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Hemfint & Gardenstore.se.

Gräsklippning är en syssla som många ser som ett nödvändigt ont. Men samtidigt finns det inget som gör att en trädgård ser så trevlig och välskött ut som en snygg gräsmatta. En åkgräsklippare kanske känns för stor och vem har inte slitit sina händer röda med att försöka få igång en bensingräsklippare? Det är också bökigt att åka och köpa drivmedel till dessa gräsklippare. Många har därför upptäckt elgräsklipparen och upplever att det är ett bättre alternativ.

Med en elgräsklippare är det bara att trycka på en knapp så startar motorn. Det är ett perfekt sätt att klippa de mindre trädgårdarna, men även de större. Idag har det kommit elgräsklippare som drivs med batterier, vilket gör att du slipper ha långa förlängningssladdar hängandes efter gräsklipparen. Därför har elgräsklipparen klättrat på listorna och blivit en mycket populär och enkel maskin för gräsklippning i de flesta trädgårdar. 


Drömprodukten: Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V

Batteridriven gräsklippare 46 cm - 82 V

Smidig gräsklippare med multiklipp och enkelt underhåll som även klipper kanter. Passar för medelstora trädgårdar.


Mellanprodukten: Gräsklippare El Stihl RME 235

Gräsklippare El Stihl RME 235

Den genomtänkta gräsklipparen med de många finesserna och smarta detaljerna för klippning av den lilla trädgården.


Budgetprodukten: ELKLIPPARE SMART 32E MTD

ELKLIPPARE SMART 32E MTD

Mycket prisvärd och lätt gräsklippare för den lilla trädgården, men ändå en maskin som har alla önskade finesser.


Specialaren: Elgräsklippare med stålchassi 46cm, självgående – 1800W

Det här är specialaren som gör skäl för sitt namn. Designen kommer från norra Italien och är utseendemässigt helt unik jämfört med andra alternativ.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V

Batteridriven gräsklippare 46 cm - 82 V

Som listans drömprodukt presenteras Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V. Det är en smidig gräsklippare som klarar av kantklippning och har en klippbredd på hela 46 cm. Motorns kapacitet är på 82 V och har en mycket kort laddningstid på endast 45 min. Med den här produkten får du allt du önskar i en batteridriven gräsklippare idag, tillverkaren har nämligen inte sparat på detaljerna. Hjulen har kullager för enkel hantering, det finns central justering av klipphöjden och chassit är i metall vilket borgar för en lång hållbarhet och kvalitet. Gräsklipparen har sidoutkastning, vilket gör att den medföljande behållaren på 60 l är valfritt att använda. Här har tillverkaren också slagit till och utrustat maskinen med multiklipp för bästa resultat, något som inte finns på alla gräsklippare. Allt sammantaget gör att det är en gräsklippare som går att använda till medelstora gräsmattor.


Mellanprodukten: Gräsklippare El Stihl RME 235

Gräsklippare El Stihl RME 235

Med en robust konstruktion och en stor enkelhet både gällande gräsklippning och förvaring hamnar den mycket prisvärda Gräsklippare El Stihl RME 235 som listans mellanprodukt. Maskinen är anpassad för mindre gräsytor och har en uppsamlare på 30 liter. Men tillverkaren har ändå inte sparat in på finesser och det har tänkts till ordentligt gällande design och funktion. Via den centrala inställningen går det att välja bland fem olika steg gällande klipphöjd. Uppsamlaren har en integrerad nivåindikering och handtaget är fällbart samt justerbart i höjdled. Dessutom finns det ett bärhandtag som underlättar vid förflyttning och förvaring av den endast 14,8 kg tunga gräsklipparen. Effekten är på 1.200 W och klippbredden är på 33 cm, vilket ändå är fullt tillräckligt för den lilla trädgården där du kanske också behöver kunna klippa under buskar och träd. Smidigare gräsklippning och förvaring finns inte att önska i en gräsklippare.


Budgetprodukten: ELKLIPPARE SMART 32E MTD

ELKLIPPARE SMART 32E MTD

ELKLIPPARE SMART 32E MTD är gräsklipparen för den lilla trädgården och dig som vill göra det enkelt att klippa gräset. Till ett pris som är så pass lågt att det borde vara omöjligt kan du få en maskin som ser till att få jobbet gjort. Uppsamlaren är på 28 liter, vilket är fullt tillräckligt för en mindre tomt. Dessutom är gräsklipparen så pass smidig att du inte kommer låta gräset växa sig högt. Den är lätt att förvara och lätt att använda och är därför en gräsklippare som kommer att bli din bästa vän. Färgen är snyggt röd och svart, klippbredden är på 32 cm. och vikten är endast 7,5 kg. Klipphöjden har en generös bredd på hela 25-60 mm. och går att sätta i tre olika positioner. Med andra ord är det en mycket bra och prisvärd gräsklippare som med lätthet utför sitt jobb på bästa sätt.


Specialaren: Elgräsklippare med stålchassi 46cm, självgående – 1800W

Elgräsklippare med stålchassi 46cm, självgående - 1800W

Går det att få en självgående gräsklippare med hög kvalitet och alla önskade funktioner till ett rimligt pris? Ja, med Elgräsklippare med stålchassi 46cm, självgående – 1800W får du en mycket kompetent och smidig gräsklippare som endast hamnar i listans mellanskikt prismässigt. Elmotorn har en kapacitet på 1800 W, klippbredden är på 46 cm och rekommenderas till ytor som är ca 1000m2. Här får du en centralstyrd ställbar klipphöjd på 25-65 cm, justerbart handtag och kullager i hjulen för bästa framkomlighet. Chassit är i tålig metall och maskinen klarar av kantklippning. Gräsklipparen är utrustad med sidoutkastare och en storlek på behållaren på 60l, allt för en enkel och smidig gräsklippning av stora ytor. Vikten är 31,2 kg vilket innebär att det är en gräsklippare som också har tyngd i klippningen, som går i 3,6 km/h. Vad kan du mer önska?


Bubblare

Elgräsklippare med plastchassi 34cm – 1400W

Som listans bubblare nummer ett har vi valt en gräsklippare som hamnar i det lägre prissegmentet. Elgräsklippare med plastchassi 34cm. – 1400W har en klippbredd på 34 cm. och rekommenderas av tillverkaren för tomter på ca. 600 m2. Effekten är 1400 W, klipphöjden har en central justering på mellan 25 – 65 mm. och behållaren är på 35 l. Chassit är i plast, vilket också gör sitt gällande vikten som endast är på 10,5 kg. På det hela taget är det en kompetent och prisvärd gräsklippare som dessutom har 2 års garanti.


Elgräsklippare Makita ELM4110 1600W 41cm

Elgräsklippare Makita ELM4110 1600W 41cm

Med en klippbredd på 41 cm är listans bubblare 2 Elgräsklippare Makita ELM4110 1600W 41cm anpassad för större trädgårdar på upp till 600 m2. Ett prisläge närmare listans mitt gör att du får lite mer funktioner och finesser som exempelvis en stark stålkonstruktion och ett justerbart handtag. Uppsamlaren är på hela 50 l och motorns 1600 W gör att du lätt får arbetet gjort snabbt och snyggt. Gräsklipparen är ergonomiskt designad med enhandsjustering av höjdlägen i 5 steg som rör sig mellan 20-75 mm. Men vikten är ändå bara 25 kg. utan sladd.


Elgräsklippare 1300 W

Elgräsklippare 1300 W

Till ett pris nära listans budgetprodukt har vi tagit fram en gräsklippare som sticker ut ur mängden. Elgräsklippare 1300 W är som ett konstverk med sina glada färger i ljusgrönt och mörkgrönt på plastchassit och röda fälgar på hjulen. Men det är inte bara utseendet som kan locka till köp, för det här är en gräsklippare som vet var skåpet ska stå. 32 cm. klippbredd och en behållare på 30 l klarar lätt av de mindre trädgårdarna. Effekten ligger på 1300 W och klipphöjden är enkelt justerbar mellan 25, 40 och 55 mm.


Elgräsklippare med plastchassi 34cm – 1800W

Elgräsklippare med plastchassi 34cm - 1800W

Listans sista gräsklippare är Elgräsklippare med plastchassi 34cm – 1800W, en gräsklippare med en motor på hela 1800 W och en klippbredd på 34 cm. Maskinen kommer med ett fällbart handtag och klipphöjden på 25-85 mm. är automatiskt ställbar. Det är en smidig maskin som är tillräckligt stark för att rekommenderas för tomter på ca. 900 m2. Chassit är av plast, vilket också ger en vikt på endast 15,5 kg. Behållaren är på 50 l och sammantaget är det en mycket användbar och lättsam gräsklippare.


Sammanfattning

Det finns många gräsklippare att välja mellan. Allt från olika typer av drivmedel och ända från robotgräsklippare till trädgårdstraktorer. Men det är ändå något visst med att klippa gräset själv och få känna doften av nyklippt gräs på nära håll. En elgräsklippare är ett mycket smidigt sätt att klippa gräs på. Maskinerna är lätta att starta och dessutom miljövänliga. Idag finns det också elgräsklippare som är drivna med batteri, om det känns besvärligt att ha en sladd till gräsklipparen. Tystgående, lätta, enkla, miljövänliga och prisvärda. Elgräsklipparna har kommit för att stanna.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa elgräsklipparen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Om du väljer en gräsklippare som har sladd så är det viktigt att du tänker igenom var du ska koppla sladden och att den är lång nog. Har du en större trädgård, eller svårt med strömtillförsel, så kan det därför vara bättre att satsa på en elgräsklippare som har batteri. Tänk också gärna igenom hur dina förvaringsmöjligheter ser ut.

Vad är en bra elgräsklippare?

Köp en elgräsklippare som passar för din trädgård och dina behov så kommer du vara nöjd med ditt köp, och produkten kommer att hålla under lång tid framöver.

Vad är definitionen på en dålig elgräsklippare?

Tycker du inte om att använda sladd så ska du inte köpa en sladd-driven gräsklippare. Vill du inte ladda batterier så ska du dock inte köpa en gräsklippare med batteri. Gå efter egen smak och vad du önskar av en gräsklippare.

Källor
  • https://www.hemfint.se/batteridriven-grasklippare-46-cm
  • https://www.gardenstore.se/grasklippare-el-stihl-rme-235
  • https://www.byggmax.se/elklippare-smart-32e-mtd-p7038546
  • https://www.hemfint.se/elgrasklippare-med-stalchassi-46cm-sjalvgaende-1800w
  • https://www.hemfint.se/elgrasklippare-med-plastchassi-34cm-1400w
  • https://www.gardenstore.se/elgrasklippare-makita-elm4110-1600w-41cm
  • https://www.hemfint.se/elgrasklippare-1300
  • https://www.hemfint.se/elgrasklippare-med-plastchassi-34cm-1800w
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
4 based on 5 votes
Varumärke
Batteridriven
Produktnamn
Elgräsklippare 46 cm - 82 V