Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Verktygsproffsen, Gardenstore & Proffsmagasinet.

Alla projekt går snabbare, lättare och blir bättre om rätt verktyg och utrustning används. Visst går det att använda sig av handstyrkan, men för de allra bästa slutprodukterna så kommer det att synas en skillnad. Dessutom kommer det att märkas både på tidsåtgången och värk i muskler och leder. Idag finns det all anledning att satsa på en bra klyvsåg även om det rör sig om tillfälliga eller mindre projekt. Lättheten och perfektionen i klyvningen av materialet blir perfekt och det går snabbt och lekande lätt att mata fram material i rätt mått för montage.

Välj mellan större och tyngre modeller och bord som kanske får en mer stationär plats eller lättare modeller som går att flytta runt beroende på var material och arbetsplats finns för stunden. Även de billigaste klyvsågarna gör sitt jobb men du kan också satsa på en mer avancerad klyvsåg som nästan gör jobbet själv.


Drömprodukten: Klyvsåg MAKITA 2704N

Klyvsåg MAKITA 2704N

Mycket kapabel klyvsåg med funktioner och finesser för ett säkert utförande och perfekt resultat. Även ett bord medföljer..


Mellanprodukten: Bordsåg Makita MLT100N

Bordsåg Makita MLT100N

Rejäl bordsåg med vinklingsbar klinga som sågar både skivor och stora trästycken enkelt och säkert till ett pris i mellansegmentet.


Budgetprodukten: BOSCH GTS 635-216 Klyvsåg

BOSCH GTS 635-216 Klyvsåg

Lätt och mobil men ändå en såg som får jobbet gjort och som inte tullat på aspekter som säkerhet och enkelhet.


Specialaren: DEWALT DWE7485-QS Klyvsåg

DEWALT DWE7485-QS Klyvsåg

Funktioner och kraft som gör att alla uppdrag utförs med största perfektion och precision med en lätt och mobil såg.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Klyvsåg MAKITA 2704N

Klyvsåg MAKITA 2704N

En drömprodukt är något som ger dig allt du önskar och lite till, och där passar verkligen Klyvsåg MAKITA 2704N in i beskrivningen. Klyvsågen har en effektiv kolborstmotor på hela 1650W och är därmed både hållbar och mycket kraftfull. Varvtalet per minut är 5200 och här finns en mjukstart för trygg och säker start utan risk för skador. Sågkapaciteten är 93 mm vid 90 graders vinkel och 64 mm vid 45 graders vinkel.

Diametern på sågklingan ligger på 260 mm och är i hårdmetall. Ett sågbord medföljer som är försett med T-spår med exakt placering och ett anslag gör att resultatet säkerställs. Sladden är 2,5 m, vilket är fullt tillräckligt för placering inomhus på en fast eller varierande position. Vikten ligger på 35–37 kg och som extra underlättande utrustning finns det även en påskjutare. En klyvsåg som nästan klarar jobbet själv!


Mellanprodukten: Bordsåg Makita MLT100N

Bordsåg Makita MLT100N

Med ett betydligt lägre pris än listans högsta val är ändå Bordsåg Makita MLT100N en produkt som vet hur jobbet ska utföras. Här kan du kapa egna skivor eller använda sågen för att såga snitt i trästycken av större storlek. Den effektiva kolborstmotorn har en effekt på 1500W och levererar hela 4000 v/min. Det innebär att det är en bordssåg som därmed klarar alla uppdrag snabbt och effektivt.

Sågdjupet är 90 mm vid 90 graders vinkel och 63 mm vid 45 graders vinkel, vilket är mycket rejält i sammanhanget. Sågbordet har en storlek på 610 x 620 mm men går att skjuta ut ytterligare vid behov. Där finns även ett överbelastningsskydd för att undvika risker och skador under sågningens gång. Med en sågklinga på 260 mm och en vikt på 45,2 kg är detta en bordssåg som passar för de flesta arbeten.


Budgetprodukten: BOSCH GTS 635-216 Klyvsåg

BOSCH GTS 635-216 Klyvsåg

En produkt som hamnar som listans budget ska vara fungerande och en god investering även om projektet är mindre eller plånboken begränsad. Här passar BOSCH GTS 635-216 Klyvsåg in som ett mycket gott alternativ. Tillverkaren har i det här fallet satsat på en lätt och mobil såg som inte sparat in på säkerheten. Det är en bordcirkelsåg med en effekt på 1600W som är utrustad med finesser som självstängande bladskydd och säkerhetsbrytare.

Sågen kommer med ett stativ som gör att det är lätt att flytta arbetsstationen dit den behövs för stunden, istället för att gå fram och tillbaka med materialet. Maximal kaphöjd är 70 mm och rivkapaciteten är 635 mm. Medföljer gör stativ samt ett cirkelsågblad med måtten 216 x 30 x 1,6 mm. Vikten är 22 kg och ger därmed både en stabilitet för arbete samt en lätthet vid förflyttning. Ett budgetalternativ som klarar de flesta uppdrag


Specialaren: DEWALT DWE7485-QS Klyvsåg

DEWALT DWE7485-QS Klyvsåg

Vid första anblicken kan DEWALT DWE7485-QS Klyvsåg se ut som en i mängden, men börjar du titta närmare så ser du snabbt att här är något som verkligen sticker ut. Med en kraftfull motor på 1850W får du en styrka som skär genom trä som en kniv genom smör. Priset ligger i det övre segmentet men här finns så många finesser och goda funktioner att de nästan inte får plats i listans beskrivning. En stålbur skyddar sågen mot slag och gör därmed arbetet säkrare och förlänger sågens livstid.

Det medföljande bordet är planfräst och tillverkat i gjutet aluminium. Teleskopiska anslagsstänger skapar en klyvbredd som är generös med sina 622 mm och ett anslag med kugghjulsjustering i bordet garanterar att anslaget håller sig parallellt med klingan. Medföljer gör även geringsanslag, påskjutare och 2 stycken klingnycklar. En lätt specialare med full kompetens.


Bubblare

METABO TKHS 315 M – 4,2 DNB Klyvsåg

METABO TKHS 315 M - 4,2 DNB Klyvsåg

Finesser och styrka kännetecknar METABO TKHS 315 M – 4,2 DNB Klyvsåg. Till ett pris över mitten i segmentet kommer en klyvsåg som har en rejäl styrka med sina 4200W och ett varvtal på 2990 varv/minut. Klingan är 315 mm och levererar en klyvbredd på som högst 340 mm. De finesser som finns har skapats för perfekt resultat, hållbarhet och säkerhet. Här finns till exempel ett skydd mot återstart efter exempelvis ett strömavbrott. Motorn är en tystgående induktionsmotor som är underhållsfri och robust och har både motorbroms och överbelastningsskydd.


METABO TS 254 Klyvsåg

METABO TS 254 Klyvsåg

METABO TS 254 Klyvsåg är listans bubblare nummer två och en maskin som gärna används av professionella användare. Det är en klyvsåg med ett integrerat understativ som har hårdgummihjul för enkel utfällning och förflyttning. Det är dessutom en mycket lätt såg. Låt den följa med arbetet och slipp onödig spilltid och energi på att gå fram och tillbaka. Du kan antingen såga stående eller fälla ihop stativet och såga nära golvet. Mer användarvänligt kan det knappast bli! Effekten är 2000W och varvtalet håller 4200 varv/min. Klingan håller 254 mm och klyvbredden är 630 mm.


METABO TS 216 Klyvsåg

METABO TS 216 Klyvsåg

Stark och kapabel är nyckelorden för METABO TS 216 Klyvsåg, en bordcirkelsåg på 1500W och ett varvtal på 5000 varv/min. Tillverkaren har tänkt till och skapat en såg som är mycket lätt och som enkelt kan transporteras med en hand på grund av sin trolleyfunktion. Klyvbredden är 425 mm och klingan är på 216 mm. Priset kryper uppåt lite men här är en såg som gör att du kommer att spara in den kostnaden på grund av lätt, perfekt och snabbt utfört arbete. Finesserna är också fler än vad som ryms i listans beskrivning.


Sammanfattning

En lätt och mobil klyvsåg eller en större och tyngre modell. Valet mellan att endast kapa trä eller ge sig på skivor också. Idag tävlar tillverkarna med att hitta på nya funktioner för ett bättre och säkrare användningssätt. Tillbehör som gör att resultatet nästan inte kan bli annat än perfekt avlöser varandra och strävar ständigt efter att bli bättre. Här har också lagts stor tanke på att göra klyvsågen så pass mobil och lätt att använda att den nästan känns som en del av kroppen och inte ett verktyg. Det finns något för alla behov och önskemål och i alla möjliga prisklasser.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa klyvsågen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Tänk gärna igenom förutsättningarna och storleken för det projekt du ska utföra. Därmed får du en tanke om du vill ha en mer kraftfull och stor klyvsåg som kan stå på en och samma plats, eller om du behöver en mer flexibel produkt som du kanske till och med vill kunna använda på golvet.

Vad är en bra klyvsåg?

Välj en klyvsåg som kommer att underlätta ditt arbete på ett sätt som du önskar av maskinen. Det ska också vara lätt att komma till klyvsågen med ditt material och vara säkert för användaren.

Vad är en dålig klyvsåg?

En klyvsåg som är farlig och som du inte känner att du har full kontroll över är inte bra. Inte heller en klyvsåg som skadar materialet eller inte håller för de uppdrag som du har tänkt använda den till.

Källor
  • https://www.verktygsproffsen.se/maskiner-elverktyg/stationara-maskiner/kombinationssag/makita-2704n-klyvsag-260-mm-2330343
  • https://www.gardenstore.se/mlt100n-bordsag-makita-mlt100n
  • https://www.proffsmagasinet.se/maskiner-verktyg/stationara-verktyg/bordcirkelsag/bosch-gts-635-216-bordscirkelsag-med-stativ-2300380
  • https://www.verktygsproffsen.se//maskiner-elverktyg/stationara-maskiner/klyvsag/dewalt-dwe7485-qs-bordscirkelsag-2310071
  • https://www.proffsmagasinet.se/maskiner-verktyg/stationara-verktyg/bordcirkelsag/metabo-tkhs-315-m-42-dnb-bordscirkelsag-1110050
  • https://www.verktygsproffsen.se/maskiner-elverktyg/stationara-maskiner/klyvsag/metabo-ts-254-bordscirkelsag-1110008
  • https://www.proffsmagasinet.se/maskiner-verktyg/stationara-verktyg/bordcirkelsag/metabo-ts-216-bordscirkelsag-1110027
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
3 based on 11 votes
Varumärke
MAKITA
Produktnamn
2704N