Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Verktygsproffsen, Gardenstore.se & Granngården.

Trädgårdsarbete är viktigt att utföra på ett ordentligt sätt och ska verkligen inte underskattas, därför behöver man den bästa häcksaxen. För det är ett verktyg som verkligen kan minska arbetsbelastningen och göra en stor skillnad. Det handlar helt enkelt om att inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett smidigt sätt. Genom att använda rätt verktyg för rätt syssla, kan man göra allt mycket smidigare. Därför använder man en motorsåg när man ska hugga träd och en häcksax när man ska klippa häcken. För det är sådant som i längden påverkar mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Alla verktyg man använder sig av gör en stor skillnad i slutändan och gör arbetet mycket lättare.

Att arbeta i trädgården tycker de flesta av oss om att göra. Det är avkopplande och ganska roligt men utan rätt verktyg kan det verkligen vara svårt. Därför ska man se till att välja ut de verktygen som faktiskt gör livet lättare och smidigare. En grästrimmer påverkar därmed mycket mer än vad man kan tro att den ska göra om man har mycket gräsväxt. En häcksax gör en stor skillnad när man ska klippa häcken. För även om man vill kunna spendera en massa tid och energi i trädgården, vill man inte spendera hela sommaren i den. Därför ska man alltid se till att välja ut det bästa möjliga alternativet som bäst passar en själv. För det är något som verkligen gör en stor skillnad och gör trädgårdsarbetet mycket lättare och bättre.

I vårt test blev drömprodukten Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V, mellanprodukten Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45 och budgetprodukten Häcksax Serva. Vi har även en specialare: Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket.

Slutligen har vi fyra bubblare: Häcksax Black & Decker Gtc36552pc-qw, Häcksax Fiskars Hsx92 Powergear X, Metabo Hs 45 Häcksax och Häcksax Al-ko Ht 440 Basic Cut.


Drömprodukten: Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V

Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V

Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V är vår drömprodukt som verkligen gör det möjligt för dig att lätt och enkelt klippa häcken och den är så pass tyst att det inte ens krävs några hörselskydd.


Mellanprodukten: Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45

Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45

Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45 är lätt och effektiv för dig som utan problem vill kunna klippa häcken utan att det ska vara ett monsterarbete.


Budgetprodukten: Häcksax Serva

Häcksax Serva

Häcksax Serva en manuell häcksax som gör arbetet åt dig och passar utmärkt för den lilla häcken eller där du inte behöver klippa speciellt mycket.


Specialaren: Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket

Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket

Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket är ett helt paket med allt det du behöver för att kunna komma igång och klippa häcken, drivs av bensin.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V

Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V

Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V är vårt drömalternativ och du förstår snabbt varför då den här häcksaxen drivs av ett 36v batteri. Något som gör arbetet otroligt enkelt och smidigt. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare det blir om man bara har rätt utrustning. Att välja vårt drömalternativ gör att du kan få häcken klippt utan en massa krångel och problem. För man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare det blir om man bara använder sig av rätt verktyg. Den är eldriven och tystlåten, du behöver inte ens använda hörselskydd när du använder häcksaxen. Något som verkligen gör det lättare och smidigare för dig att klipp häcken när det passar dig.

Information om produkten:

 • 36v
 • Innovativt knivsystem
 • Batteriet passar alla verktyg i samma serie
 • Dubbelsidiga knivar

Att välja det här alternativet ser helt enkelt till att du alltid har möjligheten att kunna känna att du har rätt verktyg för arbetet. Man ska trots allt inte missa att man verkligen kan påverka mycket mer än vad man kan tro på det här sättet. Allt arbete man gör i trädgården ska trots allt både vara lätt och roligt. För det ska vara avkopplande att påta i trädgården men då krävs det också rätt verktyg.


Mellanprodukten: Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45

Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45

Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45 är ett riktigt lätthanterligt alternativ som gör arbetet smidigt och enkelt. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare det blir om man bara har rätt verktyg för arbetet. Den här häcksaxen är självklart eldriven och det gör att arbetet utförs på ett miljövänligt sätt. Häcksaxen har en optimal form som gör det lättare och enklare att klippa kvistar och tunnare grenar. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att välja den bästa häcksaxen.

Information om produkten:

 • 45cm knivlängd
 • Hög säkerhet
 • 97 db ljudvolym
 • Smidig att arbeta med

Man ska aldrig underskatta värdet av att göra saker och ting på ett smidigt och effektivt sätt. För det är verkligen något som påverkar mycket mer än vad man kan tro. Det handlar helt enkelt om att inte underskatta hur mycket lättare det blir med rätt verktyg. Därför ska man alltid välja den bästa häcksaxen som passar ens egna behov.


Budgetprodukten: Häcksax Serva

Häcksax Serva

Häcksax Serva är en manuell häcksax som ser till att du verkligen har möjligheten att klippa grenar och kvistar. Den kommer med vågslipade blad och en skonande stötdämpning. För att du helt enkelt ska kunna arbeta med den här häcksaxen utan en massa krångel och problem. Lämpar sig väl för mindre häckar eller för finklippning. Du ska helt enkelt inte underskatta hur mycket större kontroll du får med en manuell häcksax. Även om den inte gör arbetet lika snabbt som en el- eller bensindriven, är det ett bra alternativ.


Specialaren: Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket

Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket

Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket kommer med allt du behöver för att kunna klippa häcken på ett effektivt sätt. Ett startpaket som gör det möjligt för dig att vara säker på att du alltid har det du behöver. Häcksaxen är kraftfull och effektiv samt bensindriven. Den har ett justerbart handtag och ett dubbelsidigt laserslipat svärd. Något som verkligen gör arbetet i trädgården både lättare och smidigare. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket det påverkar att ha de rätta verktygen man behöver.

Det är trots allt med hjälp av den bästa häcksaxen som man kan klippa häcken på ett enkelt sätt. Där man inte behöver spendera en massa tid och energi på andra saker. På många sätt ska man verkligen inte underskatta hur mycket lättare det blir med hjälp av den bästa häcksaxen. För det påverkar mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Framförallt om man har en riktigt stor häck.


Våra bubblare

Häcksax Black & Decker Gtc36552pc-qw

Häcksax Black & Decker Gtc36552pc-qw

Häcksax Black & Decker Gtc36552pc-qw är både slitstark och robust samt passar utmärkt för större häckar. Man får ett handtag designat för att ge optimal komfort och kontroll. Samt en tvåhandssäkerhetsbrytare för att förhindra oavsiktlig start. Allt för att man verkligen ska kunna känna att man har möjligheten att hålla kontrollen över häcksaxen när man använder den. För man ska verkligen inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett effektivt sätt.


Häcksax Fiskars Hsx92 Powergear X

Häcksax Fiskars Hsx92 Powergear X är ett manuellt alternativ som gör ett snabbt arbete av häckklippningen. Den passar utmärkt för mindre eller mellanstora häckar. Du kommer snabbt att kunna få arbetet utfört och med en större kontroll. Passar även utmärkt för sista finputsningen av häcken efter att du använt ett el- eller bensindrivet alternativ.


Metabo Hs 45 Häcksax

Metabo Hs 45 Häcksax

Metabo Hs 45 Häcksax är eldriven och kommer med en såglängd på 45cm. Vilket gör att du verkligen kan klippa häcken på ett snabbt och effektivt sätt. Motorn har en effekt på 450w och klarar därmed av även de större kvistarna i häcken. Något som man trots allt inte ska underskatta värdet av. Den är enkel att arbeta med och ger dig en stor kontroll över arbetet. Vilket trots allt är det allra viktigaste för att din häck ska bli som du tänkt dig.


Häcksax Al-ko Ht 440 Basic Cut

Häcksax Al-ko Ht 440 Basic Cut

Häcksax Al-ko Ht 440 Basic Cut är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en eldriven häcksax som passar för de allra flesta häckarna. Du kommer snabbt att kunna klippa häcken på det sättet som det passar dig. Dessutom går arbetet snabbare med en effekt på 440w och den diamantslipade kniven. Vann Reddot design award år 2010 för sin innovativa design.


Sammanfattning

Att välja den bästa häcksaxen är väldigt viktigt då det gör att arbetet flyter på snabbare och enklare. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett smidigt och enkelt sätt. Det påverkar trots allt mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Därför ska man se till att välja ut det bästa alternativet som uppfyller ens krav och villkor. För det påverkar trots allt mycket mer än vad man kan tro. Välj den bästa häcksaxen som passar dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Häcksax Stihl Hsa 56 C-line, 36 V, mellanprodukten Häcksax Eldriven Gardena Easycut 420/45 och budgetprodukten Häcksax Serva. Vi har även en specialare: Häcksax Bensin Stiga Shp 60 – Startpaket.

Slutligen har vi fyra bubblare: Häcksax Black & Decker Gtc36552pc-qw, Häcksax Fiskars Hsx92 Powergear X, Metabo Hs 45 Häcksax och Häcksax Al-ko Ht 440 Basic Cut.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa häcksaxen.

Varför behöver jag en häcksax?

Du behöver en häcksax för att kunna klippa häcken snabbt och enkelt. En häck bli väldigt snabbt övervuxen och gör det svårt för dig att njuta av din trädgård.

Behöver jag en el-, bensindriven eller manuell häcksax?

Det beror helt och hållet på hur stor häck du har och vilka krav du har på din häcksax. Man ska välja en bensin- eller eldriven häcksax om man har en större häck. För det gör att arbetet går mycket snabbare.

Vilken häcksax är den bästa?

Det beror helt och hållet på dina behov. Om du har en väldigt liten häck behöver du inte en massiv häcksax utan en liten manuell sådan. Välj det alternativet som bäst passar för dig.

Källor

 • https://www.granngarden.se/hacksax-stihl-hsa-56-c-line-36-v/p/1260872
 • https://www.gardenstore.se/hacksax-elriven-gardena-easycut-420-45
 • https://www.byggmax.se/h%C3%A4cksax-p159166
 • https://www.gardenstore.se/hacksax-bensin-stiga-shp-60-startpaket
 • https://www.byggmax.se/h%C3%A4cksax-black-decker-gtc36552pc-qw-p422060
 • https://www.granngarden.se/hacksax-fiskars-hsx92-powergear-x/p/1266312
 • https://www.verktygsproffsen.se/skog-tradgard-rengoring/tradgardsmaskiner/hacksax/metabo-hs-45-hacksax-1110819
 • https://www.gardenstore.se/hacksax-al-ko-ht-440-basic-cut

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Stihl
Produktnamn
Hsa 56 C-line, 36 V