Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime, Hulténs & Bagarenochkocken.

Det bästa resultatet fås av de bästa förutsättningarna. I vissa fall kan det vara kunskap, i andra kan det vara utrustning och det kan även vara andra förutsättningar som utförarens kroppsliga skick eller väderleken. Oftast är det en kombination av en eller flera förutsättningar som får fram det där allra bästa resultatet.

Något liknande gäller när det kommer till grillning. För även om det är svårt att laga mat i världsklass hemma i trädgården på fritiden så går det ändå att öka möjligheterna att få till det riktigt bra. Där kunskapen och handlaget kanske brister får det kompenseras med riktigt bra utrustning istället. Det är till och med så att vissa grillar är så pass bra att det är svårt att misslyckas. Om du inte går och lägger dig i hängmattan med en god bok mitt i grillningen.

Glöm bort den gamla rostiga grillen som får pallas upp på krukor eftersom ett ben sedan länge gått av daga. Satsa på en riktigt bra grill som kommer att hålla under många år framöver. För en bra grill kommer göra att hela grillningen blir så mycket roligare!

I vårt test blev drömprodukten Traeger Timberline D2 1300, mellanprodukten Weber Summit® Charcoal Grilling Center och budgetprodukten Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart. Vi har även en specialare: Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm.

Slutligen har vi fyra bubblare: Napoleon Kolgrill PRO22K-L-2 Svart, Napoleon Rogue 525 gasolgrill, Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart & Landmann Vinson Barrel Exclusive kolgrill.


Drömprodukten: Traeger Timberline D2 1300

Drömprodukten: Traeger Timberline D2 1300

Vår utvalda drömprodukt Traeger Timberline D2 1300 WiFi är en grill som inte förvånande kallas för framtidens grill av sin tillverkare och är verkligen en grill som ligger i framkant när det gäller det mesta! Titta in denna produkten!


Mellanprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

Weber Summit Kamado S6 kolgrill med rullbord

I listans mellanprodukt förenas det bästa av två världar: gasol och kol. Alla gasolens fördelar i kombination med kolens smak ger en grill som grannarna kommer avundas!


Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

Compact kolgrill 47 cm svart weber

En prisvärd kolgrill som är i en lagom storlek men som har alla finesser och den kvalitet som tillverkarens namn står för. Budget men ändå väldigt bra och exakt de funktioner som många söker med sin grill!


Specialaren: Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm

Specialaren: Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm

Vår utvalda specialare blev Broil King KEG 5000 kolgrill erbjuder flera nödvändiga egenskaper som du inte kan kan vara utan om du vill servera den perfekta grillmåltiden.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Traeger Timberline D2 1300

Drömprodukten: Traeger Timberline D2 1300

Som vår utvalda drömprodukt har vi valt ut Traeger Timberline D2 1300 WiFi. En grill som inte förvånande kallas för framtidens grill av sin tillverkare och verkligen en grill som ligger i framkant när det gäller det mesta! För vad sägs om en grill som du kan styra via telefonen? Jo, du hörde rätt! Det går att koppla upp grillen via det trådlösa nätverket och styra grillens alla funktioner via en app som du har nedladdad i din telefon. En möjlighet som kan få mångas ögon att glänsa av drömsk lyriskhet. Tänk att kunna starta grillen redan på väg hem från jobbet! Lägga på maten, ta en löprunda och en dusch och sedan sätta sig vid dukat bord.

Dukningen får du dock sköta själv, men i övrigt så sköter grillen allt du kan önska. Med ett lufttätt lock håller pelletsgrillen värmen längre och med de tre gallren i rostfritt stål får du mer grillyta än i de flesta grillar. Så det går mer eller mindre att grilla allt till måltiden på en och samma gång. För med denna grill går det också att välja exakt vilken temperatur du vill. Som max är temperaturen 260 grader, men allt därunder går att ordna. Prismässigt syns det förstås att det här är en grill med många finesser. Men förvånansvärt nog så är denna grill inte dyrare än många enklare alternativ.


Mellanprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

Weber Summit Kamado S6 kolgrill med rullbord

Det är mycket lätt att förälska sig i Weber Summit® Charcoal Grilling Center. För här presenteras det bästa av två världar i en förpackning som är både traditionell och snygg. Alla gamla åsikter och tankar flyr lätt sin kosa när den här grillen gör sin entré. Det går ju inte att opponera sig mot en grill som har både gasolens fördelar och kolens rustika smak och känsla i en kombination. Med den 61 cm breda grillytan är det mer än nog plats att grilla maten för festen. Och den enda risken är att du själv får backa när gästerna vill ta plats vid den snygga svarta grillen.

Prismässigt känns den här grillen av. Det är en lång väg från kolgrillar i samma storlek. Och även många gasolgrillar. Men om du tänker dig att det är två grillar i en så blir det plötsligt en fullkomligt rimlig prisbild. Till och med en som inte är högre än att den kommer locka de flesta till sommarens grillningar. Men här finns också en bra avställningsyta vid sidan om grillen och hjul som gör att grillen är lätt att flytta. Det finns även en del finesser som en inbyggd termometer i det vackra porslinsemaljerade locket.


Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

Compact kolgrill 47 cm svart weber

För mindre än en tusenlapp går det att få en traditionell och snygg grill från Weber. Med Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart får du det bästa av tillverkarens kvalitet och funktion men i sin enklaste version. Porslinsemaljerat lock och balja är bara de av en kvalitet som är värt priset. Men dessutom finns det finesser som nylonhandtag och värmesköld som effektivt skyddar händerna mot värmen. Detaljer som egentligen borde vara standard på alla grillar! Allvädershjulen gör att grillen är enkel att flytta när det behövs. Men välj gärna ut en grillplats där du har allt som behövs. Det kommer underlätta och göra grillningen roligare.

Med sina aluminiumspjäll upptill och undertill är det lätt att kunna reglera värmen under grillningen. Och askfatet i aluminium fyller sin funktion på bästa sätt. En annan liten finess är måttkoppen som hjälper till att mäta upp mängden briketter i grillen. Något som många har väldigt svårt att bedöma. Som kolgrill av det enklare slaget är detta absolut en modell att räkna med. Och de extra hundralapparna mot de billigaste grillarna på snabbköpet får du igen med råge i och med den goda kvaliteten. En budgetvariant av grill som inte på något sätt har dålig kvalitet eller bristande funktion.


Specialaren: Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm

Specialaren: Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm

Vår utvalda specialare blev Broil King KEG 5000 kolgrill erbjuder flera nödvändiga egenskaper som du inte kan kan vara utan om du vill servera den perfekta grillmåltiden. Några av funktionerna är Deluxe Accu-Temp termometer som ger dig möjlighet att följa med i matlagningen, flyttbara sidohyllor med integrerade redskapskrokar och optimal isoleringseffekt. 

Detta är en perfekt grill för långtidsstekning eller rökning, och den ger dig fullständig kontroll. När du lärt känna alla funktioner kommer du enkelt kunna kontrollera temperatur och därmed också kunna servera riktigt läckra måltider.

Information om produkten: 

 • Porslinsbelagt och rost-resistent ugnsrum 
 • Tillverkat av kraftigt gjutjärn 
 • Solid grill som håller länge 
 • Grillen tänds med briketter eller träkol 
 • Den har bra isolering tack vare dubbelväggad sköld 
 • Grillen har två handtag framtill  
 • ”Flasköppnare” monterad på kabinettet 
 • Uttagbar låda till uppsamling av aska 

Bubblare

Napoleon Kolgrill PRO22K-L-2 Svart

Napoleon Kolgrill PRO22K-L-2 Svart

Napoleon Kolgrill PRO22K-L-2 är en elegant kolgrill från varumärket Napoleon gör sommarkvällarna till något alldeles extra. Grillen är rikt utrustad med bl.a. en löstagbar askuppsamlare, ledbart grillgaller i gjutjärn och värmefördelare för jämn tillagning. Locket är väl isolerat och upphängt på gångjärn, vilket gör användning av grillen otroligt mycket lättare. Du behöver helt enkelt inte lyfta av och på locket hela tiden, som ofta är fallet med kolgrillar.

Du får stor grillyta och den levereras med kraftiga handtag för säker användning. Köttsaft med mera, som droppar ner på kolen förångas snabbt och ger maten den där utsökta, grillade smaken som bara uppnås när du använder en kolgrill. Detta är ett utmärkt hjälpmedel i trädgården under de härliga sommarkvällarna.


Gasolgrill Napoleon Rogue 525-1

Gasolgrill Napoleon Rogue 525-1

Med denna gasolgrill är det lätt att ta grillningen till nästa nivå. Napoleon Rogue 525 gasolgrill är tillverkad i rostfritt stål med en grillyta som är generös. Grillens mått är 64 cm djup och 144 cm bred vilket gör den ganska normal i sin storlek.

Det här är en snygg grill som fyller sin plats och som inte stör under tiden som den inte används. Vill du så finns det också en hel del tillbehör som exempelvis en övertäckning för regniga dagar eller diverse grilltillbehör för matlagningen. Detta är med andra ord en grill som det går att laga den mesta maten på.

Grillgallret är i gjutjärn och grillen har fällbara sidobord som underlättar förvaring när den inte används. Och speciellt under vintersäsongen. Med en temperaturmätare integrerad i locket och låsningsbara hjul finns det inget mer att önska med denna modell. För precis som med andra gasolgrillar är det svårt att misslyckas med grillningen. Så det är bara att bjuda in släkt och vänner för en trevlig grillafton med många goda rätter och glada skratt. Tänk dock på att gasolflaskan inte ingår!


Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart

Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart

Det vi valt som bubblare nummer 3, och därmed den sista grillen på vår lista, är kanske en av de mest användbara grillarna i hela listan. Till ett pris som är rimligt för en gasolgrill från Weber är Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart inte bara en vanlig gasolgrill som du kan använda till helgens korvgrillning eller möjligen något grillspett. Nej, det här är alla grillars urmoder! För nu kan du kasta ut köket och börja laga all mat utomhus framöver!

Den första kolgrillen uppfanns 1952 och sedan dess har det hänt en hel del. Vad sägs om pizza? Helgrillad kyckling? Wok? En god höstgryta? Eller varför inte söndagsvåfflorna? Med den här gasolgrillen är det bara din fantasi som sätter gränser. För här finns alla tillbehör du kan tänka dig och mer därtill. Men självklart är det också en hel del andra finesser under huven. Infinity-tändare som tänder de 3 brännarna extra snabbt och grillsystemet GS4 som förenklar grillningen. Varför inte kasta i några Flavorizers bars för att ge maten lite extra grillsmak? Antingen du är grillmästare eller inte så är det svårt att inte se alla möjligheter som finns med den här grillen.


Sammanfattning

Historiskt när man pratat om att grilla så brukar det vara en kolgrill eller gasolgrill och några korvar, hamburgare eller köttbitar som kastas på. Idag ser det lite annorlunda ut och tillverkarna har tagit grillningen till en helt ny nivå och konsumenternas krav är också betydligt högre idag på en grill än det var för bara 10 år sedan. Det går att välja om du vill ha en gammal traditionell grill eller kanske en högteknologisk grill som det till och med går att ringa upp. Blir det de där vanliga korvarna på grillen eller kanske en pizza eller våffla? På vår lista finns det något för alla sorters mat, smaker och tycken. Till och med bärbara alternativ som grill eller förslag på grillen.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av din nya grill.

Vad är annorlunda med en bärbar grill?

Egentligen är det ingen skillnad på matlagningen på en bärbar grill mot en mer permanent och större grill. För den som önskar finns alla finesser och möjligheter som finns hos de större grillarna som finns i hemmet. Så den enda skillnaden är egentligen att det är en mindre grill som är lättare att bära och att packa med sig på resan.

Vilken grill är bäst enligt er?

Den bästa grillen för dig är den du använder. Skaffa inte en grill med en massa finesser som du får betala för men ändå aldrig använder. Men om du är en hängiven grillare så satsa gärna på de finesser som kan ta din grillning till en högre nivå och göra det roligare.

Vad är en dålig grill egentligen?

Ingen grill som är ny är dålig. Men var noga med att inte använda dig av trasiga gamla grillar utan köp en ny när det är dags. Satsa gärna på lite bättre kvalitet som sparar pengar i längden. Och var noga med skötseln av grillen. Köp till exempel ett hölje att lägga över när grillen inte används.

Källor
 • https://www.kitchentime.se/p/pelletsgrill-timberline-d2-1300
 • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/weber-summit-charcoal-grilling-center/
 • https://www.hultens.se/grillar/weber-compact-kolgrill-o47-cm-svart
 • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/broil-king-keg-5000-kolgrill-o47-cm/
 • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/napoleon-kolgrill-pro22k-l-2-svart/
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/grill/gasolgrill/napoleon-rogue-525-1/1015203.9271/
 • https://www.hultens.se/grillar/weber-genesisr-ii-e-330-gbs-gasolgrill-svart
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Traeger
Produktnamn
Timberline D2 1300