Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore & Hemfint.

Sommaren är kort, alldeles för kort. Men det går att ordna så att du får fler timmar utomhus med ett solskydd som kanske också kan stoppa de mildare regndropparna från att förstöra middagen eller kvällsmyset under stjärnorna. Ettparasoll är inte bara ett skydd mot sol och milt regn utan gör också att värmen stannar kvar och gör dina kvällssittningar behagligare. Att grilla blir också roligare med ett parasoll. Men vad ska man välja i den djungel som heter parasoll?

Idag satsar tillverkarna på att skapa hållbara parasoll som också är funktionella och vackra. Det är därför lätt att hitta parasoll som går att placera vid sidan av behovsytan, och kanske även vrida mellan sittytan och matplatsen. Eller varför inte satsa på en hel pergola med tak?

Det finns något för alla trädgårdar, terrasser och balkonger. Även för både de lite större eller mindre plånböckerna. Så satsa på en riktig dröm bland parasoller och förläng tiden utomhus rejält i år!


Drömprodukten: Parasol Sun – 3,5 m

Parasol Sun - 3,5 m

Stort och vackert vitt parasoll som går att vrida vid foten är en riktig drömprodukt som enkelt skyddar både matgruppen och sittgruppen


Mellanprodukten: Parasoll Rund Pomino Vit Cinas

Parasoll Rund Pomino Vit Cinas

En duk av vit polyester och en pelare av trä möts här i ett vackert parasoll som har en bra tilltagen storlek.


Budgetprodukten: Parasoll Hillerstorp 200 cm Natur

Parasoll Hillerstorp 200 cm Natur

Ett parasoll till ett mycket lågt pris men som fyller sin plats med sin traditionella funktion och skönhet, som smälter in i naturen.


Specialaren: Pergolux Hillerstorp Vit

Pergolux Hillerstorp Vit

Ta steget längre med en pergola som har vitt skjutbart tak. Det ultimata smycket och solskyddet för din trädgård.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Parasol Sun – 3,5 m

Parasol Sun - 3,5 m

För att kallas en drömprodukt ska det vara en produkt som fyller flera olika önskemål och som dessutom kan ge köparen något drömskt och lyriskt i blicken. Parasol Sun – 3,5 m passar in i den beskrivningen och har därför hamnat på placeringen för drömprodukt på vår lista. Det är något speciellt med vita parasoller som lyser så där lyxigt och inbjudande i solens sken, och här är ett parasoll som glänser. Väven är i tålig polyester i tjockleken 210g/m2 och håller därför en hög kvalitet som dessutom är lätt att rengöra. Diametern är mycket generösa 3,5 m och har den böjda designen som gör att du lätt kan placera parasollet vid sidan av soffgruppen eller matbordet. Det är möjligt att rotera parasollet vid foten, vilket gör att du kan ställa den på en plats där du kan flytta skyddet utan att flytta parasollfoten.


Mellanprodukten: Parasoll Rund Pomino Vit Cinas

Parasoll Rund Pomino Vit Cinas

För många är drömmen ett vitt parasoll med en pelare av trä, och det är precis vad du får om du köper Parasoll Rund Pomino Vit Cinas. Till ett pris som ligger närmare mitten i segmentet får du en duk i stark och hållbar polyester med hög kvalitet i en vit och fräsch färg. Pelaren är av vackert trä vilket också gör att vikten går upp något till stadiga 15 kg, vilket är bra för stabilitetens skull.

Höjden är 275 cm, bredden och djupet på parasollet är 330 cm. Det är alltså ett mycket rejält parasoll som täcker hela matbordet eller sittgruppen och som kommer pryda sin plats under många år framöver. Placera parasollet i en rejäl fot som är anpassad för modellen och njut av sköna dagar och kvällar i din trädgård, på din terrass eller balkong.


Budgetprodukten: Parasoll Hillerstorp 200 cm Natur

Parasoll Hillerstorp 200 cm Natur

För dig som vill ha ett parasoll till ett lågt pris, men som ändå fyller sin funktion och har en klassisk skönhet, så finns Parasoll Hillerstorp 200 cm Natur. Här är ett parasoll som smälter in i naturen med sin duk av naturpolyester med en stabil och hållbar kvalitet. Parasollet har en diameter på 200 cm och fyller därför sin funktion som skydd mot solen eller lättare regnskurar.

Stången är av mycket hållbart och starkt stål och har fått den matchande färgen svart i både stång och spröt. Vikten är blygsamma 3 kg vilket gör att det är ett parasoll som är enkelt att flytta eller ta in vid behov. Med en höjd på 217 cm gör det att parasollet är mycket lätt att placera även om du vill ha in det lite under tak, vilket är svårt med de större parasollen.


Specialaren: Pergolux Hillerstorp Vit

Pergolux Hillerstorp Vit

Vill du ha något som sticker ut ur mängden och som ger ett solskydd som både är rejält och vackert så finns Pergolux Hillerstorp Vit. Det är många som vill ha en pergola som ett smycke i sin trädgård och låta klätterväxter bädda in formen på ett romantiskt och vackert sätt. Det är en plats där det är en dröm att få sitta både under dagtid och kvällstid med något gott att äta, dricka och i goda vänners lag.

Men tyvärr är det inte så många dagar och timmar som det är funktionellt. Solen ligger på för starkt eller så regnar det och är svalt. Där kommer listans specialare in på scenen! Det är en pergola med tak som till skillnad mot paviljongerna är en pergola där du kan låta vildvin eller andra klängväxter krypa upp mot solen. Taket är vitt och är skjutbart.


Bubblare

Sensta Parasoll – ø300 – Svart/natur

Sensta Parasoll - ø300 - Svart/natur

Ett parasoll som är hållbart, snyggt, har hög kvalitet och dessutom ett lågt pris. Finns det? Ja, bubblare nummer ett har lyckats få in alla dessa önskemål i ett och samma parasoll. Sensta Parasoll – ø300 – Svart/natur har en duk av hållbar polyester av hög kvalitet och en pelare av robust och vackert trä. Färgen är svart och känns därmed modern och passande till de utesoffor, matgrupper och vilstolar som även de är svarta till färgen. Höjden är väl tilltagen med sina 244 cm och diametern på 300 cm är generös.


Parasoll Cinas Pomino Rund Svart

Parasoll Cinas Pomino Rund Svart

För finsmakaren har vi tagit fram ett parasoll som har det där lilla extra. Parasoll Cinas Pomino Rund Svart har en generös diameter på 3,3 m vilket gör att det hamnar högt på listan storleksmässigt. Här har tillverkaren satsat på kvalitet med en stång av klassisk och vacker teak i kombination med ett svart tyg i olefin, i kvaliteten 210gr/m1. Ytterligare en lyxig detalj är det läderfodral med aluminiumkonsoler som finns i ändarna på pinnarna. Och självklart är parasollet även lutningsbart för slutlig funktionell finish!


Stål parasol

Stål parasol

Vi rör oss igen nedåt i prissegmentet och hittar ett funktionellt och stilrent parasoll i form av Stål parasol. Det är ett mycket användbart parasoll med sina lite mer återhållsamma 2,2 m i höjd och en diameter på 2,7 m. Måtten är inte de minsta inom parasoll men det gör ändå att parasollet är lättare att placera och att förflytta även på terrasser och balkonger. Det här är en produkt för dig som vill ha ett mer stilrent och klassiskt parasoll med en rejäl stålram som klarar av utomhusmiljön under många år framöver.


Parasoll Cinas Antibes Rund Svart

Parasoll Cinas Antibes Rund Svart

Listan avslutas med ett riktigt modernt parasoll i form av Parasoll Cinas Antibes Rund Svart. Nu rör vi oss uppåt i prissegmentet men då får du också ett parasoll för den riktiga finsmakaren! Tyget är olefin i en kvalitet av 210gr/m2 och färgen är svart för den där extra moderna och stilrena touchen. Stången är av aluminium men har en modernt borstad yta som gör att den sticker ut bland kollegorna. Måtten är 275 cm i höjd och 330 i diameter. Det skapar ett parasoll som syns och gör sitt jobb.


Sammanfattning

Parasoll som har en grundfunktion eller som har detaljer inom funktion eller skönhet som sticker ut. Priser som inte känns av i plånboken eller som gör att du får se det som en lite längre investering. Men när det kommer till parasoller så är det inget som är prismässigt högre än att du kan få precis vad du vill, vem du än är och var du än bor. Här finns parasoller som har mindre mått eller som består av en hel pergola med tak. Kanske vill du ha ett parasoll som står rakt upp eller går att böja?

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa parasollet.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

När du funderar på att skaffa ett parasoll så börja med att tänka på hur du ska placera parasollet. Det gör att du kan köpa ett parasoll som är rätt i höjd och bredd, så att det får plats och fyller den funktion som du önskar. Bestäm även om du vill ha ett parasoll som behöver flyttas eller vridas.

Vad är ett bra parasoll?

Köp först och främst ett parasoll som passar in på den önskade platsen gällande mått, funktion och stil. För att du ska se det som bra så är funktionen det viktigaste.

Vad är ett dåligt parasoll?

Ett parasoll som inte täcker som det ska eller som du ständigt får slåss med för att komma till din plats eller för att det inte ska blåsa iväg eller falla ihop. Välj funktion först och skönhet sedan.

Källor
  • https://www.hemfint.se/parasol-sun
  • https://www.gardenstore.se/parasoll-rund-pomino-vit-cinas
  • https://www.gardenstore.se/parasoll-hillerstorp-trastang-o-200-cm-natur
  • https://www.gardenstore.se/pergolux-hillerstorp-vit
  • https://www.hemfint.se/sensta-parasoll-300-svart-natur
  • https://www.gardenstore.se/parasoll-cinas-pomino-rund-svart
  • https://www.hemfint.se/stal-parasol
  • https://www.gardenstore.se/parasoll-cinas-antibes-rund-svart
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Parasol
Produktnamn
Sun - 3,5 m