Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Grillning har i många fall delat befolkningen i två läger: de som tycker kolgrillning är att föredra och de som tycker att gasolgrillning är sättet att grilla. Men fler och fler går över till gasolgrillning på grund av miljövänlighet och att det är ett enklare sätt att tillaga maten på. Dagens gasolgrillar är också så pass smidiga att det till och med finns alternativ som går att ta med på utflykten eller ha som grill i husvagnen.

Här finns gasolgrillar som är stora och utformade som utekök eller mindre portabla grillar. Det finns också en hel del finesser som belysning i handtagen eller infraröda brännare. På vår lista presenterar vi gasolgrillar för både den inbitne gasolgrillen och den som precis börjat ta sina första steg inom denna nya värld av matlagning. Enkelt och lätt eller med finesser som kan omvända den mest inbitne kolgrillaren.


Drömprodukten: Gasolgrill Napoleon Rogue 525 SE

Gasolgrill Napoleon Rogue 525 SE

Vacker, rejält tilltagen och med alla funktioner du behöver. En grill som förskönar ditt hem och låter dig tillaga fantastisk mat.


Mellanprodukten: Gasolgrill Weber Q 3200

Gasolgrill Weber Q 3200

Cool och lite ovanligt designad grill som har allt du förväntar dig av en gasolgrill, men även finesser som belysning på handtagen.


Budgetprodukten: Gasolgrill 2b Nexgrill

Gasolgrill 2b Nexgrill

Portabel grill som gör att du kan använda en gasolgrill även på utflykten eller som behändig grill i husvagnen eller husbilen.


Specialaren: Gasolgrill Boretti Maggiorean Grå

Gasolgrill Boretti Maggiorean Grå

Grillen med hög kvalitet som ser ut som ett utekök och som har finesser som kan omvända den mest inbitna kolgrillaren.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Gasolgrill Napoleon Rogue 525 SE

Gasolgrill Napoleon Rogue 525 SE

Gasolgrill Napoleon Rogue 525 SE har ett namn som bara det skulle kunna räcka till för att kallas en drömprodukt. Men det finns mer än bara namnet som gör att det här är en gasolgrill som kan räknas som en dröm för alla gasolgrillare. Storleksmässigt är det en grill som vet sin plats med en bredd på 154 cm, djup på 64 cm och höjd på 123 cm.

Som utrustning finns det hela 4 stycken rostfria bottenbrännare och en stor SizzleZone sidobrännare, vilket gör att du får en jämn och stabil grillning vilka livsmedel du än tillagar. Grillgallret är väl tilltaget och består av porslinsemaljerat gjutjärn. Ett mycket bra material som är lätt att rengöra och som dessutom är mycket hållbart. Som hjälp vid grillningen finns det två sidohyllor, som är nedfällbara för enklare förvaring, och under grillen finns ett skåp med två dörrar.


Mellanprodukten: Gasolgrill Weber Q 3200

Gasolgrill Weber Q 3200

Vill du ha en grill som inte bara tillagar god mat utan även sticker ut i mängden med sin ovanliga och läckra form? Då är Gasolgrill Weber Q 3200 grillen för dig! Här har tillverkaren satsat på att skapa en grill som är lite utanför ramarna utseendemässigt. Med en vikt på ca 39 kg och hjul kan du lätt flytta runt den dit ditt önskemål och vädret vill. Färgen är svart och måtten är bredd 140,3 cm, djup 76,2 cm samt höjd 140,9 cm.

Det är alltså en grill som både är stilfull och som tar plats på en och samma gång. Grillen är tillverkad i aluminium och har en totaleffekt på 6,35kW. Det gör att den klarar av att tillaga allt vad du önskar dig av en gasolgrill i hemmet. Här finns också finesser som 3 redskapskrokar och lampor på handtagen.


Budgetprodukten: Gasolgrill 2b Nexgrill

Gasolgrill 2b Nexgrill

Vill du kunna ta med dig grillen men tycker inte om engångsgrillarna med kol? Då finns lösningen med Gasolgrill 2b Nexgrill, en bärbar propangasolgrill som fixar matlagningen där du vill! Här får du en bordsgrill som består av 2 brännare i rostfritt stål och själva grillen är tillverkad i gjuten aluminium. Du tänder den lätt med hjälp av elektronisk tändning och slipper krångla med tändare.

Grillytan är också generös med hela 47,2 x 36,57 cm, och gör att du därmed lätt kan ta med hela familjen eller kompisgänget på en grillning ute i naturen. Slang och regulator medföljer och effekten på grillen är 3,81kW. Med andra ord en liten men kraftfull gasolgrill som klarar av det mesta som du vill tillaga på utflykten. Packa ner grillen i bakluckan eller ha den som utrustning i din husbil eller husvagn. Grillen som är perfekt på resan!


Specialaren: Gasolgrill Boretti Maggiorean Grå

Gasolgrill Boretti Maggiorean Grå

Mörkgrå, snygg och med en speciell design – vi presenterar Gasolgrill Boretti Maggiorean Grå! Här förenas skönhet med funktionalitet och hög användarvänlighet i en gasolgrill som mer är ett utomhuskök än endast grill. Priset är modigt i det högre segmentet men här får du en gasolgrill som du kan använda under hela året och i många år framöver. Grillen är lätt att flytta och har kontrollknappar som liknar de på spisar och en lucka till förvaring som ser ut som en ugnsdörr.

Tre huvudbrännare, en sidobrännare och en extra finess i form av två infraröda brännare gör detta till en grill som verkligen förtjänar att få kallas specialare. Medföljer gör även 2 gjutjärnspannor, ett gjutjärnspannfack och ett kryddstativ, samt slang och regulator. Bredden är 62 cm, höjden är 123cm och längden är 136 cm. Det här är grillen som kan omvända den mest inbitna kolgrillsfantasten!


Bubblare

Gasolgrill Miton Pts 4.1 Landmann

Gasolgrill Miton Pts 4.1 Landmann

En grill för den amerikanska marknaden som nu blir mer och mer populär även i Europa. Vi presenterar som vår första bubblare Gasolgrill Miton Pts 4.1 Landmann, en grill med mycket väl tilltagen grillyta på 70 x 46 cm och en hel del användbara finesser. I grundutrustningen finns kvalitetsprodukter som gjutjärnsgaller, varmhållningsgaller och kokplatta. Locket har en termometer och de 4 brännarna är rostfria. Det finns även 4 stycken emaljerade flametamers och grillen tänds med en bekväm elektronisk batteritändning. En grill som vet sin plats och som även fungerar vid större middagar.


Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill

Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill

Tillverkaren vet sina grillar och hamnar här som bubblare nummer 2 med Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill. Det är en grill som har många användbara funktioner för den som vill ha en enklare grillning eller bara vill prova på det senaste inom området. Infinity-tändning, huvudbrännare på 10,99kW och steglös reglering är bara början på listan över användbara och moderna delar i grillens utrustning. Här finns även porslinsemaljerade flavorizer bars och ett fettuppsamlingssystem som är mycket innovativt. Grillytan är 68 x 48 cm och grillen har svänghjul som gör den flyttbar.


Lyxfavoriten: Gasolgrill Bluegaz Z2 Island

Gasolgrill Island Bluegaz Z-2

Grilla eller grilla med Gasolgrill Island Bluegaz Z-2? Här är en grill som hamnar i det övre segmentet men det är också en grill som har allt du önskar och det du inte förut visste att du önskade. Med 4 brännare i rostfritt stål samt sidobrännare och infraröd brännare kan du skapa fantastiska resultat inom matlagningen. Grillytan är på 64 x 50 cm och för att underlätta användandet finns det noggrant utformade avställningsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns även en vask med kran som gör att grillen kommer att användas hela året.


Sommarkök Gas 48 cm Muurikka

Sommarkök Gas 48 cm Muurikka

Namnet på tillverkaren borgar för tradition i kombination med kvalitet och innovation. Så är det även med Sommarkök Gas 48 cm Muurikka. Med denna produkt får du ett helhetskoncept som gör att du verkligen kan flytta ut all matlagning på sommaren, och kanske hela året? Till produkten medföljer vagn, gasolbrännare, stekhäll och lock. Men det finns även en stor mängd andra tillbehör som går att köpa till om du önskar. Varför inte skapa nya traditioner med grillningar på andra högtider och datum än bara de som infaller under sommartid?


Sammanfattning

Dyrare gasolgrillar eller billigare? Hela utekök eller mindre portabla grillar? Traditionella eller med alla nya teknologiska finesser? Idag finns det något för alla smaker och användningsområden. Du kan satsa på en gasolgrill som är så pass omfattande att du kan flytta ut all din matlagning till grillen eller så fortsätter du att använda den som ett komplement under sommarkvällarna. Flytta med dig grillen där solen och vädret är mest passande för stunden eller skapa ett helt rum utomhus där grillen blir rummets centrala punkt. Med alla finesser och tillbehör finns det numera få orsaker till att välja bort gasolgrillen.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa gasolgrillen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Den främsta anledningen till att kunder är missnöjda med gasolgrillar är att grillytan är för liten. Tänk därför på att köpa en grill där grillytan kan räcka till för matlagning till alla i familjen och era gäster på en och samma gång. Nästa punkt är att välja en grill som är lätt att använda och som kan skapa de rätter som du önskar dig.

Vad är en bra gasolgrill?

Välj en grill som kan utföra det du önskar men våga gärna också ta till lite extra och få en grill som du kan utvecklas med.

Vad är en dålig gasolgrill?

Bökigt med inköp av gasol, svårt att få till rätt temperatur och svår att rengöra samt placera. Köp en grill som passar till dig, din trädgård och ditt sätt att leva och grilla.

Källor
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-napoleon-rogue-525-se
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-weber-q-3200
  • https://www.gardenstore.se/bordsgrill-nexgrill-2b
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-boretti-i-rostfritt-stal
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-landmann-miton-pts-4-1-sapphire-black
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/gasolgrillar/weber-genesis-ii-e-310-gbs-gasolgrill/
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-island-bluegaz-z-2
  • https://www.byggmax.se/sommark%C3%B6k-gas-48cm-muurikka-p7040175
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Napoleon
Produktnamn
Rogue 525 SE