Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Stick, Granngården, & Gardenstore.

I alla tider har människan slagits mot alla de djur som precis som oss uppskattar odlingar av bär, frukter och grönsaker. Den klassiska fågelskrämman som består av en människoliknande installation fyller en viss effekt. Men för att få en riktigt bra effekt så krävs det färg, form och rörelse. Därför är det mycket effektivt att använda sig av enkla fågelskrämmor i form av rovfåglar som med vindens hjälp rör sig.

Efter tycke, smak och behov finns det olika fågelskrämmor som du kan ta till för att få iväg skadedjuren. Även den mindre och billigare varianten kan fungera och dessutom göra att du kan köpa många och sprida dem på de berörda ytorna. Det finns även mycket naturtrogna rovfåglar som kan skrämma bort inte bara fåglar utan även gnagare. Eller så satsar du på en fågelskrämma i form av en drake som skrämmer bort mindre fåglar men samtidigt blir som en konstnärlig installation.


Drömprodukten: MotFågel drake rovfågel

MotFågel drake rovfågel

Fågelskrämman som med hjälp av reflekterande ögon, färg och form skrämmer bort även lite större fåglar som måsar.


Mellanprodukten: Uggla med rörligt huvud

Uggla med rörligt huvud

Mycket naturtrogen och prisvärd uggla som med hjälp av vinden aktiverar huvudets rörelse och skrämmer bort både fåglar och gnagare.


Budgetprodukten: Uggla Reflex mot fågel 2-pack

Enkelt, billigt och fungerande är setet med reflexer i form av ugglor. En fågelskrämma som effektivt skrämmer bort mindre skadedjur.


Specialaren: Fågelskrämma set 2 drakar, 7 m

Fågelskrämma set 2 drakar, 7 m

Set med två drakar som har en kombination av skrämseleffekt för fåglar och en skönhet som är meditativ för människor.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: MotFågel drake rovfågel

För dig som får dina bär uppätna av fåglar, som kanske också skräpar ner så att du återkommande måste lägga tid och energi på städning, är en dröm att hitta en fågelskrämma som gör sitt jobb! MotFågel drake rovfågel är en fågelskrämma som gör att du får behålla dina odlingar och på ett lätt och djurvänligt sätt håller alla bärtjuvar på behörigt avstånd. Med hjälp av ett fågelspö och en lina monterar du lätt fågelskrämman, så att den kan börja göra sitt jobb.

Reflekterande ögon och form samt färg ger en maximal effekt för mindre fåglar. För att hålla länge är det också en mycket tålig produkt som har starka infästningar och förstärkta sömmar. Den är alltså väl anpassad för att klara väder och vind under långvarigt bruk. Vinden får fågelskrämman att röra sig och skrämmer bort även lite större fåglar som måsar och duvor.


Mellanprodukten: Uggla med rörligt huvud

Till ett mycket lågt pris går det ändå att få en fågelskrämma som är så pass naturtrogen att den till och med kan lura människor vid första anblicken. Uggla med rörligt huvud är en fågelskrämma som på grund av sitt originals matvanor inte bara skrämmer bort fåglar utan även får gnagare att fly sin kos.

Utformningen gällande färg och form är mycket precis och gör tillsammans med det rörliga huvudet att den ser mycket naturtrogen ut. Huvudet börjar röra sig på grund av vinden och gör en rörelse även vid små vindhastigheter. Det som är bra med denna fågelskrämma är även att de djur som skräms bort kommer tro att de hamnat i ett område där ugglor jagar, vilket kan få en påverkan även på dina grannars skadedjur. Fungerar för små djur men även de lite större som måsar och råttor.


Budgetprodukten: Uggla Reflex mot fågel 2-pack

Uggla Reflex mot fågel 2-pack

Vill du använda dig av en billig och enkel åtgärd, som du även kan placera på flera platser, så finns den mycket prisvärda Uggla Reflex mot fågel 2-pack. Här får du två stycken reflexer som med sin reflektion får uppmärksamheten från skadedjur. Formen av en uggla förstärker skadedjurens reaktion och gör att de snabbt flyr fältet, för att helst inte återkomma.

Sitt namn till trots så är detta inte bara en fågelskrämma som fungerar mot fågel utan även mot andra skadedjur som är ugglans naturliga kost, nämligen möss, råttor och andra gnagare. Häng reflexerna i ett träd eller i buskar, eller placera dem på balkongräcket eller stuprännan. Priset är så pass lågt så att du till och med kan placera fågelskrämmorna på ett flertal platser i din trädgård, i hamnen, på fotbollsplanen, parkeringsplatsen eller var helst du har ett behov av liknande åtgärd.


Specialaren: Fågelskrämma set 2 drakar, 7 m

Fågelskrämma set 2 drakar, 7 m

Listans specialare sparar inte på krutet utan tar till det tunga artilleriet med hjälp av ett set fågelskrämmor som har ett utseende som ett konstverk. Med ett set av inte bara en utan två fågelskrämmor är Fågelskrämma set 2 drakar, 7 m något som kommer att sticka ut i grannskapet. Med sin siluett av en svävande rovfågel skrämmer den iväg mindre fåglar, och rörelsen vid minsta vindpust ger ett nästan verklighetstroget intryck även för människor.

Med vindens styrka och rörelse skiftar drakarna i rörelsemönster, hastighet och flyghöjd och visar att det inte är en statisk staty som monterats. Det är nämligen rörelsen i kombination med utseendet som skapar den största reaktionen och får den bästa skrämseleffekten. Drakarna är vackra som konstverk och det kan vara nästan magnetiskt och meditativt att lägga dig på gräset, eller en vilstol, och se hur de rör sig över himlen.


Bubblare

Fågelskrämman Sunwind Hubro

Fågelskrämman Sunwind Hubro

Som bubblare nummer ett har vi valt en naturtrogen fågelskrämma som har detaljer för att understryka sin funktion. 2 kg uggla är vad du får när du köper Fågelskrämman Sunwind Hubro. Med tanke på priset så är det en rejäl produkt där tillverkaren har lagt ner stor energi på att få ett resultat som ser mycket bra ut. Här finns också finesser som en solcellsdrift med inbyggt batteri och rörelsesensor. Det kan även vara skrämmande för människor eftersom förbipasserande får både en blinkning med ögonen och ett litet hoho.


Fågelskrämma Flygande fågel

Det finns få saker som är så skrämmande för en fågel som att upptäcka en rovfågel som sakta svävar ovanför. Positivt för oss människor är att fåglarna inte är så detaljstyrda, utan det kan räcka med ganska enkla former och rörelser för att få önskad effekt. Fågelskrämma Flygande fågel är en produkt som till ett mycket lågt pris ändå får ett resultat som är väldigt bra. Tillverkad i väderbeständig polyeten och med måtten 54 x 36 x 9 cm är det en fågelskrämma som har en imponerande och respektingivande storlek, och får jobbet gjort.


Fågelskrämma Uggla, 2-pack

Fågelskrämma Uggla, 2-pack

Bli av med kråkor, kajor, måsar och duvor på ett enkelt och billigt sätt med Fågelskrämma Uggla, 2-pack. Listans bubblare nummer tre har som fördel att även gnagare kan känna igen ugglan och välja att flytta till en annan plats. Med ett praktiskt 2-pack kan du placera ut fågelskrämmorna på två sidor av huset eller med större mellanrum, för ökad effekt. Genom sin reflekterande yta drar den uppmärksamheten till sig och kan få även de tuffaste fåglarna att ge sig av åt ett annat håll. Behåll dina bär och frukter med en fågelskrämma i år!


Fågelskrämma Ryom 2 drakar, 10 m

Fågelskrämma Ryom 2 drakar, 10 m

Tyst och stilla med silhuetter av rovfåglar rör sig Fågelskrämma Ryom 2 drakar, 10 m med vindens kraft. Priset är som fågelskrämma högt upp i segmentet men då får du också två stycken drakar som gör sitt jobb och även har ett estetiskt vackert utseende. Även lite större fåglar som måsar skräms effektivt bort och du kan lugnt och fridfullt vila i tryggheten att du själv får skörda dina bär och frukter utan att de tjuvas bort av fåglar. Även med en lite dyrare produkt sparar du snabbt in priset i odlingarna.


Sammanfattning

Det bästa sättet att skrämma bort fåglar är genom att ha en fågelskrämma. Men vilken du väljer är en detalj, viktigast är att du överhuvudtaget har en! Njut av att själv få äta upp alla bär och frukter utan att komma ut och få se några stackare som blivit kvar när fåglarna haft kalas. Kanske räcker det med mindre och billigare fågelskrämmor eller så har du så modiga fåglar att du behöver ta till ett tyngre och dyrare alternativ. Vill du så kan du även passa på att placera en fågelskrämma som samtidigt är både ett konstverk och en indikation på vindhastigheten.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa fågelskrämman.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Välj en fågelskrämma som skrämmer bort de skadedjur som du har problem med. Om det är övervägande fåglar så kan en svävande rovfågel vara mest passande. Men om det även är gnagare så kan de reagera starkast på en naturtrogen uggla. Ta även reda på var du bäst placerar fågelskrämman för högsta önskade effekt, och anpassa produkten efter uppsättningsmöjligheterna.

Vad är en bra fågelskrämma?

En produkt som fyller sin funktion så att du framöver slipper fåglar som äter upp dina odlingar eller skräpar ner. Välj fågelskrämma och plats efter de djur du vill skrämma bort.

Vad är en dålig fågelskrämma?

Dålig fågelskrämma betyder en fågelskrämma som inte skrämmer bort fåglar. Det kan vara en fågelskrämma som inte har ett för fåglar skrämmande utseende eller som inte har någon som helst rörelse i sig.

Källor
  • https://stick.se/fagel/motfagel-drake-rovfagel/
  • https://stick.se/fagel/uggla-med-rorligt-huvud/
  • https://stick.se/fagel/mest-salda/uggla-reflex-mot-fagel-2-pack/
  • https://www.granngarden.se/fagelskramma-set-2-drakar-7-m/p/1250372
  • https://www.gardenstore.se/fagelskramman-sunwind-hubro
  • https://www.granngarden.se/fagelskramma-flygande-fagel/p/1250816
  • https://www.granngarden.se/fagelskramma-uggla-2-pack/p/1250376
  • https://www.granngarden.se/fagelskramma-ryom-2-drakar-10-m/p/1250894
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
MotFågel
Produktnamn
drake rovfågel