Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Verktygsproffsen, Gardenstore.se & Granngården.

Trädgårdsarbete kräver rätt utrustning, verktyg och maskiner för att gå smidigt och därför behöver du den bästa grästrimmern. Det är trots allt inte helt enkelt att hitta det bästa möjliga sättet att ta hand om enorma mängder gräs som vuxit sig vilt. Genom att använda sig av rätt maskin kan det gå enklare och smidigare att hantera gräsväxten. På samma sätt som du använder en motorsåg för att såga ner träd eller såga bort grenar, använder du en grästrimmer för att få bort gräset. Allt handlar helt enkelt om att underlätta och förenkla för en själv att göra arbetet i trädgården som måste göras. Man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket arbete och tid som sparas in om man bara har rätt maskin.

Det är trots allt något som man verkligen inte ska underskatta värdet av. För genom att välja ut det som bäst passar för en själv, kan man vara säker på att man också får arbetet utfört korrekt. Genom att använda en grästrimmer innan man målar om huset med en ny fasadfärg kan man minska risken att gräset förstör det hela. För det är inte ovanligt att gräset växer sig väldigt högt längst fasaden och hamnar i färgen. Att använda sig av rätt verktyg, utrustning och maskiner underlättar trädgårdsarbetet och ger dig mer fritid över till annat.

I vårt test blev drömprodukten Grästrimmer Pro Trim 600 Texas, mellanprodukten Milwaukee M18 Clt-0 och budgetprodukten Grästrimmer Atr 350 E El Alpina. Vi har även en specialare: Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare.

Slutligen har vi fyra bubblare: Grästrimmer Stihl Fs 89, Kombitrimmer 1043 Avs Mtd, Grästrimmer Sgt 600 El Stiga och Grästrimmer Sgt 500 AE Batteri Stiga.


Drömprodukten: Grästrimmer Pro Trim 600 Texas

Grästrimmer Pro Trim 600 Texas

Grästrimmer Pro Trim 600 Texas är en bensindriven grästrimmer med en 4-taktsmotor som har 14” hjul som gör det enkelt och smidigt att trimma gräset, även om det är väldigt stora ytor som ska trimmas.


Mellanprodukten: Milwaukee M18 Clt-0

Milwaukee M18 Clt-0

Milwaukee M18 Clt-0 är en 18v grästrimmer som är enkel, smidig och effektiv att använda sig av. Kommer med tvåstegsreglering och kolborstfri motor.


Budgetprodukten: Grästrimmer Atr 350 E El Alpina

Grästrimmer Atr 350 E El Alpina

Grästrimmer Atr 350 E El Alpina gör arbetet i trädgården lättare och smidigare till ett lågt pris med sin elektriska motor på 350w effekt.


Specialaren: Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare

Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare

Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare är en riktigt kraftfull grästrimmer på 2x18v som kommer med en kolborstfri motor och 3-stegs hastighetsreglering.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Grästrimmer Pro Trim 600 Texas

Grästrimmer Pro Trim 600 Texas

Grästrimmer Pro Trim 600 Texas är vår absoluta drömprodukt och passar utmärkt för dig som upptäcker att den stora gräsmattan är helt övervuxen av gräs. För det här är trots allt alternativet som passar bäst när man har riktigt stora ytor som ska trimmas. Den drivs av bensin och har en 4-taktsmotor som verkligen gör arbetet lättare och smidigare. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare det blir med rätt verktyg i slutändan. Den här grästrimmern underlättar markant för dig att bli av med gräsväxt som är i vägen.

Information om produkten:

 • Bensindriven
 • 14” hjul
 • 4-taktsmotor på 173cc
 • Passar perfekt för stora ytor

När du vill hitta den bästa grästrimmern handlar det om att välja ut det som verkligen passar bäst för dig och dina behov. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att välja ut det alternativet som gör arbetet lättare. Dessutom kommer man med den här grästrimmern aldrig att behöva oroa sig över gräset igen. Höjden spelar ingen roll utan grästrimmern tar hand om gräsväxten på nolltid. Allt för att göra det lättare för dig att faktiskt kunna koppla av. Vilket är otroligt viktigt och påverkar mer än vad man kan tro.


Mellanprodukten: Milwaukee M18 Clt-0

Milwaukee M18 Clt-0

Milwaukee M18 Clt-0 är ett riktigt bra alternativ för dig som inte har enorma ytor att trimma utan vill kunna ta hand om mindre områden. Då är den här grästrimmern helt perfekt på 18v och den har en kolborstfri motor samt tvåstegsreglering. Allt för att underlätta arbetet åt dig och förse dig med möjligheten att få mer fritid. Även om trädgårdsarbete är roligt, vill man inte spendera hela sommaren med att trimma gräset. Framförallt inte då det här alternativet ser till att du kan göra det både snabbt och enkelt istället.

Information om produkten:

 • 18v
 • Kolborstfri motor
 • 1 timma driftstid
 • Skyddskåpa
 • Kommer utan batteri och laddare

Trots att det här alternativet kommer utan laddare och batteri kan du enkelt köpa till detta. Det är nämligen vanligt att man har ett batteri man använder sig av till flera trädgårdsprodukter. För att helt enkelt inte vara översvämmad av en massa batterier som ligger. Det gör också att man snabbt och enkelt kan komma igång och börja arbeta i trädgården.


Budgetprodukten: Grästrimmer Atr 350 E El Alpina

Grästrimmer Atr 350 E El Alpina

Grästrimmer Atr 350 E El Alpina är ett enklare alternativ som dock passar utmärkt för mindre områden. Du kan enkelt trimma bort gräset och få en enklare sommar. Motorn har en effekt på 350w och använder väldigt lite energi som följd. Det innebär att du kan använda den längre än många andra grästrimmers på marknaden. Du vill trots allt kunna känna att du har möjligheten att verkligen få arbetet utfört på ett enkelt och smidigt sätt.


Specialaren: Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare

Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare

Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare är ett monster på många sätt på 2x18v och som har en trestegsreglering av hastigheten. Självklart är motorn kolborstfri och gör snabbt arbetet du vill ha utfört. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare det blir om man bara har en riktigt bra grästrimmer. För det gör att man slipper spendera hela sin sommar i trädgården. Även om det är roligt med trädgårdsarbete, vill man inte använda all sin fritid till det.

Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare

Därför ska man välja det här alternativet. Dock är det viktigt att man inte missar att man måste köpa till batterier och laddare. Den här grästrimmern använder sig av två 18v batterier för maximal effekt. Något som gör att man kan vara säker på att man alltid har möjligheten att kunna få gräset trimmat utan en massa krångel. För det är trots allt väldigt viktigt och påverkar mer än vad man kan tro.


Våra bubblare

Grästrimmer Stihl Fs 89

Grästrimmer Stihl Fs 89

Grästrimmer Stihl Fs 89 kommer fullutrustad med både grästrimmer och slyklinga. Den passar utmärkt för dig som behöver en pålitlig grästrimmer att använda dig av. Bensindriven med en tvåtaktsmotor men som samtidigt klarar världens hårdaste avgaskrav. Vilket gör den mer miljövänlig än många av de andra alternativen som finns på marknaden. Den har en 3-2-1 start och en lång driftstid. Något som verkligen underlättar när du behöver trimma större ytor.


Kombitrimmer 1043 Avs Mtd

Kombitrimmer 1043 Avs Mtd

Kombitrimmer 1043 Avs Mtd kommer utrustad med både grästrimmer och slyklinga. Den passar utmärkt för större området och där det finns riktigt vildvuxet gräs. Bensindriven 2-taktsmotor driver den och den har också ett antivibrationssystem. Vilket gör riktigt långa pass med grästrimmern mycket enklare än vad man kan tro. För man ska verkligen inte underskatta värdet av att göra saker och ting på rätt sätt. Framförallt när det gäller att välja den bästa grästrimmern.


Grästrimmer Sgt 600 El Stiga

Grästrimmer Sgt 600 El Stiga

Grästrimmer Sgt 600 El Stiga är en eldriven grästrimmer med en arbetsbredd på 30cm. Vilket gör att du snabbt röjer upp även större ytor från gräs. Den är både tyst och miljövänlig, något som trots allt är viktigare än vad man kan tro att det ska vara. För allt handlar om att underlätta markant för en själv att göra arbetet smidigt. Den har även en teleskopisk rigg för att du enklare ska kunna anpassa höjden efter dina behov. Vilket alltid underlättar då du kan arbeta på ett ergonomiskt sätt.


Grästrimmer Sgt 500 AE Batteri Stiga

Grästrimmer Sgt 500 AE Batteri Stiga

Grästrimmer Sgt 500 AE Batteri Stiga är en riktigt lättanvända 48v grästrimmer som är idealistisk att trimma gräs med. Framförallt i hörn i trädgården är det ett utmärkt arbetsredskap. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett smidigare sätt. Där man har möjligheten att verkligen kunna uppnå de resultaten man vill ha.


Sammanfattning

Att välja ut den bästa grästrimmern som passar ens egna behov är alltid viktigt. Det kan verkligen göra arbetet i trädgården mycket lättare. Man ska inte underskatta hur mycket smidigare det blir att bli av med gräsväxten om man har den bästa grästrimmern. Dock är det viktigt att du utgår ifrån dina behov och din plånbok, välj den som passar perfekt för dig. Det är viktigt att inte köpa en för stor eller en för liten. Då det innebär att arbetet inte blir lättare och smidigare.

I vårt test blev drömprodukten Grästrimmer Pro Trim 600 Texas, mellanprodukten Milwaukee M18 Clt-0 och budgetprodukten Grästrimmer Atr 350 E El Alpina. Vi har även en specialare: Grästrimmer Makita Dur368az Exkl. Batteri & Laddare.

Slutligen har vi fyra bubblare: Grästrimmer Stihl Fs 89, Kombitrimmer 1043 Avs Mtd, Grästrimmer Sgt 600 El Stiga och Grästrimmer Sgt 500 AE Batteri Stiga..

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa grästrimmern.

Vad ska jag tänka på när jag använder en grästrimmer?

Tänk alltid på din och andras säkerhet då det är en maskin som kan orsaka skador. Se till att du använder skyddsglasögon och att du håller ett bra avstånd från andra människor.

Behöver jag en grästrimmer?

Det behöver du troligtvis om du har mycket gräs att klippa. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket snabbare det går med rätt maskin och en grästrimmer gör arbetet mycket lättare.

Vilken grästrimmer behöver jag?

Det beror på vilken storlek på ytan med vildvuxet gräs, en liten yta kräver en mindre grästrimmer. På samma sätt som att en större yta kräver en större grästrimmer.

Källor

 • https://www.byggmax.se/gr%C3%A4strimmer-pro-trim-600-texas-p70398123
 • https://www.verktygsproffsen.se/skog-tradgard-rengoring/tradgardsmaskiner/rojsag-grastrimmer/milwaukee-m18-clt-0-grastrimmer-utan-batterier-och-laddare-qe12102
 • https://www.byggmax.se/gr%C3%A4strimmer-atr-350-e-el-alpina-p7039165
 • https://www.gardenstore.se/dur368az-grastrimmer-makita-dur368az-exkl-batteri-laddare
 • https://www.granngarden.se/grastrimmer-stihl-fs-89/p/1261621
 • https://www.byggmax.se/kombitrimmer-1043-avs-mtd-p7038897
 • https://www.byggmax.se/gr%C3%A4strimmer-sgt-600-el-stiga-p7039233
 • https://www.byggmax.se/gr%C3%A4strimmer-sgt-500-ae-batteri-stiga-p7039247
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Texas
Produktnamn
Grästrimmer Pro Trim 600