Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore, Byggmax och Hemfint.se.

Det cirkusinspirerade fenomenet har de senaste 15-20 åren gått från att ha varit en fluga till ett nästan obligatoriskt inslag i varje barnfamiljs trädgård. Det går knappt att gå förbi ett radhus eller en villa utan att se studsmattan där på gräset, inte sällan ligger det bollar på studsmattan för att göra hela upplevelsen roligare. 

Studsmattor kommer i olika skepnader. En del är anpassade för att man till exempel inte ska kunna ramla av studsmattan och skada sig allvarligt. Tyvärr har det genom åren skett en hel del olyckor just på studsmattor. Men det går att förebygga. En del studsmattor är nedgrävda i marken vilket gör att fallhöjden blir minimal. Andra studsmattor har nät för att det inte ska gå att trilla av mattan (dessutom hindrar det ju de roliga bollarna från att trilla ut!) och somliga garderar sig med hängslen och livrem genom att vara både nedgrävda och omringade av nät. Vi rekommenderar att man köper en studsmatta med skyddsnät och majoriteten av studsmattorna som vi rekommenderar i detta test har skyddsnät som är perfekt till barnfamiljer.

Nedan kommer vi att titta lite extra på några av de populäraste studsmattorna på marknaden, utifrån flera priskategorier och specialiteter som är perfekt att ha din trädgård! 


Drömprodukten: Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart Salta

Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart Salta

Premium Black Edition från studsmattavarumärket Salta är en innovativ serie studsmattor av hög kvalitet med fokus på säkerhet och hållbarhet med elegant design.


Mellanprodukten: Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort

Mellanprodukten: Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort

Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort består av en kombination av en studsmatta med ett säkerhetsnät och vår utvalda mellanprodukt.


Budgetprodukten: Studsmatta med säkerhetsnät – 425 cm

Budgetprodukten: Studsmatta med säkerhetsnät - 425 cm

Studsmatta med säkerhetsnät – 425 cm från Gardeney är en stilren studsmatta i svart och orange som passar in i alla trädgårdar. I och med det låga priset har vi valt det till vår budgetprodukt i testet.


Specialaren: Studsmatta Markhöjd BERG Champion Grön 380

Specialaren: Studsmatta Markhöjd BERG Champion Grön 380

Denna specialare från BERG Champion ger dig en hoppupplevelse utöver det vanliga. Den är utrustad med en alldeles speciell Airflow-hoppduk som ökar luftflödet med 50 % vilket i sig minskar motståndet då du hoppar.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart Salta

Drömprodukten: Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart Salta

Premium Black Edition från varumärket Salta är en innovativ serie studsmattor av hög kvalitet med fokus på säkerhet och hållbarhet med elegant design. Den svarta designen ger en enkel och exklusiv look i din trädgård – även benen är svartlackerade. Monteringen av Premium Black Edition är enkel och bekväm utan att kompromissa med den höga säkerheten. En given favorit bland studsmattor och vår utvalda drömprodukt i kategorin bästa studsmattan.

Information om produkten:

 • Storlek: Ø427 cm
 • Hopparea: Ø359 cm
 • Höjd: 88 cm
 • Höjd inkl. säkerhetsnät: 270 cm
 • Rekommenderad maxanvändarvikt: 150 kg
 • Vikt klarat i test: 375 kg
 • Certifieringar: TÜV, CE, EN 71-14

Mellanprodukten: Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort

Mellanprodukten: Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort

Studsmatta BERG Favorit Grön 330 Med Nät Comfort består av en kombination av en studsmatta med ett säkerhetsnät och vår utvalda mellanprodukt. Paketet i denna kombination är både CE- och TÜV / GS-certifierad. Produkten representerar den rätta balansen mellan säkerhet, hållbarhet och pris. 

Säkerheten är sjävklart i fokus så skyddsnätet har funktionen med självstängande ingång. Det finns även metallklämmor för att ansluta säkerhetsnätets stolpar till trampolinens ben. Förutom en attraktiv design så är studsmattan väldigt lättmonterad och skyddsnätet enkelt att installera.

Det är värt att nämna i sammanhanget att detta är en studsmatta som tagit hem fina poäng i så kallade “bäst i test”. Det vittnar om kvalité i denna matta och en produkt som garanterat ger dig valuta för pengarna. Kantskydden är robusta, tjocka och mjuka och givetvis medföljer ett nät runt studsmattan. Detta är en studsmatta som gör allt för att undvika olyckor. Hoppa högre än vad du någonsin hoppat förr tack vare GoldSpring Solo-fjädrarna som ger dig skjuts i avstampen. Du hoppar från en höjd på 85 centimeter, men det omringande nätet ger förstås tillräckligt skydd en bra bit högre än så. 


Budgetprodukten: Studsmatta med säkerhetsnät – 425 cm

Budgetprodukten: Studsmatta med säkerhetsnät - 425 cm

Om du trodde att det skulle behöva gå ut över säkerheten när du går ned i pris på studsmattor ska du nog tänka om. Visst, det finns inte samma hoppkomfort som i övriga produkter hos Studsmatta med säkerhetsnät – 425 cm från varumärket Gardeney när vi går ner i prisklasserna och tittar på denna strax över fyra meter i diameter långa studsmatta. Men tack vare att skyddsnätet sitter på insidan av kanterna är du som användare helt säker från att råka landa på fjädrarna och skada dig allvarligt. Det slitstarka snöret binder fast skyddsnätet så att den risken är helt utraderad.  

Trots sitt lägre pris är detta en mycket stilren studsmatta som skulle kunna passa in i vilken trädgård som helst. Oroar du dig över att nätet tar stryk av regn, vind och annat väder eller att löven fastnar i det om hösten? Ingen fara. Du kan enkelt fälla ned nätet när du känner att det finns behov för det. Du använder dig helt enkelt av skruvhandtagen som finns vid varje stödstolpe. Vi rekommenderar dock att du alltid har nätet uppe vid användning för att förebygga skador och göra hoppandet till bästa möjliga upplevelse. Ramen monteras utan svårigheter hemma i din trädgård och ramen är garanterat rostfri hela året om. 


Specialaren: Studsmatta Markhöjd BERG Champion Grön 380

Specialaren: Studsmatta Markhöjd BERG Champion Grön 380

Känslan av att hoppa på en studsmatta som är nedsänkt i marken är någonting alldeles speciellt och måste nästan provas på för att kunna göra sig själv rättvisa. Denna specialare från BERG Champion ger dig en hoppupplevelse utöver det vanliga. Den är utrustad med en alldeles speciell Airflow-hoppduk som ökar luftflödet med 50 % vilket i sig minskar motståndet då du hoppar. Du kommer med andra ord att hoppa både högre och lättare än på någon annan studsmatta!

En annan fördel med en studsmatta i markhöjd är att den är betydligt lättare att integrera och placera in i trädgården än en, med nät, flera meter hög studsmatta. Den är en perfekt kompromiss för den som inte vill att hela trädgårdsupplevelsen ska fokuseras på en stor studsmatta och barnen som inte vill göra någonting annat än att uppleva äventyren på en matta där de kan studsa upp och ned i flera timmar. Dessutom är den mer lättmonterad än den ser ut. Det är ingen konst att sänka ned studsmattan i marken och du monterar lätt ihop den på ett litet kick. Mycket nöje! 


Bubblare

Studsmatta First Class Ø427, Svart Inkl. Stege Salta

Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart Salta

Ska man hoppa på studsmatta ska man göra det ordentligt. Studsmatta First Class Ø427 från varumärket Salta erbjuder allt du vill ha i din studsmatta: spänst, fjädring och säkerhet. Ingenting är godtagbart än ett material av säkraste och starkaste klass. Kantskyddet är extra vadderat med ett tjockt material på 0,76 millimeter. Studsmattan håller sig stabil där den står tack vare den starka topp- och bottenramen. Ramen tillåts därför inte att röra sig medan du hoppar och du kan därför som förälder lugnt slappna av när barnen roar sig på studsmattan – även om du naturligtvis alltid ska ha ett öga på dem. Att ramen inte kan röra sig har också en annan fördel. Den är nämligen tystare än andra studsmattor. 

Att montera denna studsmatta från Salta görs snabbt och enkelt hemma i din trädgård utifrån inkluderad manual och dess instruktioner. Den reser sig totalt 88 centimeter ovanför marken och har en rekommenderad maxanvändarvikt på totalt 180 kilo. Självklart ingår det ett skyddsnät runt studsmattan. Ingenting annat är som bekant viktigare än säkerheten. Komforten är uppenbar i denna högklassiga studsmatta som verkligen definierar en drömprodukt i sammanhanget. Stor glädje utlovas när du får hoppa högt och landa mjukt. 


Studsmatta BERG Champion Grön 430 Med Nät Comfort

Studsmatta BERG Champion Grön 430 Med Nät Comfort

Man behöver inte köpa den dyraste studsmattan på marknaden för att få en trygg och bekväm upplevelse när man hoppar upp och ned på sin egen trampolin hemma i trädgården. Det bevisar denna mellanprodukt från BERG Champion som har ett extra stort fokus på själva hoppkomforten. Att hoppa på en studsmatta kan vara bra träning, absolut, men det ska samtidigt vara en mjuk upplevelse och inte anstränga muskler och leder så att du riskerar att skada dig av hoppandet. I denna produkt är hoppkomforten på topp och anledningen stavas GoldSpring-fjädrar. 

Fjädrarna i denna studsmatta har lång hållbarhet. Du kan med andra ord hoppa långt och länge innan du ens kommer i närheten av att börja slita ut fjädrarna i fråga. Till råga på allt finns det ingenting att klaga på när det gäller kantskyddet på denna studsmatta. För att du ska känna dig så absolut säker som möjligt på mattan har denna produkt ett kantskydd som är både extra brett och extra tjockt. Det innebär också att det kommer hålla längre än många andra konkurrenter. Gör dig redo för många år av lek, bus och glädje på en studsmatta med denna produkt från BERG Champion! 


Studsmatta Premium Salta

Studsmatta Premium Salta

Vad som gör denna skönhet extra speciell är att dess producenter har lagt extra möda med att skapa mer än enbart en säker och rolig hoppupplevelse. Man har även lagt ned en hel del tid på att studsmattan ska vara snygg – och det märks. Detta är en elegant skapelse som reser sig 240 centimeter över marken skyddsnätet inkluderat. Studsmattan går helt och hållet i svart. En klassisk, enkel look som alltid funkar och som definitivt går hem även i din trädgård.  

Unikt är också att studsmattan står på tre ben, men står minst lika stadigt som de studsmattor du kan hitta som står på fyra. För att ro hem denna studsmatta som är en fröjd för ögonen behöver du vara beredd att lägga ut en hyfsat gedigen summa, men samtidigt en bra bit under den priskategori där du hittar vår drömprodukt tidigare i topplistan. Ska barnen ha en stor studsmatta som uppfyller alla säkerhetsaspekter och ha roligt i trädgården bör de göra det på den snyggaste studsmattan som finns att tillgå. Då finns det ingen annan produkt än Premium Salta Black Edition. 


Sammanfattning

Det är modernt att ha en studsmatta. Det har också många fördelar. Barnen aktiverar sig utomhus och får motion på köpet. Det ger dem en paus från ett liv som i övrigt ofta domineras av skärmar. Många studsmattor liknar varandra, men har små skillnader som kan göra stor skillnad. Ibland är skillnaderna uppenbara, som till exempel att studsmattan är nedgrävd i marken. Ibland är de mer diskreta. En modell kanske använder en annan fjädring än en annan som resulterar i högre hopp än på andra studsmattor. Det är viktigt att läsa på bland specifikationerna. Säkerheten ska komma i första hand. En studsmatta är även en fin julklapp till dig och din familj.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa studsmattan.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Det orsakas alldeles för många skador på osäkra studsmattor, ofta utan skyddsnät. Se därför till att du i första hand utgår från att studsmattan du investerar i är en säker och trygg hoppupplevelse för de som ska använda produkten. Sekundärt, men än viktigt, är att du tänker på både mått och design för hur studsmattan bäst passar in i trädgården.  

Vad är en bra studsmatta?

Studsmattor med skyddsnät är ett måste. Tjocka vadderingar kring fjädrarna är också att föredra. 

Vad är en dålig studsmatta?

Undvik studsmattor som tydligt slarvat med säkerheten. Är du det minsta osäker –  avstå i så fall och välj en annan produkt. 

Källor
 • https://www.gardenstore.se/studsmatta-premium-black-edition-o427-cm-svart-salta
 • https://www.gardenstore.se/studsmatta-berg-favorit-gron-330-med-nat-comfort
 • https://www.hemfint.se/studsmatta-med-sakerhetsnat-425-cm
 • https://www.gardenstore.se/studsmatta-markhojd-berg-champion-gron-380
 • https://www.gardenstore.se/studsmatta-first-class-o427-svart-inkl-stege-salta
 • https://www.gardenstore.se/studsmatta-berg-champion-gron-430-med-nat-comfort
 • https://www.byggmax.se/studsmatta-premium-salta-p712513
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Salta Trampolines
Produktnamn
Studsmatta Premium Black Edition Ø427 cm, Svart