Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Proffsmagasinet, Verktygsproffsen, Hemmy, Hemfint & Gardenstore.se.

Det är något visst med att klippa gräset med en riktigt traditionell handgräsklippare. Känslan av varje grässtrå och varje centimeter som passerar under maskinens stadiga klippare. Idag kan du få en handdrivengräsklippare som förenar tradition med dagens utveckling och gör gräsklippningen enkel och glädjefylld, istället för svettig och trist. Med dagens gräsklippare kan du klippa gräset till en känsla av en rejält vass sax, istället för forna tiders slöa gräsklippare som nästan tuggade gräset.

Knepet är blad som går fritt och en design med stora hjul och ergonomiska handtag, som ändå hamnar i prisklasser som inte gör ont. Satsa på en gräsklippare som är alltigenom handdriven eller en som har ett batteri att ta till om du önskar. Lite som en gräsklipparnas hybrid. Men även de endast handdrivna är idag så pass bra att det går att klippa även medelstora gräsmattor med dem. Ett annat alternativ grästrimmern som kan hjälpa dig till en perfekt trädgård.


Drömprodukten: GARDENA Accu 380 Li Cylindergrsäklippare

GARDENA Accu 380 Li Cylindergrsäklippare

Gräsklipparen som är 2 i 1. Med stor lätthet skapar du en perfekt klippt gräsmatta med eller utan hjälp av gräsklipparens batteri.


Mellanprodukten: Friktionsfri handgräsklippare – klippbredd 46 cm

Friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm

Gräsklippare som är handdriven, men som har alla funktioner och finesser för att göra gräsklippningen enkel och lätt.


Budgetprodukten: Handgräsklippare Gardena 330

Handgräsklippare Gardena 330

En handgräsklippare som tagit det bästa av tradition och dagens utveckling och levererar en gräsmatta som är enkelt och perfekt klippt.


Specialaren: AL-KO Gudenaa GU 400

AL-KO Gudenaa GU 400

Prisvärd, perfekt resultat och enkel att använda gör att listans specialare blir lite som flera gräsklippare i ett och samma paket.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: GARDENA Accu 380 Li Cylindergräsklippare

GARDENA Accu 380 Li Cylindergrsäklippare

Det finns cylindergräsklippare och så finns det GARDENA Accu 380 Li Cylindergräsklippare, en gräsklippare som plockar upp grässtråna och klipper av dem nästan som en sax. Gräsklipparen har en klippbredd på 38 cm och är mycket tyst och behaglig på grund av att klippcylindern och bottenbladet inte rör vid varandra. Klippcylindern är dessutom av ett härdat och klibbskyddat kvalitetsstål som ytterligare förhöjer gräsklipparens kompetens och kvalitet.

Prismässigt ligger gräsklipparen endast i mellansegmentet och är ändå driven av ett litiumjonbatteri på 25 V/ 3,2 Ah. Men det går även att använda gräsklipparen som en handgräsklippare under laddning av batteri eller som du önskar. Men drömprodukten har förstås ännu mer finesser. Här finns extra stora hjul, uppsamlingspåse, ergonomiskt utformat handtag och fällbart skaft. Klipphöjden är 12-42 mm och vikten landar på endast 15 kg. En riktig drömprodukt för dig med mindre till mellanstor trädgård.


Mellanprodukten: Friktionsfri handgräsklippare – klippbredd 46 cm

Friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm

Vad sägs om en handgräsklippare som glider över gräsmattan nästan som om den vore självgående? Friktionsfri handgräsklippare – klippbredd 46 cm har blivit mycket populär på grund av sin klippbredd på 46 cm och sina många funktioner och finesser. Handtaget är ergonomiskt och lätt att demontera för exempelvis förvaring eller transport. Klipphöjden kan justeras mellan 24 – 75 mm, vilket är en större variation än hos många gräsklippare.

Det här är en rejäl gräsklippare som är tillverkad i metall, men som ändå inte väger mer än 17,2 kg. Behållaren är generös på 50 l, så har du en mindre trädgård kan du slippa att tömma den mer än en gång. Kvaliteten fortsätter med inte mindre än 5 knivar och med en bladtjocklek på 3 mm. Trots att detta är en handgräsklippare så har tillverkaren tänkt till när det gäller enkelhet och användarvänlighet.


Budgetprodukten: Handgräsklippare Gardena 330

Handgräsklippare Gardena 330

Till ett mycket blygsamt pris presenteras Handgräsklippare Gardena 330. Det är en handgräsklippare som är traditionell med uppdateringar till dagens standard. Här får du ett mycket perfekt resultat som man inte ens hade skämts för på en golfbana med hjälp av en kontaktlös klippteknik. Den tekniken gör även att gräsklipparen håller en mycket låg ljudnivå till skillnad mot sina äldre släktingar.

För att förenkla användandet är gräsklipparen utrustad med stora hjul och de beröringsfria knivarna gör dessutom mycket litet motstånd. Klipphöjden har fyra steg på 12 – 42 mm och justeras tydligt enligt en skala. Vid förvaring är handtaget delbart och därmed är gräsklipparen enkel att både förvara och transportera. Vikten är dessutom mycket blygsam med sina 8,2 kg, vilket även det gör att gräsklipparen är lätt att handskas med. Med en klippbredd på 33 cm passar denna pigga och arbetsglada gräsklipparen ändå bäst i mindre trädgårdar.


Specialaren: AL-KO Gudenaa GU 400

AL-KO Gudenaa GU 400

Produkten som sticker ut på listan är stabil, levererar ett perfekt resultat, men är ändå prismässigt i listans lägre segment. AL-KO Gudenaa GU 400 har en klippcylinder med hög kvalitet och fem självslipande knivar i härdat specialstål. När du köper denna modell får du en gräsklippare som trots sin klippbredd på hela 40 cm skapar en perfekt och knivskarpt klippt gräsmatta. Chassit är både lätt och samtidigt robust med breda och robusta hjul för enkelt användande.

Detta är en väldigt kompetent, miljövänlig och tystgående gräsklippare i ett och samma paket. Handtaget är dessutom ergonomiskt utformat för en behaglig och lätt klippning. Vikten är 14 kg och gör därmed att gräsklipparen är enkel att framföra och förvara. Klipphöjden är 19 – 38 mm och allt som allt gör det att tillverkaren rekommenderar gräsklipparen till gräsmattor på ca 800 m2, vilket är mycket för en handdriven gräsklippare. Perfektion och enkelhet i samma helt enkelt!


Bubblare

Gräsklippare Gardena Accu 380 Li

Gräsklippare Gardena Accu 380 Li

Gräsklippare Gardena Accu 380 Li är listans första bubblare på grund av sin förmåga att klippa gräs både enkelt och snabbt. Här får du en cylindergräsklippare som har stora hjul i specialmönstrad mjukplast för enkelt framförande. Handtaget är ergonomiskt utformat och skaftet går att fälla för enkel förvaring och transport. Prismässigt hamnar gräsklipparen i listans mitt på grund av sin batteridrift med kraftfulla litiumjonbatterier och finesser som exempelvis en LED-display. Denna gräsklippare erbjuder helt enkelt tyst, miljövänlig, enkel, snabb och perfekt gräsklippning. Maskinen passar såväl till mindre som till mellanstora och stora gräsmattor.


Gardena – Handgräsklippare 400 C

Gardena - Handgräsklippare 400 C

En rejäl handgräsklippare för gräsmattor upp till 250 m2 är vad Gardena – Handgräsklippare 400 C erbjuder. Här får du en gräsklippare som har en kontaktlös klippteknik där klippcylindern och bottenbladet inte rör vid varandra. Det gör också att klippningen blir mycket tyst och efterlämnar ett perfekt resultat. Klipphöjden kommer i fyra steg och gräsklipparen är utrustad med en extra deflektor som skapar ett kontrollerat gräsutkast. Handtaget är ergonomiskt format och gräsklipparen är enkel att förvara och transportera. Hjulen är stora, klippbredd är 40 cm och vikten 9,4 kg.


Handgräsklippare – klippbredd 30 cm

Handgräsklippare - klippbredd 30 cm

Har du en liten trädgård men vill ändå ha en gräsklippare som levererar så finns Handgräsklippare – klippbredd 30 cm. Här presenteras en enkel och lättsam gräsklippare som ändå har allt du behöver gällande komfort och användarvänlighet. Uppsamlingsboxen är 15 l och handtaget är enkelt att demontera. Med en vikt på endast 7,8 kg är det ändå en gräsklippare som är stabil och solid med ett chassi i hållbar metall. Arbetsbredden är 30 cm och klipphöjden ligger på 10 – 36 mm. Ett bra köp och ett troget arbetsredskap med lång hållbarhet.


Gardena – Handgräsklippare 400

Gardena - Handgräsklippare 400

Denna modell är sist på listan, men det behöver den inte skämmas för. Gardena – Handgräsklippare 400 är tradition förenat med modern teknik när det är som bäst. Klippbredden på 33 cm gör att det är en gräsklippare som rekommenderas till max 200 m2, men det är ändå en gräsklippare som har allt för att göra klippningen snabb, enkel och perfekt. Här ingår den kontaktlösa klipptekniken som innebär att klippcylinder och bottenblad inte rör varandra. Resultatet blir en perfekt klippning, en lägre ljudnivå och en mindre energikrävande klippning. Hjulen är stora och klipphöjden kan justeras i fyra steg.


Sammanfattning

Handgräsklippare av idag förenar närheten till gräsklippningen med en teknologi som gör att arbetet går lätt och blir perfekt. Därför kan det mycket väl vara värt att satsa på en handgräsklippare även om du har en mellanstor eller lite större gräsmatta. Det finns också handgräsklippare som har ett batteri att ta till om arbetet ska gå ännu enklare och snabbare. Men i och med den kontaktlösa designen och de stora hjulen har ändå handgräsklipparna blivit så enkla att hantera att de nästan går av sig själva. Med extra funktioner som ergonomiska och fällbara handtag går både klippning och förvaring lekande lätt.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa handgräsklipparen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Handgräsklippare är idag så pass väldesignade att du snarare ska planera köpet efter klippbredden och klipphöjden än något annat. Men om du har en besvärlig tomt som kanske dessutom är större, så kan det vara värt att fundera på en produkt som har ett batteri som alternativ för tuffare klippning.

Vad är en bra handgräsklippare?

Välj handgräsklippare efter storlek på gräsmattan och efter hur mycket energi du vill lägga vid en gräsklippning. Tänk på att det är en gräsklippare som ska hålla i många år framöver.

Vad är en dålig handgräsklippare?

I dagens utbud av handgräsklippare finns det inga som är direkt dåliga, men det finns de som är mer eller mindre anpassade för större trädgårdar. Välj en handgräsklippare som du kommer att orka använda ofta under klipp-perioden och som dessutom klarar av vädrets utmaningar där du bor.

Källor
  • https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/tradgardsmaskiner/batteridrivna-tradgardsmaskiner/grasklippare/gardena-accu-380-li-cylindergrasklippare-uppladdningsbar-2970190
  • https://www.hemfint.se/friktionsfri-handgrasklippare-klippbredd-46-cm
  • https://www.gardenstore.se/handgrasklippare-gardena-330
  • https://www.verktygsproffsen.se//skog-tradgard-rengoring/tradgardsredskap/ovriga-tradgardsredskap/al-ko-gudenaa-gu-400-cylindergrasklippare-1180011
  • https://www.gardenstore.se/grasklippare-gardena-accu-380-li
  • https://hemmy.se/tradgard/grasklippare/cylindergrasklippare/gardena-handgrasklippare-400-c
  • https://www.hemfint.se/handgrasklippare-klippbredd-30-cm
  • https://hemmy.se/gardena-handgrasklippare-400
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Gardena
Produktnamn
Accu 380 Li Cylindergräsklippare