Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Odla.nu, Granngården, Gardenstore, Byggmax , Beijer Bygg & Proffsmagasinet.

Vatten är något som både människor, djur och växter behöver för att frodas och för att överleva. De växter som finns i naturen har ofta ett växtsätt som gör att de överlever även om det blir torra dagar och veckor. Men det kan även vara så att vissa växter dör eller inte ser så roliga ut under de torrare perioderna.

I trädgården vill du säkert ha ett mer bestående och frodigt växtsätt som består av vackra och vätskestinna plantor, träd, buskar och gräs. Det får du genom att välja en vattenspridare som enkelt tar hand om både gräsmattan och planteringarna. Är du inte hemma så finns det till och med vattenspridare som har timer. Du kan även välja en vattenspridare som har en stor mängdolika mönster att välja bland, eller en vattenspridare som klarar av attsammankopplas för att bevattna större ytor eller ytor runt hela huset samtidigt.


Drömprodukten: Premium Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde

Premium Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde

Vattenspridaren för den stora trädgården som också går att ställa in för mindre ytor. Använd en eller sammankoppla flera samtidigt.


Mellanprodukten: Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer

Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer

Lura ovälkomna besökare och sköt bevattningen även när du inte är hemma med en vattenspridare som har timer.


Budgetprodukten: VATTENSPRIDARE Serva

VATTENSPRIDARE Serva

En budgetvariant men ändå fullt kompetent och stark med stor möjlig bevattningsyta, enkel justering av yta och som tål att trampas på.


Specialaren: GARDENA Classic Boogie

GARDENA Classic Boogie

Produkten som du nästan kan göra vad du vill med genom användandet av en hel mängd olika mönster och två spett som underlättar placeringen.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Premium Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde

Premium Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde

Listans drömprodukt har också ett namn som är mycket intresseväckande. Premium Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde kan få många att börja fundera över vad det egentligen är för funktioner som finns under huven på denna vattenspridande produkt. Det är en vattenspridare som är avsedd för bevattning av stora ytor. Materialet är en stark och robust kombination av metall och plast och tar ut det bästa möjliga av båda materialen.

Bevattningssektorn kan du enkelt ställa in mellan 25 till 360 grader, i små steg. Med ett mässingsmunstycke får du hög precision och en exakt fördelning av vattnet. Intervallet kan du enkelt ange med ett stort vred, och välja från 5 till 12,5 meter. Därmed kan du lätt bevattna ett område på mellan 75 och hela 490 m2. Du kan även koppla samman flera vattenspridare och på det sättet få hela din trädgård vattnad samtidigt.


Mellanprodukten: Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer

Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer

För en jämn bevattning av ytor mellan 9 och 150 m2 finns listans mellanprodukt Vattenspridare Gardena Aqua S med bevattningstimer. Det är en frostsäker vattenspridare som med en stor självklarhet tar sin plats i din trädgård för att utföra sitt arbete med enkelhet och noggrannhet. Du får en exakt bevattning utan att få pölar, som kan skada mer än göra gott i både gräsmatta och rabatt.

Priset sticker upp till listans högre segment, men så får du också högsta möjliga kvalitet och en finess som inte finns på de flesta andra produkter. Vattenspridaren kommer nämligen med en timer som gör att du inte ens behöver vara hemma vid tillfället för bevattningen. Du kan enkelt ställa in timern och veta att din trädgård blir bevattnad även om du är bortrest. Det är dessutom ett bra sätt att skrämma bort ovälkomna besökare.


Budgetprodukten: VATTENSPRIDARE Serva

VATTENSPRIDARE Serva

Vattenspridarnas klassiker, Vattenspridare Serva, till ett pris som är så lågt att det nästan borde vara omöjligt! Men ändå får du här en vattenspridare som räcker till den mycket generösa storleken 312 m2, vilket är fullt tillräckligt för både radhusträdgårdar och de flesta trädgårdar vid villor eller fritidshus. Bevattningsytans storlek ställer du lätt in med hjälp av inställning och vattentryck.

En steglös inställning som gör att du får en jämn och perfekt vattenspridning; det är ett lätt sätt att kunna få precis vad du önskar av din vattenspridare. Hur många har inte råkat trampa på sin vattenspridare och därmed fått åka och köpa en ny? Det behöver du inte vara orolig för med listans budgetval, för här får du en konstruktion som är stark nog att tåla ett felsteg eller fler. För enkel rengöring får du med en nål som gör att du lätt kan avlägsna smuts och kalk.


Specialaren: GARDENA Classic Boogie

GARDENA Classic Boogie

Listans specialare GARDENA Classic Boogie har så många möjligheter i funktioner att det nästan går att säga att här är en vattenspridare som du kan göra precis vad du vill med! Du får hela sex olika mönster att välja bland med både vanliga och ovanliga former. Förutom kvadrat och hel cirkel så kan du även välja rektangel, ellips, stråle och halvcirkel. Vilket du vill ha, och vad som är ditt målområde, väljer du enkelt med hjälp av en knapp.

Det är också en vattenspridare som står stabilt och säkert med hjälp av hela två robusta spett. Därför kan du även placera den i sluttningar och på andra ojämna underlag. Du får också ett smutsfilter som går att ta ut och tvätta, något som är mycket ovanligt men mycket användbart. Men förutom alla dessa finesser så är dessutom priset endast i produktområdets mellansegment.


Bubblare

VATTENSPRIDARE Areal: 110 – 220 m2

VATTENSPRIDARE Areal: 110 - 220 m2

Bubblare nummer ett är en vattenspridare som enkelt och lätt sköter bevattningen av din trädgård utan att klaga. VATTENSPRIDARE Areal: 110 – 220 m2 är en kompetent och hållbar produkt som ser till att varken gräsmatta eller planteringar behöver stå törstiga under sommarhalvåret. Priset är mycket lågt och gör att du till och med kan använda dig av flera på en och samma gång. Du ändrar enkelt bevattningsområdet utan krångel eller behov av verktyg. Hela 17 munstycken gör att du får en god spridning och att du når alla ytor på ett enkelt sätt.


METABO FR 9

METABO FR 9

För dig som vill ha ut lite mer av din vattenspridare finns METABO FR 9 redo att jobba. Med sin mässingsanslutning är den en vattenspridare som enkelt går att passa in till alla vanliga kopplingssystem. Du kan justera storleken på bevattningsytan så att du lätt kan vattna överallt i trädgården, utan att behöva riskera att samtidigt vattna de fikande grannarna på deras uteplatser. Vattenspridaren är mycket stabil och lätt att förflytta dit du önskar ha den för tillfället. Du kan även välja 9 olika bevattningsytor, från cirkel till fin dimstråle och till och med en fyrkant.


Hozelock – Rundspridare Pro 314 m2 spjut

Hozelock - Rundspridare Pro 314 m2 spjut

Som bubblare nummer tre har vi valt Hozelock – Rundspridare Pro 314 m2 spjut. Som namnet visar är det en vattenspridare som med sin spjutkonstruktion står säkert och fast på sin plats, utan risk att välta eller förflytta sig på egen hand. Det är också en vattenspridare som når hela 314 m2, vilket är mycket rejält utan att behöva flyttas. Med en vattendriven motor går det att få två sprutmönster med ultrajämn täckning. Vattenspridaren är tillverkad i metall och därmed hållbar och enkel att använda.


Fyrkspridare 2976 Aquastorm2n1

Fyrkspridare 2976 Aquastorm2n1

Vår sista bubblare, och även sista produkt på listan, är Fyrkspridare 2976 Aquastorm2n1. Med ett namn som är intresseväckande är det också en mycket användarvänlig och kompetent vattenspridare. Priset sticker upp lite emot de flesta andra, men så är det också en vattenspridare som vet sin uppgift och klarar den galant. Det är inte bara namnet som är lite ovanligt utan även utseendet. Med sin liggande form och klargula färg är det inte bara en vattenspridare utan också ett konstverk. Vattenspridaren har 15 munstycken och 6 dimmunstycken för bevattning av skott. Bevattningsbar yta är 230 m2.


Sammanfattning

Billiga vattenspridare eller dyrare? Finesser som en mängd olika mönster eller en klassisk vattenspridare? På marknaden finns alla möjliga utformningar av vattenspridare för att du ska kunna välja en produkt som passar in perfekt med din trädgårds utformning och ditt bevattningsbehov. Det är onödigt att bevattna hårdlagda ytor och byggnader, eller grannens trädgård. Men med de produkter som finns tillgängliga går det lätt att bevattna det du vill och inte bevattna det du inte vill. Dessutom är inte ens de dyraste vattenspridarna så pass dyra att det skiljer mycket från de billigaste.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa vattenspridaren.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Välj först och främst en vattenspridare som ger en bevattningsyta som stämmer med din trädgårds storlek och utformning. Det är också viktigt att du väljer en produkt som passar in med din möjlighet att bevattna. Kanske passar det bäst med flera sammankopplade vattenspridare eller en vattenspridare som har timer, för tillfällen när du inte är hemma.

Vad är en bra vattenspridare?

Vattenspridaren som är bra bevattnar de ytor du önskar och gör det också med en jämnhet och exakthet. Hela ytan som bevattnas ska få samma mängd vatten och bevattningen ska endast hamna inom vald yta.

Vad är en dålig vattenspridare?

En vattenspridare som skapar pölar på vissa delar av bevattningsområdet och för lite vatten på andra delar. Vattenspridare som trillar omkull så fort som de sätts igång, och därmed endast bevattnar ytan där de står.

Källor
  • https://www.odla.nu/shop/premium-cirkel-och-sektorpulsspridare-slade.html
  • https://www.granngarden.se/vattenspridare-gardena-aqua-s-med-bevattningstimer/p/1266422
  • https://www.byggmax.se/vattenspridare-p31936
  • https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/bevattning/vattenslangar/vattenspridare/gardena-classic-boogie-vattenspridare-2970511
  • https://www.byggmax.se/vattenspridare-p159022
  • https://www.verktygsproffsen.se//skog-tradgard-rengoring/bevattning/metabo-fr-9-vattenspridare-1110963
  • https://hemmy.se/Hozelock-Rundspridare-Pro-314-m2-spjut
  • https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/utemilj%C3%B6/bevattning/bevattning-%C3%B6vrigt/fyrkspridare-2976-aquastorm2n1-003621297
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
3.5 based on 6 votes
Varumärke
Premium
Produktnamn
Cirkel- och Sektorpulsspridare Släde