Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Granngården, Byggmax & Gardenstore.se.

Gräsklippning kan gå från ett måste till något som hela familjen slåss om att få göra. Det som skiljer den ena situationen från den andra är vilket verktyg du använder. Med en riktigt bra åkgräsklippare eller batteridrivna gräsklipparen blir klippningen till en fröjd. Kanske väljer du att satsa på en smidig och mindre maskin eller en större som har högre kapacitet och styrka. Det beror på vad du vill ha och hur stor trädgård du har.

Tvekar du över att köpa åkgräsklippare på grund av priset eller miljötänk så finns det idag åkgräsklippare som är mycket prisvärda. Det finns också gräsklippare som drivs med batteri och som därmed både är tysta och miljövänliga. Vill du ha hjälp med snöröjningen? Kanske behöver du en spridare eller en vagn för mindre frakter? Dagens åkgräsklippare har tillbehör för alla behov och önskemål.


Drömprodukten: Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD

Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat

En professionell åkgräsklippare för den stora trädgården eller den som vill ha en fullgod maskin för alla olika typer av trädgårdsarbeten.


Mellanprodukten: Åkgräsklippare Stiga Rider Villa 12

Åkgräsklippare Stiga Rider Villa 12, exkl. aggregat

Smidig och stabil maskin som tar sig fram på alla ytor och i alla väder, med tillbehör för alla slags trädgårdsbehov.


Budgetprodukten: ÅKGRÄSKLIPPARE MINIRIDER 60 SDE MTD

ÅKGRÄSKLIPPARE MINIRIDER 60 SDE MTD

För den lilla trädgården, eller som komplement till större maskiner, är detta en prisvärd produkt som är väldigt smidig då det är en mindre variant.


Specialaren: Traktor Stihl RT 4097 SX

Traktor Stihl RT 4097 SX

Sportig och bekväm design med hög kapacitet, men till ett mycket lågt pris. Här förenas enkelhet med den senaste teknologin och hög användarvänlighet.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat

Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat

Listans drömprodukt Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat är en åkgräsklippare värd sin position. Här finns tillbehör som gör att du kan använda åkgräsklipparen som en liten trädgårdstraktor. Vad sägs om en transportvagn, vertikalskärare, grusharv, spridare eller vält? Men Åkgräsklippare Husqvarna Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat är inte bara en drömprodukt på grund av sina tillbehör. Med sin All-Wheel-Drive är det en åkgräsklippare som är lätt att manövrera på trånga och hala ytor. Motorn är Kawasaki, bränslet är bensin och tanken rymmer hela 14 liter.

Klippaggregaten har 3 knivar och en klipphöjd på mellan 25 mm och 75mm. Vikten på åkgräsklipparen är 373 kg och måtten är 202cm lång, 113cm hög och 90 cm bred. Med en cylindervolym på 603 cc och effekt på 10 600 W är detta åkgräsklipparen som hamnar högt på önskelistan hos alla med större trädgårdar.


Mellanprodukten: Åkgräsklippare Stiga Rider Villa 12, exkl. aggregat

Åkgräsklippare Stiga Rider Villa 12, exkl. aggregat

Med sitt i sällskapet blygsamma pris är Åkgräsklippare Stiga Rider Villa 12, exkl. aggregat en mycket användbar och stabil åkgräsklippare för de normalstora eller lite större trädgårdarna. Det här är en åkgräsklippare som lätt tar sig an klippningar i sluttningar trots väta. Tack vare att du kan se var du klipper så är det också smidigt att klippa runt stenpartier och buskar.

Motoreffekten är på 7,1 kW, växellådan är manuell och har fem växlar och en bakväxel. Klippbredden är 85cm och med det tåliga chassit är det en åkgräsklippare som håller för olika underlag samt arbeten som tar många timmar. Tillverkaren har heller inte snålat på funktioner och bekvämlighet. Förarkomforten är hög med en justerbar ergonomisk sits och aggregatet går att fälla upp för tvätt och service. Det finns också ett brett sortiment av tillbehör som gör åkgräsklipparen användbar året om.  


Budgetprodukten: ÅKGRÄSKLIPPARE MINIRIDER 60 SDE MTD

ÅKGRÄSKLIPPARE MINIRIDER 60 SDE MTD

Till ett pris som är så lågt att det förvånar är ÅKGRÄSKLIPPARE MINIRIDER 60 SDE MTD en mycket kompetent och smidig hjälpreda i den mindre trädgården, eller som komplement till större maskiner. Klippbredden är endast 60 cm och passar därför perfekt på ytor och klippytor runt buskar och liknande. Maskinen är också liten och bekväm att förvara. Sidoutkastet kan utrustas med ett tillbehör i form av mulchkit och motorn är en stolt Briggs & Stratton med elstart.

Som maskin är detta en mycket lättmanövrerad och lättkörd åkgräsklippare. Med det patenterade drivsystemet Transmatic får du en steglös körning där du kan reglera hastigheten med din vänstra fot. Inga reglage som är i vägen när du ska av och på åkgräsklipparen. Vändradien är 46 cm och komforten för föraren är så pass hög att det här lätt blir en stor favorit för både privat och professionellt bruk.


Specialaren: Traktor Stihl RT 4097 SX

Traktor Stihl RT 4097 SX

För att hamna som specialare på listan behöver inte priset vara hissnade högt, utan det ska snarare vara en produkt som sticker ut i mängden. Traktor Stihl RT 4097 SX är en mycket kompetent och användbar åkgräsklippare som samtidigt har ett mycket blygsamt pris. Men det innebär inte att de har sparat på funktioner, komfort eller design. Det här är åkgräsklipparen som gör att du bara behöver vrida på nyckeln och klippa.

Designen är sportig, sidoutkastet gör att ingen tid går åt till tömning av uppsamlare och maskinen är utrustad med en hydrostatisk växel med 1-pedalsdrift. Kapaciteten är 6000 kvm och effekten är 7,2 kW med 9,9 hk. Det är en smidig åkgräsklippare med hela 8 olika steg i klipphöjdsinställning och en klippbredd på 95cm.


Bubblare

Åkgräsklippare Husqvarna Rider R214TC inkl. Klippaggregat

Åkgräsklippare Husqvarna Rider R214TC inkl. Klippaggregat

Bubblare nummer ett är Åkgräsklippare Husqvarna Rider R214TC inkl. Klippaggregat. En åkgräsklippare med en tvåcylindrig motor som är kraftfull och mångsidig. Den automatiska inkopplingen av knivarna och det lättåtkomliga reglaget gör att gräsklippningen görs enkelt och lätt. Lägg dessutom till den pedalstyrda hydrostatiska transmissionen och plötsligt blir trädgårdsarbetet ett nöje istället för en börda. Här har tillverkaren skapat en åkgräsklippare som ger perfekt klippning och som är enkel att manövrera. Det finns dessutom snöblad, mossrivare och vagn som tillbehör. Med andra ord är detta en maskin som går att använda året runt.

https://youtu.be/ngbWDh–RX8

Åkgräsklippare Stiga Rider E-Park 220 Electric, inkl 95 QF Combi

Åkgräsklippare Stiga Rider E-Park 220 Electric, inkl 95 QF Combi

Åkgräsklippare Stiga Rider E-Park 220 Electric, inkl 95 QF Combi är listans prismässiga tungviktare. Men den bjuder också på en del finesser som Stigas första Li-ion batteridrivna åkgräsklippare. Den tysta motorn innebär att du klippa din gräsmatta när du vill utan att störa grannarna eller behöva hörselskydd. Det är också ett miljövänligt alternativ till de vanligare, bensindrivna alternativen. Maskinen kräver dessutom väldigt lite underhåll. Den erbjuder också en hel del andra finesser som midjestyrning, Quick Flip-system för enkel lyft av klippaggregatet, färgdisplay, elektrisk klipphöjdsjustering samt farthållare. Laddningstiden är 4 tim och kraftkällan 4,3 kWh.


Åkgräsklippare Toro TimeCutter ZS 4200T

Åkgräsklippare Toro TimeCutter ZS 4200T

Nollsvängradie, 107cm klippdäck och Smart Speed-styrsystem är vad listans bubblare nummer tre har att locka med. Men det är inte allt! Åkgräsklippare Toro TimeCutter ZS 4200T är en maskin som vet var krutet ska läggas. Hög bekvämlighet med det höga ryggstödet, ett robust stålskydd för motorn och en stor bränsletank på 11,4 l som är genomskinlig för att du ska kunna se när påfyllning behövs är något som många uppskattar. Klippningen är i högsta klass och maskinen kommer med en dragkrokssats för påkoppling av extra tillbehör som tippvagn eller gödselspridare. Välj mellan tre olika hastigheter för trimning, bogsering eller snabbt klipp.


Rider Stiga Park 120 2WD, exkl. aggregat

Rider Stiga Park 120 2WD, exkl. aggregat

Klipp gräs, borsta grus eller röj snö med listans bubblare nummer fyra: Rider Stiga Park 120 2WD, exkl. aggregat. Det här är en åkgräsklippare i listans lägre prissegment som får arbetet gjort. Den är smidig att manövrera, ger god överblick och är en maskin som lätt tar sig uppför slänter och klipper runt buskar och träd. Åkgräsklipparen är utrustad med en hydrostatisk transmission som ger en mjuk körning. Den justerbara och bekväma sitsen samt en styrkula, gör att trädgårdsarbetet blir lätt och roligt. Motorkapaciteten är 414 cc, effekten är 7,1 kW och klippbredden är 85 cm.


Sammanfattning

En liten smidig åkgräsklippare som inte är mycket dyrare än en vanlig gräsklippare? Eller en modern batteridriven trädgårdsmaskin som kommer få grannarna lika gröna av avund som din välklippta gräsmatta? Vår lista över åkgräsklippare presenterar en bred variation av åkgräsklippare i olika storlekar, priser och med olika funktioner. Idag kan du få mycket för pengarna och även en mängd tillbehör som underlättar allt trädgårdsarbete under året. Tillbehör som exempelvis hjälper till med snöröjning är idag mycket vanliga och kan fås till ett flertal åkgräsklippare. Det har också satsats en hel del på komfort, enkelhet och säkerhet.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa åkgräsklipparen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer åkgräsklippare?

Börja med att ställa dig tre olika frågor: hur stor är trädgården? Finns trånga passager och sluttningar? Vill du ha tillbehör som kanske hjälper till under hela året? När de frågorna är besvarade kan du tänka igenom maskinens kapacitet, drivmedel och pris. Det finns något för alla.

Vad är en bra åkgräsklippare?

Den bästa åkgräsklipparen är den som passar för dina behov. Alla åkgräsklippare på listan är fullgoda och fungerande för den mindre eller mellanstora trädgården. Men vid professionella behov eller större trädgårdar kan det vara värt att satsa på de större och dyrare modellerna.

Vad är en dålig åkgräsklippare?

Alla åkgräsklippare på listan är fullt fungerande och bra köp. Men om du vill ha extra tillbehör, har utmanande passager eller stora ytor så är det klokt att köpa en åkgräsklippare som är anpassad för det.

Källor
  • https://www.gardenstore.se/akgrasklippare-husqvarna-rider-r-418ts-awd-exkl-klippaggregat
  • https://www.granngarden.se/akgrasklippare-stiga-rider-villa-12-exkl-aggregat/p/1167587
  • https://www.byggmax.se/%C3%A5kgr%C3%A4sklippare-minirider-60-sde-mtd-p7038516
  • https://www.granngarden.se/traktor-stihl-rt-4097-sx/p/1263183
  • https://www.gardenstore.se/akgrasklippare-husqvarna-rider-r214tc-inkl-klippaggregat
  • https://www.granngarden.se/akgrasklippare-stiga-rider-e-park-220-electric-inkl-95-qf-combi/p/1262239
  • https://www.gardenstore.se/akgrasklippare-toro-timecutter-zs-4200t
  • • https://www.granngarden.se/rider-stiga-park-120-2wd-exkl-aggregat/p/1260216
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Åkgräsklippare Husqvarna
Produktnamn
Rider R 419TsX AWD Exkl Klippaggregat