Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Gardenstore & Hemfint.

Det går inte att sticka under stolen med att det är få kvällar som det är tillräckligt varmt och behagligt för att sitta utomhus i vårt land. Dessutom är sommaren så kort att många vill börja dra sig utåt redan under den lite svalare våren och även en bit in på hösten. Värmekällor i form av de traditionella vägghängda infravärmarna har funnits under många år och gör sitt jobb på många sätt.

Men på senare år har även teknologin och designen tagit ett stort hopp för att skapa produkter som inte bara är flexibla utan även följer tidens gång. Nu finns det takhängda värmelampor som inte bara fyller sin funktion utan som dessutom är snygga och pryder sin plats. Det finns även produkter som använder sig av annan typ av teknologi och därmed tar ett extra steg åt mer miljövänliga och moderna utformningar.


Drömprodukten: Värmelampa Solamagic 2000 ECO+ PRO Vit

Värmelampa Solamagic 2000 ECO+ PRO Vit

Ett riktigt kraftpaket som finns i olika färger och som går att fästa både på väggen och i taket är en riktig dröm!


Mellanprodukten: Terrassvärmare Hortus

Terrassvärmare Hortus

Takhängd terrassvärmare som kommer få beundrande kommentarer från besökare på grund av sin funktion och skönhet. Kommer med fjärrkontroll och håller ett lågt pris.


Budgetprodukten: Terrassvärmare Termo Torso 300 och 600W

Terrassvärmare Termo Torso 300 och 600W

Prismässigt en budgetvariant men här finns ändå finesser som avstängning av värmen om den välter och en uppvärmningsyta som är generös.


Specialaren: Terrassvärmare Hängande Modell Ha 1200/2100W Hortus

Terrassvärmare Hängande Modell Ha 1200/2100W Hortus

Nyaste teknologin, miljövänlig och med mycket låga driftskostnader är detta en produkt som verkligen sticker ut i mängden.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Värmelampa Solamagic 2000 ECO+ PRO Vit

Värmelampa Solamagic 2000 ECO+ PRO Vit

Som drömprodukt har vi valt en värmelampa som är mycket flexibel. Värmelampa Solamagic 2000 ECO+ PRO Vit går att montera både på vägg och i taket, vilket är ganska ovanligt för värmelampor. Dessutom går värmelampan att få i tre olika färger: vit, titan och antracit. Så du kan därmed välja en färg som passar in och inte sticker ut så mycket som värmelampor brukar göra.

Men det här är också en produkt som inte bara går att använda i uterum eller på terrasser. Du kan även montera och använda den i hobbyrum eller andra rum där du behöver en tillfällig värmekälla. Prismässigt är det en produkt som ger dig mycket valuta för pengarna. Effekten är 2000W och kapaciteten är upp till 17 m2, vilket innebär att det är ett riktigt kraftpaket. Din bästa vän under de lite svalare kvällarna.


Mellanprodukten: Terrassvärmare Hortus

Terrassvärmare Hortus

Är det en lampa eller en värmelampa? Terrassvärmare Hortus är en riktig skönhet i aluminium och svart, pulverlackad stål som monteras i taket och är ett riktigt smycke på sin plats. Du kommer få många förvånade blickar och frågor av dina besökare med denna genomtänkt designade värmekälla. Den kan hänga över matbordet i ditt uterum, på din balkong eller terrass.

Effektnivåerna är tre stycken och består av 800, 1000 och 1800W vilket gör att du lätt kan anpassa effekten så att det inte blir för varmt för middagsgästerna. Dessutom går det att justera med hjälp av en fjärrkontroll som även den kommer få beundrande kommentarer av gästerna. Räckvidden är 4-5 kvm, vilket räcker till ett bord, men om du har större uppvärmningsbehov så går det bra att köpa fler eller att komplettera med en annan värmekälla. Produkten går att använda både utomhus och inomhus.


Budgetprodukten: Terrassvärmare Termo Torso 300 och 600W

Terrassvärmare Termo Torso 300 och 600W

Ingen ska behöva sitta och frysa under de korta sommarmånaderna och med Terrassvärmare Termo Torso 300 och 600W är priset så pass lågt att det inte behövs! Som listans budgetvariant presenterar vi en liten terassvärmare som du kan ställa på golvet eller på ett bord. Produkten har två olika effektlägen på 300W och 600W som du enkelt kan skifta mellan.

Uppvärmningsytan är 6 m2, vilket innebär att den är fullt tillräckligt för vanliga balkonger eller om du vill punktvärma din sittplats eller middagsbordet. För varierad uppvärmning kan du välja mellan ett fast läge eller ett oscillerande läge. Det är alltså en hel del finesser som tillverkaren har fått in i produkten trots det mycket låga priset. Värmelampan är dessutom vattentålig och har som säkerhet att den slår av sig om den skulle välta.


Specialaren: Terrassvärmare Hängande Modell Ha 1200/2100W Hortus

Terrassvärmare Hängande Modell Ha 1200/2100W Hortus

För att få kallas för specialare så ska produkten sticka ut på ett eller flera sätt mot mängden, och det gör verkligen den produkt som vi har valt. Terrassvärmare Hängande Modell Ha 1200/2100W Hortus är en takhängd värmekälla som kan användas på ytor som har tak och även väggar i form av förtält eller en täckt terrass. Terassvärmaren kan sättas över matbordet, sittgruppen eller var du önskar att värmen ska stråla från.

Här har tillverkaren satsat på ny teknologi i form av infraröda värmestrålar som endast värmer upp de ytor som strålarna träffar. För dig innebär det ett miljövänligt alternativ som dessutom håller nere kostnaderna. Du får också en värmekälla som i stort sett når sin fulla effekt så fort som du slår på den. Allt sammantaget gör att det är en produkt som verkligen sticker ut i mängden!


Bubblare

Infravärmare med fjärrkontroll och stativ 2000 W

Infravärmare med fjärrkontroll och stativ 2000 W

Vill du kunna flytta runt värmen efter var du är och var du behöver den så är det smidigt att använda dig av en fristående värmekälla som är flyttbar. Infravärmare med fjärrkontroll och stativ 2000W är en produkt som kommer göra många gröna av avund, och säkert själva rusa för att köpa en eller fler. Höjden är modiga 180 cm och effekten på 2000W, och med en kabellängd på 3,8 m kan du röra dig över hela terrassen eller balkongen. Starta och stäng av enkelt med den medföljande fjärrkontrollen.


Terrassvärmare Sunwind Takhängd 4113 Svart

Terrassvärmare Sunwind Takhängd 4113 Svart

Terrassvärmare Sunwind Takhängd 4113 Svart ingår i de takhängda terrassvärmarna som idag har börjat ta stor andel av marknaden. Här kommer en produkt som till ett ganska blygsamt pris och endast 2 kg i vikt ändå är en värmekälla att räkna med. Effekten är 1500W och med en strömsladd på 1,8 m kan du lätt placera eller förflytta terassvärmaren efter var du är på terrassen. Skapa en upphängare vid matbordet och en vid vilostolarna så kan du njuta fullt ut med endast en terrassvärmare för din balkong, terrass eller uterum.


Infravärmare Eco Opranic

Infravärmare Eco Opranic

För terrassen, balkongen eller inomhus är Infravärmare Eco Opranic en produkt som ligger i det lägre prissegmentet men som ändå har en hel del finesser. Färgen är anodiserad i silver och produkten monteras horisontellt på vägg eller i taket. En valmöjlighet som är mycket värd bara den. Effekten är 1400W och värmen kan enkelt regleras med hjälp av en termostat. Produkten har ett skydd mot överhettning som gör att du inte behöver oroa dig och med en garantitid på hela 2 år kan du känna dig trygg ifall något fel skulle uppstå.


Infravärmare NOA Heatflow Svart Med Fjärrkontroll

Infravärmare NOA Heatflow Svart Med Fjärrkontroll

Listans sista bubblare är på inget sätt minst, tvärtom. Infravärmare NOA Heatflow Svart Med Fjärrkontroll är en mycket kompetent värmekälla som har en mängd olika finesser för enkelt användande. Prismässigt närmar sig produkten den högre delen av segmentet men det som ingår är också väldigt mycket. Här kan du via en app styra en steglös värmeinställning, där du dessutom kan styra upp till 100 stycken infravärmare. Produkten kan användas både utomhus och inomhus tack vare sin IP65-klassning, vilket innebär att den är vattentät. En riktig drömprodukt för den som önskar mer.


Sammanfattning

Ingen ska behöva frysa, oavsett om det är basvärme eller lite mer finesser som önskas. Och idag finns det infravärmare som kan fylla alla funktioner antingen det är utomhus, under tak eller till och med inomhus. Det finns produkter som hängs upp i taket och mer ser ut som en snygg taklampa än en värmare. Inom området finns även de mer traditionella vägghängda produkterna eller infravärmare som är stående och som kan flyttas runt var du än behöver den. Även om priserna skiljer sig en hel del så är det ingen stor skillnad mellan den billigaste och den dyraste produkten.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa infravärmaren.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Den första frågan du ska ställa dig är om produkten kommer vara under tak eller ej. Det finns de som är vattentåliga, även om det är klokt att undvika att produkten står utomhus utan något skydd ovanifrån under hela året. När den frågan är besvarad så är fråga nummer två gällande hur stor yta som ska värmas och sedan får du fundera över om produkten ska vara på golvet, väggen eller i taket.

Vad är en bra infravärmare?

Det som du kommer uppleva som bra är en produkt som gör sitt jobb, det vill säga värmer upp de ytor du önskar så mycket som du önskar. Var därför noga med produktens uppvärmningsyta. 

Vad är en dålig infravärmare?

Tänk på en kombination av placering av infravärmaren och möblerna när du väljer produkt. Var även noga med att välja en produkt som har tillräcklig uppvärmningsyta för ditt behov.

Källor
  • https://www.gardenstore.se/varmelampa-solamagic-2000-eco-pro-vit
  • https://www.byggmax.se/terrassv%C3%A4rmare-hortus-p6809357
  • https://www.gardenstore.se/terrassvarmare-termo-torso-300-och-600w
  • https://www.gardenstore.se/terrassvarmare-hangande-modell-ha-1200-2100w-hortus
  • https://www.hemfint.se/infravarmare-med-fjarrkontroll-och-stativ-2000
  • https://www.gardenstore.se/terrassvarmare-sunwind-takhangd-4113-svart
  • https://www.byggmax.se/infrav%C3%A4rmare-eco-opranic-p6809111
  • https://www.gardenstore.se/infravarmare-noa-heatflow-svart-med-fjarrkontroll
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Solamagic
Produktnamn
2000 ECO+ PRO Vit