Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax & Gardenstore.

Behoven av en högtryckstvätt kan vara väldigt många och varierande och det finns idag ett brett utbud av olika högtryckstvättar, så vilken ska man egentligen välja? Det kan faktiskt vara rätt svårt att välja högtryckstvätt och därför har vi satt ihop en guide för att du ska kunna få hjälp med att skanna av dina behov och en topplista över lämpliga produkter att välja mellan. 

Först kan man säga att en högtryckstvätt är ett verktyg med många användningsområden. Många har säkert använt en för att tvätta bilen, men den fungerar också utmärkt för att spola av ett trädäck, en båt, rengöra utemöbler och tvätta av plattorna utanför entrén. En högtryckstvätt kan vara ett väldigt mångsidigt verktyg för hemmabruk, då den även kan användas till sådana saker som att rensa avlopp, vilket ofta faktiskt är mer effektivt än att använda en avloppsrensare.

I vårt test av bästa högtryckstvätten blev drömprodukten K7 Full Control Plus Home Kärcher och vår utvalda mellanprodukt blev E 150.2-10h Xtr Nilfisk följt av budgetprodukten C 110.7-5 X-tra Nilfisk. Vi har även valt ut en specialare i Terasstvätt T-racer T7 Plus Kärcher.

För att bredda vårt test så har vi även valt ut några produkter som är vår utvalda bubblare. Dessa är: Einhell TC-HP 2042 PC, Hps 650 Rg Stiga, Bosch Advanced Aquatak 150 & Husqvarna PW 460.


Drömprodukten: K7 Full Control Plus Home Kärcher

K7 Full Control Plus Home Kärche

Högtryckstvätt K7 Smart Control Home har en integrerad bluetoth, vilket gör att du kan hålla koll på den och styra den via din telefon. En högtryckstvätt med extra allt och vår utvalda drömprodukt!


Mellanprodukten: E 150.2-10h Xtr Nilfisk

E 150.2-10h Xtr Nilfisk

Den kompakta och upprättstående designen på E 150.2-10h Xtr Nilfisk ger hög mobilitet. En produkt för alla typer av medel-, till högfrekventa rengöringsuppgifter runt huset.


Budgetprodukten: C 110.7-5 X-tra Nilfisk

Budgetprodukten: C 110.7-5 X-tra Nilfisk

C 110.7-5 X-tra från varumärket Nilfisk är en kompakt högtryckstvätt med goda manövreringsegenskaper för grundläggande utomhusrengöring.


Specialaren: Terasstvätt T-racer T7 Plus Kärcher

Specialaren: Terasstvätt T-racer T7 Plus Kärcher

Terasstvätt T-racer T7 Plus från Kärcher möjliggör stänkfri, effektiv rengöring av stora utomhusytor upp till 50% snabbare än vid rengöring med spolrör.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: K7 Full Control Plus Home Kärcher

K7 Full Control Plus Home Kärche

Högtryckstvätt K7 Smart Control Home med integrerad Bluetooth, applikationsrådgivare i Kärchers Home & Garden-app samt Boost-läge för extra kraft. Tack vare integrerad Bluetooth kan högtryckstvätten K5 Premium Smart Control anslutas till Kärchers Home & Garden-app. Det innebär att användaren får optimalt stöd via sin smartphone i många rengöringssituationer och för många rengöringsändamål – och kan uppnå ännu effektivare rengöringsresultat. I paketet ingår terasstvätten T7 för snabbaste rengöring av altanen utan skvätt på närliggande ytor, samt rengöringsmedel.


Mellanprodukten: E 150.2-10h Xtr Nilfisk

E 150.2-10h Xtr Nilfisk

Den kompakta och upprättstående designen på E 150.2-10h Xtr Nilfisk ger hög mobilitet. För alla typer av medel-, till högfrekventa rengöringsuppgifter runt huset. E 150.2-10 H X-TRA har en upprättstående och ergonomisk design med ett extra lyfthandtag och det inbyggda teleskophandtaget i aluminium gör den både mobil, kompakt och lätt att förvara. Tvätten har även en hållare för Click&Clean fordonsborste eller roterande borste. Maskinens höjd ger bra ergonomi.

Med Click&Clean munstyckssystem går det snabbt och enkelt att byta munstycken. Nilfisk bajonettkoppling gör att alla Nilfisk konsumenttillbehör passar. En pålitlig induktionsmotor med lång livslängd är standard. Maskinen kan hängas på väggen och användas som en stationär lösning med ett separat väggfäste. X-TRA modell har slangrulle som standard.

Information om produkten:

 • Pumptryck, max.: 150 bar
 • Vattenmängd, max.: 500 l/timme
 • Kraftfull universalhögtryckstvätt
 • Vertikal, ergonomisk design
 • Driftsäker metallpump och induktionsmotor
 • Automatisk start/stopp
 • Tryckjustering
 • Enkel att använda

Budgetprodukten: C 110.7-5 X-tra Nilfisk

Budgetprodukten: C 110.7-5 X-tra Nilfisk

C 110.7-5 X-tra från varumärket Nilfisk är en kompakt högtryckstvätt med goda manövreringsegenskaper för grundläggande utomhusrengöring.

Den lätta, kompakta och manövrerbara högtryckstvätten från Nilfisk är perfekt för grundläggande rengöring i trädgården. Den erbjuder ett maximalt tryck på 110 bar, vilket är mer än tillräckligt för effektiv rengöring av måttligt nedsmutsade ytor. En driftsäker modell med automatiskt start/stopp-system och aluminiumpump. Perfekt för rengöring av terrasser, staket eller andra ytor på upp till 25 m2 per timme. En handdammsugare hjälper vid rengöring av bil, cykel eller trädgårdsmöbler. Enkel att flytta runt. Enkel att förvara.

Information om produkten:

 • Ett maximalt tryck på 110 bar.
 • Driftsäker aluminiumpump.
 • Lämpad för lätt nedsmutsade ytor på upp till 25 m2 per timme.
 • Två möjliga munstycken: Tornado eller Powerspeed (högt tryck).
 • 5 m högtrycksslang.
 • Click&Clean-anslutning av tillbehör.

Specialaren: Terasstvätt T-racer T7 Plus Kärcher

Specialaren: Terasstvätt T-racer T7 Plus Kärcher

Terasstvätt T-racer T7 Plus från Kärcher möjliggör stänkfri, effektiv rengöring av stora utomhusytor upp till 50% snabbare än vid rengöring med spolrör. Detta beror på den dubbla rotojetarmen som tar bort svår smuts på stora ytor. Det extra powermunstycket, som vid behov kan aktiveras med pedalen, möjliggör effektiv rengöring även av hörn och kanter. Trycket kan optimeras genom att ändra munstyckets avstånd till det objekt som ska rengöras. Detta innebär att hårda ytor, såsom sten och betong, och känsligare ytor som trä, kan rengöras.


Bubblare

Einhell TC-HP 2042 PC

Einhell TC-HP 2042 PC

Einhell TC-HP 2042 PC är en högtryckstvätt med maxtryck på 165 bar – 480 l/h (2200 W). Produkten är utrustad med flaska för rengöringsmedel med skumstråle, 5 m strömkabel och 5 m tryckslang med munstycke.

Information om produkten:

 • Drivmedel: Elektrisk motor
 • Motor: Elektrisk 230 V / 50 Hz
 • Effekt: 2200 W
 • Max. volym: 480 l/h
 • Max. tryck: 165 bar

Hps 650 Rg Stiga

Hps 650 Rg Stiga

STIGA HPS 650 RG erbjuder kraftfull djuprengöring av en rad ytor, från trädgårdsmaskiner och uteplatser till bilar, skåpbilar och simbassänger. Högtryckstvätten arbetar med kallvatten och drivs av en elektrisk motor på 2800 W som levererar ett maxtryck på 150 bar och ett nominellt flöde på upp till 550 l/h. Produkten håller en hög kvalitet och när du väljer att köpa en produkt från det svenska varumärket STIGA vet du att du får en produkt med hög kvalitet.

Det innovativa STIGA-handtaget och vredet för tryckjustering erbjuder ultimat användarkomfort. Högtrycksslangen är 12 meter lång och tillverkad i förstärkt material. Den rullas upp med hjälp av slangvindan som har ledlister i aluminium. Rengöringsmedel hämtas automatiskt med hjälp av förlängningsröret med justerbart sprutmunstycke och doseringen kontrolleras med vredet fram på maskinen.

De stora gummihjulen och teleskophandtaget gör högtryckstvätten enkel att flytta, så att du kan röra dig runt det du rengör utan att tumma på stabiliteten. Reglagen är lätta att komma åt och väl synliga.


Bosch Advanced Aquatak 150

Bosch Advanced Aquatak 150

Advanced Aquatak 150 från Bosch är en högtryckstvätt som ger dig högeffektiv rengöring med Quad-pumpteknik. Den extra cylindern i Quad-pumpen ger dig utmärkt effekt och gör att du kan utföra de mest tuffa uppgifter på mindre tid.

Hjulet för högtrycksslangen gör det enkelt att montera AdvancedAquatak 150. Den har också ett urval tåliga och robusta munstycken för en mångsidig rengöring. Den kan tackla stora och svåra rengöringsprojekt, som väggar, stora fordon, altaner, uppfarter, simbassänger och båtar. Tryckanslutningar och munstycksförvaring gör rengöringen enkel.

Information om produkten:

 • Quad-pumpen levererar kraftfull rengöring på 150 bar
 • Ett urval munstycken ger dig många olika rengöringsalternativ, perfekt för envis smuts
 • Enkel montering tack vare vinda för högtrycksslang och tryckanslutningar
 • Högtrycksmunstycket på 550 ml sparar tid genom att applicera rengöringsmedlet snabbt
 • Teleskophandtag i metall och stora hjul för bättre mobilitet

Husqvarna PW 460

Husqvarna PW 460

Husqvarna PW 460 är en högpresterande högtryckstvätt från Husqvarna med utmärkt resultat som gör att den lämpar sig till krävande rengöring av t.ex. bilar och stenmurar. Bärhandtag i aluminium som gör den enkel att transportera och med det mjuka greppet aktiverar du avtryckaren smidigt och bekvämt. Induktionsmotorn och metallpumpen säkerställer pålitlig prestanda och lång livslängd.

Högtryckstvätten har snabb anslutning utan krångel och dubbla svivelfunktioner för justering av munstycket. Inbyggt förvaringsutrymme för tillbehör, slangvinda och nätsladd gör arbetet effektivt. Det ingår två munstycken, en skumspruta och en stålförstärkt högtrycksslang.


Sammanfattning

Behoven av en högtryckstvätt kan vara väldigt många och varierande och det finns idag ett brett utbud av olika högtryckstvättar, så vilken ska man egentligen välja? Det kan faktiskt vara rätt svårt att välja högtryckstvätt och därför har vi satt ihop en guide för att du ska kunna få hjälp med att skanna av dina behov och en topplista över lämpliga produkter att välja mellan. 

Först kan man säga att en högtryckstvätt är ett verktyg med många användningsområden. Många har säkert använt en för att tvätta bilen, men den fungerar också utmärkt för att spola av ett trädäck, en båt, rengöra utemöbler och tvätta av plattorna utanför entrén. En högtryckstvätt kan vara ett väldigt mångsidigt verktyg för hemmabruk, då den även kan användas till sådana saker som att rensa avlopp, vilket ofta faktiskt är mer effektivt än att använda en avloppsrensare.

Högtryckstvättens förmåga att göra rent beror på en rad olika saker, bland annat hur den spolar vattnet och det som i slutändan har störst betydelse är hur högt vattentrycket är. Generellt sett kan man säga att allt upp till 130 bar duger för lättare jobb, men för ett mer grovt arbete behövs en högtryckstvätt med ett vattentryck på åtminstone 140 bar, kanske till och med över 150 bar, för att vara säker på att man får bort allting.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa högtryckstvätten.

Vem borde köpa en högtryckstvätt enligt er?

Man kan ju börja att säga att du som bor i lägenhet och framför allt du som inte har bil eller något annat som kan behöva rengöras med den kraft som en högtryckstvätt besitter, behöver absolut inte köpa en. Du som kanske bara behöver högtryckstvätten någon gång om året eller kanske till och med mer sällan än så, och framför allt om du då har möjlighet att låna av någon anhörig eller någon granne, du behöver inte nödvändigtvis heller köpa en.

Men till oss andra som inte faller under denna beskrivning tycker vi borde skaffa en högtryckstvätt som passar de ändamål som man ska använda den till. Läs igenom denna guide för att hitta den bästa högtryckstvätten som passar just dig och dina behov.

Hur många bar ska en högtryckstvätt ha?

Svaret på den frågan är att det helt beror på vad för arbetsuppgifter den är tänkt att utföra. Ett vattentryck på omkring 140 bar borde klara av det mesta. Man ska dock inte underskatta hur viktig vattenflöde är, ett vattenflöde på runt 400 liter per timme kombinerat med ett gott vattentryck är önskvärt för tyngre smuts.

Vidare är värmen på vattnet viktig om du ska tvätta ytor som är mer svårrengjorda, såsom oljerester och annat. Då är stöd för varmt vatten en bra funktion att leta efter i sin högtryckstvät

Hur kopplar man in en högtryckstvätt?

Vi skulle säga att det är väldigt enkelt att installera och koppla in din högtryckstvätt och det är egentligen endast två saker som behövs: strömförsörjning och vattenanslutning. Detta förutsätter då att du på ett eller annat sätt har tillgång till el utomhus (högtryckstvättar använder i regel kontakter för vanliga vägguttag), såvida du inte har möjlighet att dra el inifrån med skarvdosa eller liknande. Vattnet ansluter du enklast till ett vattenutkast utomhus, eller möjligtvis till en vattenkran inomhus om du har rätt anslutning på vattenslangen.


Källor
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/tradgard/hogtryckstvatt/karcher-k-7-smart-control-home/1015590.9275/
 • https://www.byggmax.se/h%C3%B6gtryckstv%C3%A4tt-e-150-2-10h-xtr-nilfisk-p70090451
 • https://www.gardenstore.se/hogtryckstvatt-nilfisk-c-110-7-5-eu
 • https://www.byggmax.se/terasstv%C3%A4tt-t-racer-t7-plus-k%C3%A4rcher-p70308
 • https://www.gardenstore.se/hogtryckstvatt-einhell-tc-hp-2042-pc
 • https://www.byggmax.se/h%C3%B6gtryckstv%C3%A4tt-hps-650-rg-stiga-p7039274
 • https://www.gardenstore.se/hogtryckstvatt-bosch-advancedaquatak-150
 • https://www.gardenstore.se/hogtryckstvatt-husqvarna-pw-360
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Kärcher
Produktnamn
K7 Full Control Plus Home