Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Hemmy, Hemfint, Skånska Byggvaror, Verktygsproffsen & Odla.nu.

Det finns gräsklippning och så finns det gräsklippning. Idag finns det olika gräsklippare, allt från åkgräsklipparen och elgräsklipparen. Ett långsamt slit med en handdriven gräsklippare, där svetten lackar och blåsorna samlas i händerna, kan lätt bytas ut mot ett nöje. Med dagens teknologi går det att göra gräsklippningen till en dans och göra så att grannarna kastar lystna blickar över häcken på din gräsklippare. Hittar du helt rätt så kan till och med den trulige tonåringen erbjuda sig att klippa gräset.

Dagens batteridrivnagräsklippare visar på en miljömedvetenhet och enkelhet som ligger helt i enlighet med dagens tema. Men det är också en slags gräsklippare som är mycket enkla att starta, hantera och ladda. De är dessutom mycket tystgående, i jämförelse med exempelvis bensindrivna gräsklippare. Så pass att du kan klippa mitt i natten. Eller varför inte passa på att skaffa en robotgräsklippare som har alla finesser du kan få med dagens teknologi? Välj och vraka bland det senaste inom gräsklippning.


Drömprodukten: Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V

Batteridriven gräsklippare 46 cm - 82 V

En batteridriven gräsklippare som har allt som behövs för att klippa snabbt, miljövänligt och tyst. Batteri och laddare medföljer.


Mellanprodukten: Al-KO-Moweo 425 Li Energy Flex

Al-KO-Moweo 425 Li Energy Flex

En stabil och genomtänkt batterigräsklippare med ergonomiska och aerodynamiska detaljer i fokus. Batteri och laddare medföljer.


Budgetprodukten: Alpina by Stiga – AL1 34 Li 40V – 2,5Ah

Alpina by Stiga - AL1 34 Li 40V - 2,5Ah

En enkel och prisvärd batterigräsklippare som har finesser i form av bärhandtag, snabbuppladdat batteri och ergonomiskt handtag.


Specialaren: ROBOMOW RC304U ROBOTGRÄSKLIPPARE

ROBOMOW RC304U ROBOTGRÄSKLIPPARE

Högsta funktion och hållbarhet till ett rimligt pris. Finesserna ligger på toppnivå och modellen har allt du kan drömma om hos en robotgräsklippare.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V

Batteridriven gräsklippare 46 cm - 82 V

Detta är en gräsklippare som är lätt att starta, miljövänlig och som har tillräckligt med kraft för att orka klippa medelstora gräsmattor. Den blir självklart listans drömprodukt! Batteridriven gräsklippare 46 cm – 82 V har alla finesser som skapar en smidig gräsklippare som är enkel att använda. Batteriet har 82 V, hjulen har kullager och laddningstiden är endast 45 minuter. Priset ligger på en högre nivå, men i gengäld ingår både batteri och laddare, samt en behållare med en riklig storlek på 60 l.

Arbetsbredden är 46 cm och med ett sidoutkast får du därmed en gräsklippare som du snabbt avverkar meter med. Du behöver dessutom inte använda en behållare om du inte vill. Chassit är rejält i metall, vilket medför en ökad hållbarhet. Tillverkaren har också kastat in lite finesser som kantklippning och multiklipp. Det är helt enkelt en drömprodukt!


Mellanprodukten: Al-KO-Moweo 425 Li Energy Flex

Al-KO-Moweo 425 Li Energy Flex

Som listans mellanprodukt har vi valt Al-KO-Moweo 425 Li Energy Flex. Det är en gräsklippare som prismässigt hamnar i listans mellanläge, men som har mycket att erbjuda under det aerodynamiskt utformade stabila stålplåtshöljet. Vad sägs om ett ergonomiskt handtag och kullagrade hjul? Eller optimala skär- och uppsamlingsegenskaper? Här har tillverkaren inte sparat på krutet utan visar vad dagens teknologi kan skapa tillsammans med en god design

Laddningstiden är kort med sina ca. 90 minuter och behållaren har integrerad fyllnadsindikation som visar när den börjar fyllas på. Storleken på behållaren är också generös på 65 l. Batteri och laddare medföljer detta kraftpaket, som har en batterikapacitet på 36 V. Klippbredden är 42 cm. och maskinen kommer med 7 olika klipphöjder på 2,5-7,5 cm. Tillsammans ger det en kompetent och arbetsvillig maskin som klarar gräsmattor av den större storleken.


Budgetprodukten: Alpina by Stiga – AL1 34 Li 40V – 2,5Ah

Alpina by Stiga - AL1 34 Li 40V - 2,5Ah

Till ett pris som förvånar kan du få en batteridriven gräsklippare där till och med batteri och laddare ingår. Alpina by Stiga – AL1 34 Li 40V – 2,5Ah är den nya tidens gräsklippare med lägre ljus- och vibrationsnivåer än en bensindriven gräsklippare och dessutom inga utsläpp. Batteriet är på 40 V och är tillverkat med litium-joncellteknik vilket innebär snabbare laddning, längre arbetstid och en betydligt förbättrad hållbarhet.

Klippbredden är på 34 cm. och maskinen har två klipplägen för uppsamling och bakutkast. Med 6 förinställda klipphöjder är det enkelt att välja läge med ett reglage. Handtaget är ergonomiskt och justerbart och gör att maskinen är enkel och behaglig att hantera. Gräsklipparen passar mindre trädgårdar och kommer med ett bärhandtag för lättare hantering och förvaring. Klipphöjden är på 2,5 – 7,5 cm. En perfekt gräsklippare för den lilla trädgården.


Specialaren: ROBOMOW RC304U ROBOTGRÄSKLIPPARE

ROBOMOW RC304U ROBOTGRÄSKLIPPARE

Som specialare presenterar vi en robotgräsklippare som inte bara har ett pris som förvånar utan även en mängd högklassiga och bekväma finesser. ROBOMOW RC304U ROBOTGRÄSKLIPPARE är gräsklipparen för upp till 1000 m2 som har en strömlinjeformad och stilig design och en basstation som lätt kan döljas. Använd gräsklipparens fjärrkontroll, eller din smartphone, för enkel styrning och inställning.

Men det finns mer! Gräsklipparen har ett kantläge som är unikt och som innebär att den klipper utanför hjulen. Det ger gräsmattan den där perfekta formen och utseendet. Klipphastigheten och klipptiden är mycket hög tack vare litium-ferrum-batterier. Gräsklipparen har en integrerad regnsensor, som gör att den återvänder till basstationen. Maskinen kan också själv köra mellan olika zoner och gräsklipparen klarar till och med högt gräs. Här finns också säkerhetsfunktioner som att gräsklipparen stannar då den lyfts från marken eller lutas. Stötfångare känner också av objekt, stannar bladen och ändrar körriktning.


Bubblare

McCulloch Gräsklippare Li58-26 M46M

McCulloch Gräsklippare Li58-26 M46M

McCulloch Gräsklippare Li58-26 M46M är listans första bubblare tack vare sin kraftfulla och borstlösa motor på hela 58 V och sin specialisering som mulchinggräsklippare. Här har inte sparats på krutet, trots ett pris som ligger i medelklass. Förutom medföljande laddare och 2,6 Ah-batteri får du även Power Chip-teknik, Powervision-handtag med knappsats i LED. Du får även tre klipplägen i form av Eco, Auto och Power Boost, vilket gör att du kan variera gräsklipparens kraft efter klippmotståndet. Klipphöjd är på 30 – 65 mm, klippkåpan är av ABS plast, och vikten ligger på drygt 16 kg.


Black and Decker – CLMA4820L2-QW

Black and Decker - CLMA4820L2-QW

Bubblare nummer två heter Black and Decker – CLMA4820L2-QW och är en kraftfull gräsklippare på 1600 W. Klippbredden är på 38 cm och med sin behållare på 50 l rekommenderas gräsklipparen till gräsmattor på upp till 690 m2. Tillverkaren har satsat på en ny ergonomisk design gällande handtaget, vilket ger en ökad komfort och en gräsklippare som är enklare att manövrera. Maskinen är extra miljövänlig med inte bara ett 36 V lithium-ion batteri utan även en 3 i 1 funktion. Det vill säga återvinning i form av kompostering för jordberikande.


MAKITA DLM460PG2 Gräsklippare

MAKITA DLM460PG2 Gräsklippare

På listans plats för bubblare nummer tre kommer ett riktigt kraftpaket med två gånger 18 V batterier och 43 cm. klippbredd, anpassad för gräsmattor upp till 1360 m2. MAKITA DLM460PG2 Gräsklippare ligger i listans högre prisklass, men här får du också en mängd finesser som XPT, vilket ger förbättrad damm- och vattentålighet. Laddare och batterier ingår och höjdjustering sker smidigt via det ergonomiskt utformade handtaget. Laddningstiden är 55 min och klipphöjden är 20 – 75 mm. Med en uppsamlare på 60 l är detta en gräsklippare som är lätt att bli nöjd med.


Al-KO-Comfort 38.5 Li Energy Flex serien – Testvinnande gräsklippare

Al-KO-Comfort 38.5 Li Energy Flex serien - Testvinnande gräsklippare

Listans sista bubblare heter Al-KO-Comfort 38.5 Li Energy Flex serien – Testvinnande gräsklippare och är en kraftfull gräsklippare med många goda kvaliteter och som dessutom är mycket prisvärd. Klippbredden är 38 cm och tillsammans med det 40 V starka litium-ion-batteriet är det ett bra köp för den mindre trädgården. Maskinen har ett plasthölje och ett bärhandtag som gör att den är lätt att hantera och att förvara. Men det är ändå en kompetent gräsklippare med en uppsamlingslåda på 45 l och ett ergonomiskt och vikbart styrhandtag med skumgummigrepp.


Sammanfattning

Söker du en gräsklippare för den stora trädgården eller den lilla? Handkörd, självgående eller robot? De batteridrivna gräsklipparna av idag finns i alla möjliga utföranden och storlekar. Till ett högre eller lägre pris. Enklare funktioner eller allt vad dagens teknologi har att bjuda. Välj och vraka mellan alla olika batterigräsklippare. Kanske skaffar du till och med två, en för radhustäppan och en till den stora skogstomten vid sommarhuset. Underlätta gräsklippningen genom att skaffa en maskin som förvandlar arbete till nöje, och som kanske till och med kan få tonåringarna att slåss om vem som ska få klippa gräset.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa batteridrivna gräsklipparen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

När du ska välja gräsklippare ska du tänka efter hur stor trädgård du har och vilka finesser du önskar dig. Alla modeller har sina för- och nackdelar, så det är upp till dig vad du har på din önskelista och vilka behov du listar. Står du och väljer mellan två olika så slå helst till på den som har mer kapacitet och finesser.

Vad är en bra batteridriven gräsklippare?

En bra batteridriven gräsklippare ska ha tillräckligt med effekt som gör att gräset blir klippt så som det ska. Den ska även ha ett batteri som inte behöver laddas om förrän gräset är klippt. 

Vad är en dålig batteridriven gräsklippare?

Gräsklippare som har en mycket hög ljudnivå och som skriker om det kommer in minsta kvist i dem. Inte tillräckligt med kraft och så tung att det knappt går att skjuta den framför sig.

Källor
  • https://www.hemfint.se/batteridriven-grasklippare-46-cm
  • https://hemmy.se/Al-KO-Moweo-42-5-Li-Energy-Flex-serien
  • https://hemmy.se/alpina-al1-34-li-40v-25ah
  • https://www.skanskabyggvaror.se/verktyg-och-maskiner/robotgrasklippare/robomow-rc304u-411592/
  • https://www.odla.nu/shop/mcculloch-grasklippare-li58-26-m46m.html
  • https://hemmy.se/Black-and-Decker-CLMA4820L2-QW
  • https://www.verktygsproffsen.se//skog-tradgard-rengoring/tradgardsmaskiner/grasklippare/makita-dlm460pg2-grasklippare-med-2-st-60-ah-batterier-och-laddare-2330286
  • https://hemmy.se/Al-KO-Comfort-38-5-Li-Energy-Flex-serien
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Batteridriven
Produktnamn
Elgräsklippare 46 cm - 82 V