Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Hemfint.se.

Så fort det finns en gräsyta i en trädgård så är den idag ofta möblerad med en pool av något slag eller eventuellt en stor studsmatta. Det kan vara en variant som mer lockar de äldre i hushållet, som en jacuzzi. Eller så är det en pool som hela familjen kan njuta av under varma sommardagar. En ordentlig nedgrävd pool är ofta det som familjen drömmer om. Men eftersom det krävs en hel del arbete och en välfylld plånbok, så är alternativet ovanjordspool något som mer och mer börjat dyka upp i trädgårdarna. Det är också ett alternativ som är smidigt eftersom poolen går att plocka ner inför vintern och stuva undan till nästa säsong.

På många sätt är det enklare med en ovanjordspool än med en nedgrävd. Det krävs mindre underhåll, eftersom poolen används under kortare del av året. Dessa pooler är också ofta mindre än de nedgrävda. Dessutom är det färre risker med en ovanjordspool än med nedgrävda. När de inte används så tar man helt enkelt bort stegen så inga små barn eller djur kan trilla i.

I vår test blev drömprodukten Pool 4×2 m Premium, följt av mellanprodukten Pool Ø360 cm och vår budgetprodukt Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm. Vi har även specialaren i Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm.

Slutligen har vi även tre bubblare: Pool 5,4×2,5 m PremiumUppblåsbar pool 300 x 76 cm & Pool 5,4×2,5 m + Tak.


Drömprodukten: Pool 4×2 m Premium

Drömprodukten: Pool 4x2 m Premium

Pool 4×2 m Premium från Exit Toys är en stabil pool med stålvägg som går att använda för såväl vuxna som barn. Den är lagom djup och tillräckligt stor för att man till och med ska kunna ta ett simtag eller två.


Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Den runda Pool Ø360 cm med stålram är en av de två vanligaste typerna av pooler. En bra pool från varumärket Exit Toys och prismässigt hamnar denna typ av pool i mellanläget och är därför vår utvalda mellanprodukt i kategorin bästa poolen.


Budgetprodukten: Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm

Budgetprodukten: Uppblåsbar pool - 360 x 90 cm

Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm från varumärket Hecht är en enkel pool utan pump och ram, men allt man kan önska hos en ovanjordspool som endast används under sommarsäsongen.


Specialaren: Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm

Specialaren: Ovanmarkspool med ramkonstruktion - 360 x 76 cm

Vår utvalda specialare i genomgången blev Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm. Produkten är en pool som trots sin storlek tar mycket liten plats och väldigt användbar i de flesta scenarion.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Pool 4×2 m Premium

Drömprodukten: Pool 4x2 m Premium

Om du vill ha en pool som ligger i ett mellanläge gällande storlek så är det vår bubblare nummer ett Pool 4×2 m Premium som du ska välja. Med sina dryga fyra meter i längd och två meter i bredd utgör den ett alternativ som passar i de flesta trädgårdar. Djupet på en meter är också lagom för att både vuxna och barn ska kunna känna sig bekväma. Även om de minsta behöver passning och flythjälp. Det här är en pool som enkelt monteras och som inte tar så stor plats gällande förvaring. Med sin liner av pvc och kraftiga stålram är det en stor pool som är mjuk att vara i men som samtidigt är stabil och hållbar.

I och med den medföljande sandfilterpumpen renas vattnet och det enda du behöver hålla koll på är ph-värdet i vattnet samt eventuella löv som letat sig ner. En stege ingår och vill man så finns det en mängd olika tillbehör att köpa till.

Antingen man önskar hjälpmedel till underhåll eller något som kan aktivera de badande. Detta är en pool som på alla sätt erbjuder många härliga bad och vattenlekar. Kanske blir det till och med en turnering med vattenbasket eller vattenhandboll i grannskapet framöver?


Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Den runda Pool Ø360 cm med stålram är en av de två vanligaste typerna av pooler. Prismässigt hamnar denna typ av pool i mellanläget. Den är lika stabil som en pool med stålsidor men också lika enkel och smidig som den uppblåsbara varianten. Speciellt när det kommer till montering och förvaring. Med hjälp av en filterpump hålls vattnet rent och vill man så kan man även använda sig av en mängd olika tillbehör för extra god vattenkvalitet. Höjden på 760 mm är kanske lite låg för vuxna men det är ändå en pool som fungerar för alla åldrars nöje och avkoppling.


Budgetprodukten: Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm

Budgetprodukten: Uppblåsbar pool - 360 x 90 cm

Priset kan nästan inte bli lägre än Uppblåsbar pool 300 x 76 cm, men det innebär inte att det tummas på kvaliteten. Om du är på jakt efter en bra pool som är lätt att sköta och där hela familjen kan njuta så är detta poolen för dig. Eftersom det är en pool där pump inte ingår så får den antingen köpas till eller så tar du helt enkelt ner poolen mellan varje tillfälle. Det är alltså mer ett val för den som vill ha en pool när barnbarnen hälsar på eller om du mer sällan vill njuta av ett bad för egen del.


Specialaren: Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm

Specialaren: Ovanmarkspool med ramkonstruktion - 360 x 76 cm

Vår utvalda specialare i genomgången blev Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm. Produkten är en pool som trots sin storlek tar mycket liten plats och väldigt användbar i de flesta scenarion. Till skillnad mot andra pooler med stålramar så står denna stålram helt upprätt. Vilket innebär att ramen inte tar mer plats än vad poolen är stor. Men det innebär inte att poolen är mindre stabil. För de galvaniserade och pulverlackerade stålprofilerna är inte bara rostfria utan dessutom mycket stabila. Det ingår inte någon stege men om man önskar så finns det stege som man kan köpa till separat.

Den rektangulära poolen med pvc som liner och stålprofiler som är galvaniserade och pulverlackerade är ett smycke för trädgården. Med sin rektangulära form tillhör denna pool dem som är mer lättplacerade och som inte tar mer yta än vad som nyttjas. Fast den är en ovanjordspool så finns det de som bygger in denna typ av pool i sina trädäck. Men om man önskar en nedgrävd pool så är det inte ett av de bästa alternativen på marknaden. Prismässigt är detta en pool som ligger i det övre mellanskiktet. Men så är det också en pool som har en stor stabilitet och lång hållbarhet.


Bubblare

Pool 5,4×2,5 m Premium

Pool 5,4x2,5 m Premium

Pool 5,4×2,5 m Premium från varumärket Exit Toys är en rektangulär pool som levereras med stege så att du enkelt och säkert kan ta dig upp och ner ur vattnet. Premiumversionen av denna pool innehåller en sandfilterpump som vattnet på ett mer effektivt och naturligt sätt. Linern består av 3 lager med PVC och polyester.

Information om produkten:

 • Mått: 540×250 cm
 • Kapacitet: 12600 L
 • Filter: Sandfilter
 • Filterkapacitet: 3028 l/h
 • Pump effekt: 70 W
 • Stege i metall med trappsteg i plast
 • Bredd: 2900 mm
 • Djup: 600 mm
 • Höjd: 1000 mm
 • Material liner: PVC

Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Priset kan nästan inte bli lägre än Uppblåsbar pool 300 x 76 cm, men det innebär inte att det tummas på kvaliteten. Om du är på jakt efter en bra pool som är lätt att sköta och där hela familjen kan njuta så är detta poolen för dig. Eftersom det är en pool där pump inte ingår så får den antingen köpas till eller så tar du helt enkelt ner poolen mellan varje tillfälle. Det är alltså mer ett val för den som vill ha en pool när barnbarnen hälsar på eller om du mer sällan vill njuta av ett bad för egen del.


Pool 5,4×2,5 m + Tak

Pool 5,4x2,5 m + Tak

De flesta tycker att det är en väldigt härlig sak att ha en pool i trädgården. Och även om du inte själv vill bada i den så är den ett smycke och rofylld att titta på. Argumenten som brukar dyka upp är att det är dyrt att köpa in en pool. Övriga argument är att den är svår att värma upp och att rengöringen är väldigt jobbig. För att en pool ska hållas ren och behålla värmen så ska ett överdrag dras över. Eller så får du manuellt kämpa med alla insekter och löv som letar sig ner i vattnet.

Som en bubblare i listan över pooler kommer en ny design som är mycket ovanlig. Det är en rektangulär ovanjordspool som har ett tak och väggar som kan monteras eller tas bort allt efter önskemål. Priset blir lite därefter, men i jämförelse med andra pooler av liknande storlek så är det ingen stor skillnad. Så här får du en pool som är tillräckligt lång för att till och med kunna simmas i. Plus att hela familjen får plats. Dessutom stannar värmen i vattnet över de svalare nätterna. Men med hjälp av taket hålls poolen också ren och du kan lägga din tid på annat än rengöring.


Sammanfattning

En egen pool i trädgården är något som många drömmer om att ha. Men det är en dröm som de flesta kan unna sig och som inte behöver kosta så mycket. För att få en pool som passar dig bör du noga tänka igenom vilken form och storlek som fungerar. Men det är även viktigt att du skaffar en pool som passar din lust att lägga tid till rengöring och din tillgång till vinterförvaring. Om du är osäker så kan det vara en god idé att börja med en billigare och mindre pool och sedan skaffa en dyrare och större till kommande år.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa poolen.

Vilken pool är bäst enligt er?

Alla pooler som finns på marknaden håller en så pass god kvalitet att de går att använda under ett flertal år. Vilken som passar dig bäst beror på din trädgårds storlek, tiden på underhåll som du vill lägga ner samt ålder på de som ska bada. I detta test har vi tagit fram de pooler som är bäst enligt oss och vi har tittat på produkter i olika prisklasser för att alla ska kunna hitta en bra pool till sin trädgård oberoende av monetära förutsättningar.

Vilken pool är billigast?

För att räkna ut totalpriset på en pool bör du räkna ut priset och fundera över poolens livslängd.

Hur väljer jag snyggaste poolen till min trädgård?

Smaken är personlig och därför är det endast upp till dig själv att välja. Det finns pooler som har den traditionella blå färgen men det finns även pooler i mer moderna varianter. Välj den som passar dig och din smak.


Källor
 • https://www.hemfint.se/pool-4x2premium
 • https://www.hemfint.se/pool-360-cm
 • https://www.hemfint.se/uppblasbar-pool-360-x-90-cm
 • https://www.hemfint.se/ovanmarkspool-med-ramkonstruktion-360-x-76-cm
 • https://www.hemfint.se/pool-5-4×2-5premium
 • https://www.hemfint.se/uppblasbar-pool-300-x-76-cm-p-42079
 • https://www.hemfint.se/pool-5-4×2-5tak-p-53161
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Exit Toys
Produktnamn
Pool 4x2 m Premium