Tips på examenspresenter 

Så här i början av sommaren så är det flera stycken som tar studenten, och så klart, examen. Bland mina vänner så är det bara folk som tar examen från universitetet och högskolan just nu då jag inte direkt har några yngre i min bekantskapskrets. Det här året är jag bjuden till hela tre examensfiranden i olika former, och en kan ju inte komma tomhänt! 

Men vad köper man till någon som tagit examen? Till studenten känns det ganska lätt att bara ge bort pengar eller något för att flytta hemifrån, men de som har tagit examen har säkerligen redan flyttat hemifrån och känns lite konstigt att ge bort pengar till en vuxen människa. Alla mina vänner gillar olika saker, så, jag behöver en present till vinälskaren, till någon som absolut behöver mer köksredskap, och en till någon som älskar korv. Till slut så blev det dessa presenter: 

  • Vinställ i metall. Denna kompis som ska få detta vinställ brukar jag titt som tätt bli bjuden på vinkväll hemma hos. Hon förvarar alla sina vinflaskor i kylskåpet, och nu blir det slut på det! Snygg inredningsdetalj också, så har så klart sett till att det både passar in med resten av inredningen och får plats i hennes lägenhet. 
  • Korvstoppare. Det är väl inte så svårt att lista ut att min kompis som älskar korv ska få denna i examenspresent! Alltså, jag vet inte hur många gånger som vi efter en blöt kväll har stannat vid närmsta kiosk eller gatukök för att äta minst 2 korvar var. Med denna kommer han kunna göra sin egen korv – kul! 
  • Bestickset. Hittade några snygga set från något franskt märke, så det får min tredje kompis få. Har lagt märke till att hon aldrig har likadana bestick när vi blir bjudna hem till henne på middag, så det uppskattar hon säkert! 

Allt detta blir en ganska stor slant, men vi är några polare som delar på det. När någon är klar med studierna så ska det absolut inte snålas med vare sig presenter eller firandet!