Att måla om huset är i särklass det bästa du kan göra för din fasad om du vill ge den ett helt nytt utseende.

Men vad kostar det egentligen?

Vi frågar de duktiga målarna på Målarestockholms.se om hur prisbilden ser ut.

Nedan följer Målarnas svar:

Att måla om huset är inte en kostnad, det är en investering. En investering som ökar fastighetsvärdet och förlänger livslängden på fasaden. Det är väldigt kostsamt att byta ut träpaneler, men att måla om dem och förebygga skador är rena loppisen i jämförelse.

Att anlita en målare kostar ca 500 kronor i timmen efter ROT-avdraget. En duktig målare ska hinna 4 kvadratmeter på 1 timme. Sen behövs även 2 strykningar. Så då kan du räkna på att en 2 timmar per 4 kvadratmeter för att räkna med båda strykningarna.

Så då blir frågan hur stort ditt hus är.

Om du behöver måla 100 kvadratmeter räknar du på 100/4 = 25 timmar per strykning. För två strykningar blir det 50 timmar.

50 timmar *500 = 25 000,- efter ROT.

Sen får du även räkna med materialkostnader på kanske 20 000.

Din pris i detta fallet blir 45 000,-.

För att en målare ska kunna estimera ett exakt pris måste han nästan alltid göra ett hembesök. Man får då se på fasaden och utvärdera hur många strykningar som krävs och vad för slags materials som kommer att krävas.

Efter det blir det mycket enklare att ge dig ett exakt pris. Kom ihåg att alltid fråga målaren du anställer om en prisgaranti. Om dem inte kan garantera dig ett fastpris så rekommenderar vi att du tackar nej. Om du är i Stockholmstrakterna så är du såklart varmt välkommen att kontakta oss (Ja, vi erbjuder fastpris)

Lycka till med ditt husmåleri.