Hur man bygger en japansk inspirerad trädgård

Att ha en trädgård kan vara både avkopplande och helande. Vill man ha en vacker trädgård med det där lilla extra kan en japansk trädgård vara ett alternativ som blir en alldeles egen lugn oas med estetiska detaljer!

För att förstå grunderna till en japansk trädgård ska man tänka enkelhet. I den japanska trädgården är estetiken enkel med rena linjer och element som vatten, växter, stenar och gärna mindre växter. För att lyckas med sin japanska trädgård bör man tänka på att platsen man väljer ska ha både sol och skugga. Trädgårdens design ska skapa rumkänsla. Grundregeln i designen av en japansk trädgård, är att man ska se till att den är naturlig men samtidigt anlagd. Det blir extra vackert med kontraster med både olika bladverk, växtriktigt, storlek, täthet grenverk, ljus och färg. Man ska också tänka på att inte visa hela den japanska trädgården från en punkt, tänk istället skymda delar som ses från olika håll.

Kreativa detaljer och utförande

Börja med att välja ut en slät och platt plats för din japanska trädgård. Gräv bort och rensa bort allt ogräs och lägg sedan grus. Denna teknik används för alla grunder för trädgårdar. Man ska sedan se till att ha bra jord som passar till de växter man väljer. En japansk trädgård bör ha vattenelement och man kan se till att få hjälp att anlita ett proffs till en viss kostnad men mycket väl värt pengarna. Behöver man ekonomisk hjälp så kan man låna pengar inför sitt dammbygge eller andra komponenter i bygget. Ett mycket rekommenderat låneföretag man kan låna från är Lumify som har direktutbetalningar 24 timmar om dygnet.

Dammen är ett viktigt element i den japanska trädgården, då vattenblänk är ett måste i trädgården. Nästa steg är att placera ut stenar i olika former och storlek och välj ut passande växter som bambu, azaleor, barrväxter och gräs. Mossa är ett annat element som gärna får sprida sig över stenar och andra platser i trädgården.

Huvudkomponenter och design

När man skapar en japansk trädgård brukar man ha även grus och gångar med anlagda stenplattor att går på. Något som också är mycket vackert är en gångbro som löper över det porlande vattnet. Barrväxter ger ett vackert, tåligt intryck året om och om man har råd kan man även ha vackra fiskar det vill säga karpar i sin damm på sommaren!