Funderar du på att köpa en lekstuga till din dotter eller son? Då försöker du förmodligen bilda dig en uppfattning om vilka alternativ som finns, och vilka som utgör de bästa alternativen. Du kommer upptäcka att det finns lekstugor i olika stilar och i olika material. Ta gärna en extra god titt på lekstugorna i plast. De kommer med en hel del fördelar. 

Positiva aspekter

Tidigare var de allra flesta lekstugor tillverkade i trä. De var robusta, men krävde också en hel del för att förbli fina. Dessutom var valmöjligheterna färre vad gällde design och stil. Idag finns det fortfarande gott om lekstugor i trä för den som vill ha en klassisk lekstuga i trädgården. Vad som också har blivit allt vanligare är lekstugor i plast. Allt fler väljer att köpa en sådan, och när man tittar närmare på de här lekstugorna är det inte så konstigt. Plaststugorna har nämligen en hel del fördelar, vilka vi ska titta närmare på nu. 

Kräver väldigt lite underhåll

En klar fördel med de lekstugor som är i plast, är att de kräver otroligt lite underhåll. Alla som har haft en trälekstuga vet att de oftast är fina vid inköp, men att de lätt förfaller om de inte tas om hand. De behöver rengöras grundligt och ibland kan de även behöva målas om. Den typen av underhåll behöver du aldrig bekymra dig om när du har en plastlekstuga. Det går att spola av den med vanlig vattenslang så att den blir ren. Om det bara krävs en mindre rengöring kan du helt enkelt ta en fuktig trasa och torka av den. Underhållet är väldigt okomplicerat i förhållande till det underhåll som en stuga i trä kräver. 

Tål alla väder

En annan betydande fördel är att plaststugor tål de flesta väderförhållanden. De förstörs inte av att det regnar på dem, och om de utsätts för ett snöfall eller två brukar inte det heller påverka dem speciellt mycket. Att det blåser brukar inte heller vålla några skador, såvida det inte blåser orkanbyar, då stugan kan ha en tendens att vilja flytta på sig. Det gäller ju dock inte bara lekstugor i plast, utan det mesta som står ute på en gräsmatta och är flyttbart. En lekstuga i plast rostar inte och den behöver inte målas om trots att den utsatts för tuffa väderförhållanden. Det är en av många anledningar till att allt fler väljer den här typen av lekstuga. 

Lätta att montera

Det bör också nämnas att plastlekstugor är förhållandevis enkla att få på plats. De är vanligtvis lätta att montera, och det är ett projekt som de allra flesta brukar kunna lyckas med. Det krävs inga förkunskaper och det brukar inte behövas särskilt många verktyg heller. Trots enkelheten brukar de här lekstugorna vara stabila och solida, och de brukar klara av en hel del. Även om flera barn leker i dem dagligen brukar de hålla sig hela och fina under många år, vilket väl är allt man kan begära.