Trädgårdsfester en solig vår- eller sommardag är väldigt underskattat. Det kan bero på att vädret i Sverige inte alltid går att räkna med.

Utomhusfester är perfekta om man är fler, vill ha aktiviteter under festens gång samt vill njuta av vädret samtidigt. Ett glas vin ute i solen medan barnen kan leka samtidigt utan risk att riva ner saker. Vad kan bli bättre?

Mat, dryck och engångsartiklar

Ett tips är att använda sig av grillen och mat som inte kräver mycket disk. Korv med bröd och hamburgare är två exempel som går att variera. Ställ fram en bricka med olika tillbehör att välja på och välj ut en grillmästare. Detta är ett enkelt sätt att kunna gå och äta när det passar, samtidigt som du slipper disk. Se till att vara smart med inköpen genom att kolla upp om det finns rabattkoder på vald site.

Ytterligare ett tips är att använda sig av engångsartiklar. Ha en soppsäck redo som man kan slänga sitt skräp i, så blir städningen mycket lättare.

Dryck som kommer i flaskor och burkar man kan dricka direkt ur är också ett sätt att minska disken. Lägg is i botten på en hink eller balja och fyll upp med dryck. Härifrån kan gästerna sen själva hämta kalla drycker under kvällens gång.

Ni hittar mängder av olika engångsartiklar, dekorationer och spel hos partykungen rabattkod, där du även kan använda dig av en rabattkod.

Dekorera och förbered aktiviteter

Precis som till festen inomhus kan du dekorera utomhus. Fyll upp ballonger som du sätter fast i stuprännan, möbler och andra ställen. Har du träd på tomten är dessa utmärkta att hänga upp dekorationer och belysning på.

Ska det även finnas med barn på festen är en idé att sätta upp ett tält eller ställe där dom kan umgås undan solen.

Utomhusfester är perfekta för aktiviteter. Kubb, Twister, tävlingslekar från barndomen och bean bag-spel är populärt för att nämna några förslag. Ha spel redo i en förvaringskorg. Så fort någon börjar känna sig lite rastlös eller får lust att liva upp stämningen kommer spelen garanterat komma fram. Eller så har du en plan redo redan innan.

Detta är dessutom utmärkt om ni har barn med på festen. Dessa kommer kunna underhålla sig själva medan ni vuxna kan prata.