När gräset på tomten väl börjar växa så är det viktigt att gräsklipparen står runt hörnet, redo att göra underverk så att våra gräsmattor håller sig gröna, välskötta och fina. Har det blivit dags att investera i en ny gräsklippare så att du kan hålla dina grästäcka ytor på tomten fina och trimmade? Marknaden för gräsklippare blir allt större, och företagen slåss om kunderna, framförallt har elgräsklippare ökat under den sista tiden. Därför är det är inte helt lätt att hitta rätt, när du står där och ska välja bland det enorma utbud av gräsklippare som finns. Vilken slags gräsklippare som passar just dig beror lite på hur din tomt ser ut, storleken på ytorna som ska klippas, samt hur terrängen på tomten är. 

Följ med här så hjälper vi dig i rätt riktning, om du står och ska köpa en ny gräsklippare. Vi guidar dig till vad de största skillnaderna är mellan en vanlig gräsklippare och en robotgräsklippare. Dessutom får du veta hur och var de används, vilka för och nackdelarna är samt vad man bör tänka på innan man slår till på ett köp. En ny gräsklippare kan kosta skjortan, och därför vill vi vara säkra på att du lägger pengarna på en som kan fylla dina behov och hålla gräset i trim. 

Robotgräsklippare

Robotgräsklipparen är en av de nyare tillskotten på marknaden, och en otroligt modern och innovativ lösning för dig som behöver spara tid eller bara gillar teknik. Robotgräsklipparen är ett brett begrepp, och den fås i massvis av olika modeller, i olika prisklasser och från flera varumärken. De har alla har olika smarta finesser och funktioner, som kan komma till användning när du ska klippa gräset. Ta hjälp av en konsumentguide för att hitta robotgräsklippare bäst i test, vi vågar lova att det underlättar köpprocessen och du spar massor av tid som du annars hade lagt på sökningar och research. Här jämförs och betygssätt olika robotdammsugare utifrån bland annat funktioner, pris och recensioner. Smart va?

För dig som vill lägga gräsklippar-tiden på annat är robotgräsklipparen en fantastisk investering. Denna smarta lilla maskin tar hand om din gräsmatta och håller den vältrimmad och fin medan du lägger tiden på andra, roligare saker. Gräsklipparen har massor av smarta funktioner, och du väljer själv hur ofta den ska klippa gräset och var. Den navigeras automatiskt, och du behöver därför inte vara orolig för att robotgräsklipparen ska förstöra blommor och rabatter eller ta en tur över till grannen. Dessutom så slipper du vara orolig för att gräsklipparen utsöndrar farliga ångor från bensin, som många traditionella gräsklippare tyvärr kan göra. 

Fördelar med robotgräsklipparen: Du får tid till annat, arbetet sliter inte på kroppen, en rolig och innovativ tekniklösning till samlingen, mindre farliga avgaser

Traditionell gräsklippare

Trots att marknaden för gräsklippare mer och mer börjar bestå av robotgräsklippare så ska man inte underskatta den klassiska ’vanliga’ gräsklipparen. Fördelen vid denna gräsklippare är att den ofta är lite billigare, även om priserna för robotgräsklippare har gått ner på senaste tiden. Dessutom får du komma ut och röra dig medan du klipper gräset, perfekt vardagsmotion! Har du stor tomt med svår terräng, mycket backar och gropar till exempel, så är den traditionella gräsklipparen att lita på. Nu för tiden är den traditionella gräsklipparen enkel och smidig att starta och styra, och finns i snygga och stilrena designer.

Fördelar med den traditionella gräsklipparen: Billigare än robotgräsklipparen, perfekt vardagsmotion, bra för svårare terränger

För dig som har riktigt stora gräsytor

Bor du på en stor gård eller har stora gräsytor som behöver skötas så kan det vara värt att investera i en åkergräsklippare. Åkergräsklipparen är en smart liten maskin som kan klippa stora ytor utan att du behöver göra så mycket annat än att åka med och styra. Du kan dessutom koppla på flak på gräsklipparen om du behöver samla upp saker som grenar och bråte under vägen. En åkergräsklippare är faktiskt ganska underhållande, och gör gräsklippningen betydligt enklare och roligare. 

Du behöver inte vara orolig för att du inte ska hitta en bra och prisvärd gräsklippare, för utbudet är gigantiskt. Du kan vraka och välja helt utefter dina egna behov och preferenser, och investera i en gräsklippare som passar just din tomt. Lycka till!