Ett spabad är det perfekta valet för svenska villaägare med extra utrymme utomhus. Till skillnad från en pool som man (i bästa fall) kan använda 4 månader om året kan ett spabad brukas året om. Naturligtvis är det lite extra speciellt att sitta i ett varmt spabad på en kall vinterkväll, men det är nästan ännu mer avslappnande under en svalare sommarnatt i gott sällskap.

Precis som allt annat här i livet är inte alla spabad lika bra och eftersom det är en lite dyrare investering är det viktigt att man köper ett spabad som dels håller under många år och som dels inte kräver så mycket underhåll.

Föranledda av detta beslutade vi oss för att granska spabaden på den svenska marknaden. Vi kom ganska snabbt fram till att leverantören Pentland dominerar på de flesta fronter och utav deras spabad är följande de som presterat bäst i våra tester.

  • Pentland P18 – aktörens basmodell är ett prisvärt spabad för upp till 6 personer med alla de bekvämligheter man förväntar sig av ett enkelt men kvalitativt spabad. Badet är tillverkat i robusta och certifierade material med flera massagestrålar och bekväma sittplatser. P18 levereras även med tre stycken nackkuddar för optimal komfort.
  • P20-S Black – ett lyxigt spabad som erbjuder det där “lilla extra” på nästan alla plan. Förutom att badet är designat i en snygg svart färg både på insidan och utsidan, är det tillverkat i en konstruktion som garanterar lång livstid. Badet rymmer sex personer: 5 sittplatser och 1 liggplats och har ett effektivt värmningssystem och industriledande pumpar och massagestrålar.

OBS! Du måste installera ditt spabad korrekt

Generellt sätt är Pentland spabad robusta och slitstarka konstruktioner som håller i många år och inte krånglar så länge de installeras på en plan yta. Däremot involverar ett spabad både elektricitet och vatten vilket – vi alla redan känner till – kan vara en dödlig kombination.

Därför måste du anlita en behörig elektriker när du ska installera ditt spabad. Annars är risken mycket hög att ditt nya spabad orsakar elfel, bränder eller till och med allvarliga personskador.

Pentlands spabad levereras med tydliga instruktioner på hur man installerar, underhåller och sköter sitt spabad. Och skulle du ha frågor kan du alltid vända dig direkt till dem.