Allt handlar om att få fäste i branschen, alla måste börja någonstans. Tveka inte att kolla med folk i din närhet ifall de möjligen kan behöva hjälp. Det kan räcka med att du hamnar i en liten konversation med någon som är ute med sin hund och att det kommer upp att de kanske ska på semester snart. Ta chansen och fråga ifall de kanske behöver hjälp att vakta hunden under tiden. Även om just de inte behöver hjälp just då har du ändå försökt och fått chansen. Så småningom kommer du att hitta någon som behöver din hjälp och du får du möjligheten att börja bygga upp ett gott rykte. Om du inte känner dig hågad att söka kunder på egen hand finns det även digitala appar du kan använda dig av. En snabb Google-sökning kan ge dig all information du behöver för att börja. Det kanske inte är ditt slutmål då det blir en utmaning att komma upp på nivåer där du kan tjäna högre summor pengar, men det är en bra början för att få in en fot på marknaden.

Efter att du skaffat dig den info du behöver finns det fortfarande en del du måste tänka på. En av de viktigaste sakerna i den här branschen är din förmåga att bygga relationer till andra människor. Det är trots allt de som äger hundarna och det är deras tillit du måste vinna för att få gå ut med deras hundar. Var inte rädd för att bjuda på dig själv, visa att du tycker om hundar och är beredd att göra den insats som krävs. Många ser på hundrastning som ett mindre seriöst yrke men det kräver precis lika mycket professionalism som vad som helst annars, ibland mer med tanke på att du ska ta hand om och ha ansvar för någons älskade hund. Om du visar att du är ansvarsfull kommer du att överlag få fler kunder. Men utöver människorna måste du ju såklart ha rätt inställning gentemot själva hundarna också. Detta är ingen bransch som du kommer att ha framgång inom ifall du inte har hjärtat och passionen som krävs. Till skillnad från en hel del andra yrken så har du hand om djur som inte kan kommunicera som oss människor så du måste lära dig deras språk. Många hundar älskar människor men andra är skygga och behöver trygghet innan de öppnar upp sig.

Hundar kan känna av ifall vi människor har en positiv inställning mot dem och har du det så kommer det att gå mycket lättare. Det är ditt ansvar och din skyldighet att se till att du har förmågan att tolka hundens språk och kunna anpassa dig efter individens behov. Hundrastning är ett mycket självständigt jobb och du måste bemästra problemlösning på egen hand när du är ute med hundarna. Du måste som sagt lära dig deras språk, du måste kunna identifiera tecken på potentiell aggression hos hundar mot och kunskapen om hur man kan bryta detta. Du måste också vara medveten om dina gränser; hur många hundar kan du gå med samtidigt? Klarar du av olika väder och är du i bra nog form för att vara i rörelse större delen av dagen? Har du till exempel tillräckligt bra skor som låter dig promenera kilometer efter kilometer utan skada på dig själv? Hundrastning kan kräva en hel del investering från din sida men du kommer att märka att det är värt det i längden.

Att starta egen hundrastningsfirma