Sommaren är slut och hösten är här, men det betyder inte att grillsäsongen behöver vara över! Än så länge så kan vi behålla vår grill framme och våra grillkryddor (gärna Zigges BBQ kryddor) i högsta hugg, men det ser lite annorlunda ut att grilla på hösten än på sommaren. Efter några misslyckade gånger jag har kommit fram till att det finns 5 saker som du absolut inte får missa när du väljer att grilla på hösten: 

  1. Ha grillen i lä. Hösten är ofta kall och blåsig, även på dagar med strålande sol. Ställ därför grillen i lä, eller under tak om du har möjlighet, så fryser du inte lika mycket. 
  2. Förbered så mycket du kan inomhus. Om du tycker att det krävs mycket planering för att grilla på sommaren, så är det inget mot vad som krävs inför hösten. Det bästa är om du förbereder så mycket du kan inomhus så du slipper stå utomhus lika mycket. Skär upp, hacka, blanda sallad, och krydda ditt kött med någon smaskig bbq-krydda innan du går ut! Har du gäster så kan ni göra detta tillsammans, istället för att låta ditt sällskap stå ute och frysa medan du fixar med grillen
  3. Använd extra kol. Vi har en kolgrill hemma, och jag har märkt att det krävs extra mycket kol på hösten och vintern för att få grillen tillräckligt varm. Ibland tar det alldeles för lång tid för kolen att glöda tillräckligt mycket, så då är det bättre att ha öst på lite extra istället för att snåla. 
  4. Slösa inte på värmen. Eftersom det är kallt på hösten så kommer värmen in varje gång som man lyfter på locket, så det är bäst att behålla locket på så mycket som möjligt. På det sättet så nyttjar man värmen mycket mer. 
  5. Ha tålamod! Behöver jag nämna igen att det kan vara kallt på hösten? Nej, det känns ganska uppenbart nu. Men eftersom det är kallare än på sommaren så tar det också längre tid för köttet att bli klart på grillen, så var beredd på att ha lite mer tålamod än annars. 

Med dessa heta tips kan du inte misslyckas med höstens grillfester!