Brödkavel, stekspade, decilitermått, kaffebryggare … Vi alla har nog minst ett exemplar av dessa hemma i vårt kök. Vanliga kökssaker, saker som gör vardagen enklare för oss. För vem orkar stå och försöka måtta en deciliter med ögonmått eller pressa kaffet själv varje morgon? Inte jag i alla fall. Och det finns många andra saker som jag föredrar att slippa göra, som till exempel att vispa grädde förhand eller skära pizzan med kniv och gaffel. Finns det kökstillbehör som löser de här problemen också? Självklart! 

Efter en stunds fundering så har jag kommit fram till vilka 4 kökstillbehör som har varit riktiga lifesavers för mig, och helt enkelt gjort vardagen lite enklare. Det är inga konstiga saker, alla dessa har jag hittat på nätet eller i butik. Och dessa är: 

  • Gräddsifoner. Om du är som jag och avskyr att vispa grädde förhand så kommer en gräddsifon att vara din räddare i nöden! Gräddsifonen är det ultimata verktyget att använda när man vill ha perfekt grädde, eller en krämig soppa, sås eller mousse. Supersmidig och har flera användningsområden! Både patroner till gräddsifoner och billiga gräddsifoner går lätt att hitta på nätet. 
  • Vakuumförpackare. Ni är säkert många som har hört talas om att vakuumförpacka packningen i en resväska, men har ni testat att göra det för att förvara frys- och kylvaror? Efter att jag började vakuumförpacka min mat så har jag fått plats med så mycket mer i min frys och kyl, och inte behövt matsvinna lika mycket. 
  • Pizzaskärare. Detta vet förmodligen ni alla vad det är för något, men har ni det hemma i kökslådan? Är så många som fortfarande delar pizzan med kniv och gaffel, eller klipper till bitarna med en sax, när det enda ni behöver göra är att införskaffa denna lilla manick för bara 20-lappen! 
  • Detoxflaska. Alltså, inte en flaska som hjälper dig att detoxa, utan helt enkelt en glasflaska med dubbelväggar som håller temperaturen på drycken – varm som kall! Dessutom kan man fylla denna med frukt och bär i en separat liten korg i flaskan så att drycken får smak. Både smidig att ha hemma och på språng. 

Detta är mina fyra favoriter, men är ständigt på jakt efter fler redskap som kan göra vardagen lite enklare, så tar tacksamt emot tips!